блог

Најдобри прашања во врска со PRINCE2 сертификација одговорени!
15 ноември 2017

Најдобри прашања во врска со PRINCE2 сертификација одговорени!

Prince2 е извонреден меѓу најбараните по сертификација во областа за управување со проекти. При изборот дали да го полагаат испитот или не, постојат многу прашања кои можат да дојдат во психата на потенцијални заблуди. Овие прашања во најголем дел се идентификувани со значење, сорти, подготовка, обука и сѐ повеќе такви гледишта.

Во пресрет на значителна мерка, имаме акумулирано некои вистински прашања во однос на Prince2 сертификацијата и им се обратиме за да ви овозможиме да се решиме на многу образован избор.

1. Кои се главните придобивки од сертифицирањето на Prince2?

Prince2 сертификацијата ќе ви овозможи да стекнете фантастично Проект за управување со способности за да може лесно да се справи со работата без збунетост. Тоа ќе ги надгради вашите способности во различни области на проектот, како што се управување со работна сила, користење на средствата и процена на ризик.

Со прикажување на точниот метод за контролирање на приносот на проектот, тој ќе ги изгради вашите шанси за вработување во дел од најдобрите организации за управување со проекти на планетата.

2. Кои се главните карактеристики на Prince2 сертификација?

  • Очигледно, тој ги карактеризира деловите на секој колега кои надгледуваат различни видови модули.
  • Лесен за користење во проекти поради неговиот директен пристап и точка-точка.
  • Микро-управувањето со проектот може да биде направено без напор бидејќи го дели вкупниот проект во мали модули.

3. Кои се различни типови на Prince2 сертификација?

Постојат три сертификати Prince2, особено:

Prince2 фондација курсот ќе ви помогне во разбирањето на основните идеи, фразирање и стратегии. По ефективната реализација на сертификација и потребната обука, ќе се квалификува за специјализиран курс.

Специјалистички курс ќе ви помогне во разбирањето на практични стратегии за користење на Prince2 системите и техниките во различни услови и проекти. Овој курс е мешавина од хипотези и потврда на здравиот разум.

Третиот и последен курс е професионално сертифицирање на Prince2, настојуван од абнормални државни супервизори.

За да ја задржите вашата сертификација значителна, мора да го полагате испитот за сертификација во редовни интервали за да го обновите.

4. Како да се подготвите за Prince2 сертификација?

Постојат специфични избори за да изберете додека се подготвувате за оваа сертификација. Едниот е да се постави без влез на некој друг дома, а друга алтернатива е да се обучи.

Совети за самоподготовка

Еден може да се подготви дома со користење на официјалната книга Prince2. Човек мора да направи аранжман на подготовката и да ги чита во точки на интерес. Треба да се вложат напори да се задржат различни работи во аранжманот. Сè е важно и зависни едни од други.

Можете исто така да проверите: - Целосно упатство за Prince2 сертификација

Земете професионална обука за сертификација

Различни организации даваат обука за сертификација на испит за сертификација Prince2. Можете да побарате онлајн да се погледне преку промени во изборот. Овие установи се сретнуваат со инструктори, размислуваат за материјали, про белешки и потсмеваат тестови кои помагаат да се подготват за да се подготват за испитот.

Можете да направите веб-базирани инструкции премногу за шансите дека немате доволно енергија за да одат во вообичаените класи. Овие онлајн портали имаат изменети околности и обврски тренери кои ќе ви помогнат во преземањето на курсот.

Пред изборот на било која организација или онлајн ментор, едноставно побарајте ревизии и минати записи со целта што можете да ја преиспитате нивните случаи да бидат најдобри во индустријата.

Неколку совети за расчистување на испит

Проверка на соодветни одговори внимателно - Прашањата се од различни видови, па затоа треба да ја прекинете секоја алтернатива и да го одберете најдобриот. Вашиот пристап треба да биде да го земете најнесенствениот одговор, а потоа повторно да ја преправите постапката.

Управување со времето е клучот - Се добива само 2.5 часови, оттука завршувајќи секоја истрага во достапниот временски период е основна.

Дали многу се потсмеваат на тестови - тестот за Mock ќе му помогне на кандидатот да го добие вистинскиот изглед на испитот, и со различни аранжмани на лажни испитувања, може да се десецира исходот и да се подготви за вистинскиот испит на сличен начин.

Дали има некои прашања идентификувани со Prince2 сертификација, кои сеуште останаа неодговорени? можете да побарате во коментари.

Prince2 Training

In Just 3 Days
Запиши се сега

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!