блог

курс за обука
13 декември 2016

Решавање на најголемите проблеми со курсот за обука на Тогаф

/
Испратено од

Решавање на најголемите проблеми со курсот за обука на TOGAF

TOGAF® стана сертификат за дефакто за Архитекти за усогласување на бизнисот со ИТ. Бројките говорат сами за себе со зголемување на бројот на луѓе кои добиваат уверение секоја година низ целиот свет. Тоа е акроним за "Рамката за отворена група Архитектура" - Тоа е индустриска стандардна методологија и рамка за изведување на ЕА работа и се користи од целина многу ИТ професионалци Архитекти и консултанти низ различни организации. Телото на знаење е доста корисно и мора да има за секој искусен ИТ професионалец и поставува сцена за успех со трансформации на претпријатијата. Многу деловни и дигитални трансформации иницираат треба ова тело на знаење да се осигура дека луѓето задолжени за такви иницијативи ги разбираат нијансите на трансформациите каде комбинацијата на луѓе, процеси и технолошки вештини во вистинскиот дел може да обезбеди континуиран успех.Фондацијата TOGAF® 9.1 (Ниво 1) &TOGAF® 9.1 сертифициран (Ниво 2)Обука од Иновативни технолошки решенија е најдобро решение за корпоративна обука со добро опремени тренинг соби во Гургаон и низ цела Индија.

Агилност и архитектура се двете тркала што ја отежнуваат вашата организација напред кога е во рамнотежа. Која е вистинската рамнотежа за да можат да работат за вашата организација? Како можете да го балансирате и во исто време да постигнете деловни резултати, трансформации, па дури и едноставно усогласување на целите на организацијата за ИТ во вистинската насока. Работилницата ќе помогне да се разбере како да се ангажираат овие две грижи во секоја организација.

Што е TOGAF?

Дефинирање на TOGAF: TOGAF како рамка може да се објасни кратко како методологија која може да помогне да се управува со вашата архитектура додека се движите од AS IS TO TO BE state. КАКО ШТО може да биде ништо напредок од вашите тековни ИТ пејзажи. Вие ќе бидете во било кое место на патување кон вашата кариера кон остварувањето на вашата мисија и како ќе одите кон добивање на сета агилност која ќе се грижи за вас, а не да го свртите вниманието на пресвртниците и трошоците.

Познато е од искуството дека не постои единствен сребрен куршум за ИТ трансформација, секој клиент може да се земе како студија на случај сам по себе. Колку е поголемо портфолиото, толку е потешко да се прави јакни во група. Искуството доаѓа од одење заедно со клиентот. Обука за Тогаф ве обучува. Многу работи ќе ја зголемат акредитираната работилница од Eturnti Enterprise Consulting и нашите препораки ќе ги гарантираат за истата.TOGAF изложува архитекти на методологија којашто зрелите организации ги користеле како пробна и проверена најдобра практика и заработиле вредност. Многу од компаниите во листата на богатства го искористија за да ги задоволат нивните магацини и да ги решат нивните болки, проблеми.

Се разбира земање материјали:

По преземањето на курсот на Togaf обука, Ќе добиете способност да ја мешате агилноста дека архитектурата се однесува на него. Многу корисно за решението на архитект, претпријатие архитект додека се движите заедно со вашата кариера и како да ја примените рамката на Togaf EA во пракса. Практичното познавање на TOGAF 9.1 ќе ви помогне да го исчистите TOGAF Certification и да станете сертифициран архитект на TOGAF 9.1. Студија на случај ќе помине низ курсот кој ќе ви помогне да ја добиете практичната страна на користење и прилагодување на TOGAF 9.1 за вашата организација

Определување на курсот на Тогаф:

Една студија на случај ќе се одвива во текот на курсот за да се ко-поврзат концептите на реални примери како што се вклопени со загатки, крстозбори и квизови, освен за време на активностите за да се повтори учењето за време на сесиите за да се направи пат за подобрено учење.

Како да добиете сертифициран со Тогаф:

Во Togaf обука Процентот на поминување на кандидати е многу висок и голем број на лажни испити и интерактивни сесии ќе го налути кандидатот да биде добро подготвен да ја исчисти сертификација со доверба.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!