блог

24 март 2017

15 врвни платежни сертификати во 2017

/
Испратено од

Да се ​​потврди е sureshot метод за поттикнување на вашата професија во ИТ бизнисот. Без оглед на тоа дали работите за некое претпријатие, приватно вложување, медицински услуги, влада или какво било друго место каде што се користат ИТ специјалисти, вашата најлогична опција за професионален успех е да ги одобри вашите способности и информации преку намерно избраната мешавина на сертификати.

15 врвни платежни сертификати

Друга витална референтна точка е нормалниот годишен надомест што се плаќа на секој испитаник кој ја држи таа специфична афирмација. Неколку сертификати имаат дополнителни средства за обука за да земат повеќе податоци за тоа како да се подготват и планираат за тестот и да добијат секој од овие. Еве го прегледот:

CRISC: сертифициран за контрола на ризик и информациски системи

Во согласност со Асоцијацијата за ревизија и контрола на информациските системи, акредитацијата на CRISC гарантира дека сопственикот е способен за опасностите за системите за податоци и за дизајнирање / извршување на решенија. Имателот на афирмација на CRISC има нормална плата од $ 119,227 / година.

CISM: Уверение за безбедност на информации

Афирмацијата на CISM ја перцепира способноста за управување со безбедноста на податоците, како што некој што ја регулира, дизајнира и оценува безбедноста на податоците за одредена припадност. Како што е наведено во Извештајот за вештини и плата, носителите на оваа потврда заработија нормална $ 118,348 / година.

CCNP рутирање и преклопување

Во нормална годишна плата од $ 97,038 / year, оваа CCNP потврда е корисна за некој со не помалку од една година искуство во администрацијата на системот и гарантира дека носителот на CCNP тестамент може да продолжи и да извршува широк територија и да работи со мајстори за решенија.

Фондацијата ITIL v3

ITIL v3 акредитација - ITIL мајстор - Нормалната годишна плата за носителите на ITIL Master потврда беше $ 95,434 / година. Потврдата за мајстор бара стручна акредитација на ITIL и ги перцепира луѓето кои можат да ги применат ITIL идеите за вредни ИТ решенија во вистински околности.

CCP-V: Citrix Certified Professional - Виртуелизација

Како што е наведено во прегледот, виртуелизација е една од највисоките опсези на проширената корпоративна потрошувачка во 2017. Нормалната годишна плата за носителите на акредитација на CCP-V беше $ 102,138. Ова се рефлектира во интерес на специјалисти со Citrix Certified Professional - Виртуелизација афирмација

ЦИСПСП: Сертифициран професионален безбедносен информациски систем

Број 3 на изворот на највозбудливите платени сертификати е Certified Information System Security професионалци или од (ISC) 2. Овие сертификати ја перцепираат способноста во безбедноста и управувањето со опасностите, како и безбедноста за подобрување на програмирањето. Нормалниот годишен најавен надомест за имателите на оваа потврда беше $ 110,603 / година.

CISA: Овластен ревизор на информациски системи

CISA гарантира дека испитувачите на информациони системи имаат точни способности кои се од суштинско значење за да се проценат системите и да се преземат по пропишаните процедури за "зајакнување на довербата и почитта од системите за податоци". Нормалната плата на професионалец тука беше $ 106,181 / година.

CCDA: Cisco Certified Design Associate

Следно на овој преглед е CCDA, потврда на Cisco за дизајн на системот. Дополнително гарантирате дека сте потврдени со друга Cisco потврда, на пример, CCNP рутирање и преклопување, бидејќи тоа е неопходност за CCDA. Нормалната плата на носител на CCDA беше $ 99,701 / година.

CCDP: Cisco Certified Design Professional

Носителите на CCDP добиваат нормална плата од $ 105,088 / година. Оваа акредитација на ниво на професионално ниво е предложена за високи архитекти кои треба да дизајнираат повеќе погонски системски топологии и администрации.

PMP: Професионален менаџер на проекти

Професионалната афирмација на Проектот за управување е можеби главната деловна перцепција за акредитација за главните позиции на проектот. Тоа е светска потврда и според заработувачката моќ на Институтот за проектен менаџмент: Нормалната годишна плата за овој носител е $ 116,094 / година.

MCSE: Мајкрософт сертифициран системи инженер

Мајкрософт го смени начинот на MCSE (сега останува за Microsoft Certified Solutions Expert) да биде во поголем степен безгранична потврда која се концентрира на актуелизирање на нови иновации преку широк асортиман на форми, наместо оној кој е концентриран на одредени контроли. Нормалната компензација за нив е $ 96,215 / година.

CCNA: Cisco Certified Network Associate

Потврден Cisco Certified Network Associate (CCNA) добива нормална плата од $ 107,045, патеката за афирмација на CCNA беше прикажана во 2012 и се концентрира на напредокот, на пример, складирање, организирање, виртуелизација, регистрирање и системски администрации.

MCSA: соработник на Microsoft Certified Solutions

За потврда на MCSA се смета дека е ИТ господарска афирмација за различни Microsoft ставки и може да се класифицира според многу капацитети, на пример, Desktop, Server, Database и Developer. Натпреварувачот со не повеќе од едногодишно искуство ќе добие околу $ 50,649, а тоа ќе се зголеми на $ 75,850 со 10 години искуство или значително повеќе.

CCA-N: Citrix Certified Associate - вмрежување

Акредитацијата на Citrix Certified Associate - Networking (CCA-N) е дизајнирана да ги одобри способностите и учењето што се очекува да управуваат со претпријатие средини кои вклучуваат NetScaler Gateway за безбеден далечински пристап до десктоп компјутерите, податоците и апликациите. Со оглед на тоа што учествува во господар, претставник кој ја поседува оваа акредитација може да се здобие со големи и големи 43,000 годишно.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!