блог

Togaf обука и сертификација комплетен водич
26 јули 2017

Togaf сертификација - комплетен водич

Водич за сертификација на Togaf

Целосно упатство за сертификација на Тогаф

Што е TOGAF?

TOGAF останува за Рамката за отворена група за архитектура. Тоа е рамка за архитектура на ниво на претпријатие, која дава начин да се справи со дизајнирањето, планирањето, спроведувањето и управувањето со информатичката технологија на претпријатието.

Кој дава сертификат?

Тоа зависи од Американскиот оддел за одбрана за техничка архитектура на рамката за управување со информации (TAFIM) и беше произведен од страна на The Open Group. Отворената група е продавач и технологија непристрасен индустриски конзорциум со повеќе од петстотини здруженија и е основно тело за расчистување на испитувањето.

Што е поентата на TOGAF?

Главната поента на потврдениот персонал на TOGAF е да ја подобри општата продуктивност на бизнисот преку прифаќање на абнормален државен начин за справување со планот. Во суштина, курсот е наменет за конкурент кој бара да биде експерт за претпријатија архитект. A TOGAF сертификација е непогрешлив начин да се стави во печат

● Обезбедување на партнери кои ги разбираат основните стандарди на дизајнерската рамка

● Создадени се аналитички способности и можат ефикасно да се поврзат со дизајнерската структура на претпријатијата.

Каде во здружението може TOGAF да се спроведе?

Бидејќи TOGAF опфаќа абнормален државен начин да се справи со планот, тој редовно се прикажува на нивоата на 4 на композиционите области на претпријатието, за да биде специфичен бизнис, апликација, податоци и технологија.

Бизнис архитектура - Ова е она што ја карактеризира деловната процедура, администрацијата, здружувањето и клучните деловни процедури на здружението

Архитектура на апликации - Тоа што го дава поединечниот дијаграм до поединечните рамки што треба да се испратат, комуникациите помеѓу рамките на апликациите и нивната врска длабоко деловни форми

Архитектура на податоци - Она што ја отсликува структурата на легитимните и физичките ресурси на здружението и нивните средства за управување.

Техничка архитектура - Опремата, програмската и мрежната рамка се потребни за принципиелни апликации

Кој е квалификуван да се појави за TOGAF сертификација

Не постојат квалификациски критериуми за добивање на TOGAF 9.1 сертификат. Во секој случај, апликантот треба да ги исчисти испитите на лиценцираното здружение за да ја заокружи јасно претпријатие-архитект.

Кој број на нивоа на испити треба да се расчистат?

Конкурентите завидливи за TOGAF 9.1 се обврзани да исчистат две испитувања, Ниво 1 за курсот на Фондацијата TOGAF и Ниво 2 за сертификација TOGAF 9.1. Hopefuls планирање на концентрација од нив ќе биде многу охрабруваат да се расчисти едно ниво одеднаш. Во секој случај, подготовка на фондации ги изложија своите курсеви, така што натпреварувачот може да размисли и да ги исчисти и овие нивоа во еден момент. Временската рамка за подготовка со основање е по правило за 4 денови и за самостојно испитување се 2 недели

Кои се отпечатоците потребни за расчистување на испитувањето?

Правилното одделување на отпечатоците е -

1. Ниво Еден или Фондација ниво - Потребната стапка на преод е 55% што е 22 од најекстремните 40 фокусира. Ова се секој од различните одлуки за истрага при секое испитување на осамен печат.

2. Ниво 2 или сертифицирано ниво - Потребната стапка на преод е 60% што е 24 од најекстремните 40 фокусира. Ова се секој од различните одлуки за истрага при секое испитување на осамен печат.

3. Ниво Еден и два комбинирани TOGAF 9.1 - Испитот се состои од два дела. Првиот дел е ист како хартија од нивото еден, назначен погоре, а вториот дел е ист како второстепената хартија што е наведена погоре, меѓутоа во случај кога испитувачот бомбардира некој сегмент, тој повторно треба повторно да ја земе таа област на испитот. Само акредитирани тренинг курсеви снабдувач може да им овозможи на кандидатот да го исчистите две нивоа во еден одам.

Цел на забелешка:

Двете нивоа мора да се исчистат за можноста да им се додели Togaf 9.1 сертификат.

Дупка помеѓу две напори - Мора да постои дупка од еден месец помеѓу физички напори. На пример, ако кандидатот пристигне краток испит на 25 Јуни, 2017, периодот на задржување до 27 јуни, 2017 мора да се држи до. Секој испитен обид пред тоа нема да се разгледува.

Каде испитите се случуваат?

Испитите се случуваат или во Pearson VUE се фокусира во нацијата и е испит за отворена книга, при што на испитаникот му е дозволено да избере "референтен" таб за време на испитот на екранот на компјутерот за да се разгледа преку книгата и да се алудира на материјалот. Втората алтернатива е да се даде онлајн испитување. Повеќето покажува фокусира ќе ги поттикне онлајн испитите, и со сигурност ќе ве подготви за крајот на годината тест со изневерам варијанта како карактеристика на нивната структура на курсот.

Кои се значајните цели за допирање на а Се разбира TOGAF сертификација

Од TOGAF сертификат курс е нема за подобрување на опсегот на способностите на претпријатието архитектури, структурата на курсот опширно опфаќа:

 • Метод за развој на архитектурата во различна фаза
 • Рамка за содржина на архитектурата
 • Enterprise Continuum и алатки
 • Архитектура на партиционирање, Владеење, принципи и така натаму.

Во текот на курсот, натпреварувачот ќе:

 • Се чувствувате удобно со Прелиминарната фаза и покрај техниките за планирање на миграцијата
 • Разбирање рамка на содржината на архитектурата, Metamodel заедно со управувањето.
 • Имплементација на системи за архитектонски помош и разбирање на деловните ситуации,
 • Разбирање на ADM, неговото управување со потребите и различните прилагодувања на ADM
 • Разбирање на моделите на зрелост и вештини за бизнис архитектура

Кои се сегашните трошоци за подготовка за TOGAF 9.1 сертификација?

Еден во класа сметаат за двете курсеви - Фондацијата и сертифицирани заедно ќе чини околу околу INR 75,000. Настрана од трошоците, од витално значење е да се провери основата за подготовка и нејзината рамка пред да се заврши.

Кои се идните изгледи по кулминацијата на курсот за сертификација на TOGAF 9.1

Бидејќи апликантот ќе изгради длабоко разбирање на архитектурата на ниво на претпријатие, идните изгледи вклучуваат:

 • Наемни како бизнис планер за МНК и брендови низ целиот свет. Денес, ниедна организација, отворена или приватна не може да работи без енергична деловна архитектура
 • Работете како експерт со цврст надомест за препознавање, планирање и актуелизирање на рамки за дизајн во претпријатието

TOGAF 9.1 сертификација е светски репер за капацитетот за ефективно да се пренесе на деловите и обврските во однос на разликување, оценување и спроведување на вистинските рамки за едно претпријатие. Денес, секоја асоцијација, која оди за развој и унапредување, треба бизнис моделиџи со капацитет да се разбере, да се распадне и потоа да ги даде вистинските одговори за постигнување на активности.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!