блог

28 март 2017

SharePoint Online Vs SharePoint On-Premises

Како развој на Sharepoint On-Premise развој е различен од Sharepoint онлајн

Мајкрософт SharePoint е еден од најдобрите онлајн заеднички напорни апарати на пазарот. Тој нуди многу движечки нагласи за управување со податоци и задачи, блогирање, групно управување, а потоа и некои. SharePoint е единствена точка за споделување на податоци помеѓу различни клиенти. Тоа е осамен простор за управување со содржини на податоци за различни здруженија. Асоцијациите можат да конфигурираат, да направат дестинации и да нудат овластувања за поединци кои се потпираат на бизнис потреби.

Класификации на SharePoint

Првиот е Sharepoint On-Premises. Потребна е огромна мерка за шпекулации на капиталот за да се постави физичка опрема и да се трошат трошоците за моќ, да се дозволи и да се зајакне.

Другата алтернатива е Sharepoint Online, која вклучува аутсорсинг на целата основа на облак, за оваа ситуација на снабдувачите на Microsoft. Microsoft нуди SharePoint Online и Office 365 како изглед на конструкција на облак до SharePoint Со оглед на Просторијата. Канцеларијата 365 е Софтвер како сервис (SaaS) дистрибуирана компјутерска ставка.

Состојба на SharePoint On-Commence

Значајната разлика помеѓу овие две е тоа што за да продолжите да работите на On-Premises, ќе барате повеќе простор и ИТ група за да го задржите серверот, вклучете освежување и поправки.

Како бизнис, каде што вашите корпоративни информации се ставени далеку значи голема работа. Неколку организации не сакаат или не можат да ги складираат своите податоци во облакот поради легитимност или конзистентност, за кои On-Premises е најдобриот избор.

Безбедносни / правни причини - Неколку здруженија користат за простории поради заштита или легитимни причини. Лечебните објекти се пристоен случај. Во моментот кога во облакот, податоците се олеснети од страна на Microsoft, и ако треба да постои појава на легитимна дебата, тука нема безбедносни прашања.

Повеќето претпријатија и членство во бизнис со просечна големина (претплати E2, E3 и E4) дозволуваат интернет промена на документите на Microsoft Office. Пренесените поврзани размислувања дознаваат кој од двата Microsoft Office Web Apps најмногу одговара.

Прогресирано прилагодување - Ако се надевате дека ќе ги модифицирате и измислите супер-погонските прилагодувања, облакот има свои пречки бидејќи вие се предаваат на контрола. Некои огромни здруженија избираат да останат на просториите од истата причина.

Друга мисла што треба да се направи е збирната зависност од пристапноста на Интернет, ако целосно се пресели во Cloud. Без достапност на интернет, веројатноста за немање капацитет да се дојде до вашите податоци се претвора во грижа. Исто така, ќе треба да ја осигурате патеката во којашто сте од сега и да ги отстраните вашите податоци е поткрепено од Sharepoint Online, или на друго место може да се борите за да дојдете до тие податоци.

Губење на контролата над фарми SharePoint е дополнително проблем. Во случај Мајкрософт да направи поправка - или дури и друга прилагодување на SharePoint - што крши една од вашите веб-апликации, нема да имате пристап за да го испитате поправањето на почетокот или да го задржите опасниот фикс од пренесувањето.

Со тоа, постојат и други причини зошто треба да се префрлите на Интернет: -

OneDrive за бизнис - Еден од најефикасните елементи на SP Online е тоа што го овластува клиентот да создаде документ и напор да им го пренесе на другите за да добие мисли, критики и да додаде вештина на документот. OneDrive for Business им дава асоцијации место да ги стават своите работни датотеки и податоци, да се здружат и да ги споделат на било кој gadget.

Office Online Apps - Можете да користите различни апликации кои го придружуваат членството на 365 во канцеларијата за да користат повеќе компоненти со Sharepoint. PowerBi со SharePoint онлајн е навистина вреден апарат. Со користење на Dashboards и извештаи постојат подобри методи за предвидување и прикажување на податоци. Некои од овие апликации се: - PowerBI, Delve, Flow (создавање основни работни процеси), Power Apps (секој може да дистрибуира SharePoint библиотека како разновидна апликација).

Преносни апликации - Повеќето од претходно споменатите компоненти и апликации се достапни на мобилните телефони, а поради тековните можности за синхронизација може да се дојде до информациите било каде во секое време во брзање.

Со SharePoint Online не треба да се нагласуваат преку SharePoint закрпи и да се обликуваат освежувања кои созвучуваат исклучително 2-години, бидејќи тоа е згрижено од Microsoft. Навистина, дури и без ажурирање и одредување можете да ги искористите сите нови компоненти што ги нуди.

Можете и без да ја истегнете вашата фарма овде и таму. Обезбедувањето на друг клиент во Office 365 е едноставно, само неколку кликања на Административниот портал за да направите друг клиент или да доделите нови лиценци.

Сè на сè, зависи од вас да се реши на крајниот заклучок дали тоа е SharePoint Online Office 365 или SharePoint On-Premises или Hybrid, зависно од точните потреби на вашата асоцијација. И покрај тоа што ќе го прифатите SharePoint аранжманот, важно е да ги преместите вашите податоци. Обично е поедноставно да се сведе на облак користејќи аутсајдерски аранжман, што на тој начин ги зајакнува вашите податоци за облак на обична премиса и е сигурно брзо достапно.

За да дознаете Sharepoint, можете да изберете за курс во иновативни технолошки решенија. Менторите овде ја прикажуваат секоја идеја на имагинативен начин, овозможувајќи им на членовите да работат за сите намери и цели на истите.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!