блог

23 декември 2016

Tis The Season, Google Doodle го прославува почетокот на празниците

"Tis The Season, Google Doodle го прославува почетокот на празниците"

Оваа сезона, Google го пофали почетокот на Божиќната и Нова Година 2016 Божиќ сезона.

НОВ ДЕЛХИ: Божиќ, новогодишни прилики се тука и Google ја пофали главната прилика со својот лавра. Гугл ја отпушти својата прва бура "Тис сезона! да го отпечати почетокот на сезоната за одмор.

Google Doodle го прославува почетокот на празниците

празници-2016-ден-1-северна хемисфера-5727116688621568-hp Tis сезоната, Google Doodle го прославува почетокот на празниците

"Ова е сезона за мелодија! Во зимскиот период со себе се носат разни обичаи, меѓутоа малку како стари или среќни како кроење. Повторно, голем број години, првите химни беа посебни песни за специфични области, и ги споделија со меандрични мистери на нивното движење меѓу градовите. Не беше до средината на 1800 дека чинот на карање, како што веројатно сме свесни, се шири попречно преку Англија и Западна Европа.

Среде овој пат, урбаните заедници почнаа да ги олеснуваат надворешните симфонии кои играа мелодии за поединци со кои се вознемируваа.

"Ова е сезона! е исто така колекција на божиќни мелодии од Оливија Њутн-Џон и Винс Гил.

Денешниот лавра вклучува весела група пејачи, со триаголник кој силно седи на својата минута. Во моментот кога гледачот го истражува својот глушец во текот на прекрасната лавра, тој ја гледа пораката "Tis the Season и прислушувањето на неа ќе ве однесе до страната за сличен поднаслов.

Слично како и конзистентно, сега можеме да очекуваме дека Google ќе открие уште еден караница секој ден, што значи секој ден од сезоната на шампанско.

Декември 23 се смета за главен ден на Божиќната сезона која е заостанато од Божиќ и Нова Година.

Додека предвидуваме некои повеќе шампањи оваа недела, овде сакаме сите да бидат среќни за Божиќ и неверојатни околности пред нас.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!