блог

24 април 2017

Што е ново во Центарот за податоци на Cisco - CCNA Data Center

Промени во Центарот за податоци на Cisco

Центарот за податоци на Cisco: Иновациите за фокусирање на податоци се секогаш во развој. ИТ гениите кои работат со рамка за фокусирање на податоци се потпираат да имаат право работи и учење кои ги поттикнуваат податоците да се фокусираат на користење на информатичката технологија како администрација која е дефинирана како основа (ITaaS).

Оваа година, Cisco ги претстави некои вистински подобрувања за тоа како може да се гарантира да функционира во фокусот на податоците. Вмрежување goliath е воведување забележителни подобрувања и на својот Cisco сертифициран мрежен соработник (CCNA) на центарот за податоци испит и нејзиниот Cisco Certified Network Professional (CCNP) на центарот за податоци испит на различни фокуси оваа година, и тоа е идеална можност да станете во тек со она што сега се случило, а освен тоа не треба да се каже нешто за тоа да се случи.

CCNA центар на податоци

Поради тоа што не сте ефикасно слушале, испитите и обуката на Cisco центарот за податоци на веб-страницата на Cisco се модифицирани за да се формира 6.0. Април 11, 2017 беше последниот ден за да ги преземе 640-911 DCICN v1.0 и 640-916 DCICT v1.0 испити.

Имињата на курсевите и акронимите продолжија како порано, но секој од испитените броеви е освежен.

200-150 DCICN: Воведување на мрежно поврзување на Cisco центарот за податоци

640-911 DCICN испитот беше заменет со 200-150 DCICN испит и има освежени испит област класи кои се пополнуваат како суштинско значење за и да се прилагоди на CCNP податоци центар, CCIE податоци центар и други Cisco сертификати.

Во овој нов испит, Cisco евакуирани содржи одредени компоненти, етернет ниско ниво на корисност и Cisco IOS префрлување поени, меѓу другите. Постои зголемен фокус на идеи за мрежно поврзување на податоци, идеи за префрлување со голема пристапност, идеи за складирање на податоци и Fiber Channel over Ethernet (FCoE).

200-155 DCICT: Воведување на технологии на центарот за податоци

640-916 DCICT испитот беше заменет со 200-155 DCICT испитот и ги освежуваше класификациите на испитните области кои се пополнуваат како суштинско значење за и се прилагодуваат на CCNP Data Center, CCIE Data Center и други Cisco сертификати.

Во овој нов испит, Cisco ги евакуираше темите на Основи на центарот за податоци, вклучувајќи ги и САН, мрежните конфигурациски модели и мрежните администрации, меѓу другите. Постои проширен концентрат за виртуелизација на фигура и мрежа, процесирање на облак, компјутеризација и организација на рамка за фокусирање на податоци и апликативна централна инфраструктура (ACI).

CCNP центар на податоци

Испитите и обуките за CCNP центарот за податоци на Cisco-страницата се променија на јануари 17, 2017. Преку јули 3, 2017, можете да ги полагате испитите v5 или новите v6 испити, зависно од вашите индивидуални цели.

Имињата на курсот, акронимите и броевите на испитите се менуваат подобро за да ги отсликуваат проширените делови за вработување и инструкции потребни за професии кои најчесто се чуваат од информатичари фокусирани на податоци.

300-175 DCUCI: Имплементација на Унифициран компјутерски центар на центарот за податоци

Испитот 642-999 DCUCI ќе биде заменет од страна на 300-175 DCUCI испит и има освежени испит класа простор кои се пополнуваат како суштинско значење за и да се прилагоди на Cisco CCNP Data Center, CCIE Data Center и други Cisco сертификати.

Во овој нов испит, Cisco го избрка податокот со конкретни информации за UCS серверите од B-Series и C-Series и за виртуелизација на UCS Server, заменувајќи го со поголем испитен простор на "Изврши интеграција на централизиран менаџмент". Постои зголемена акцентација на роботизацијата, безбедноста на податоците се фокусира и мрежата на складирање на податоци, вклучувајќи FCoE.

300-165 DCII: Имплементација на инфраструктурата на Cisco центарот за податоци

Испитот за 642-997 DCUFI ќе биде заменет со 300-165 DCII испит и ги освежуваше класите за испитување на просторот што го пополнуваат како суштинско значење и се прилагодуваат на Cisco CCNP Data Center, CCIE Data Center и други Cisco сертификати.

Во овој нов испит, Cisco избришал предмет за конкретни информации Cisco Nexus прекинувачи и Cisco NX-OS софтвер и намален концентрат на мрежна виртуелизација. Постои проширен концентрат за нови достигнувања, VXLAM, рутирање, и посеопфатна предмет опсег на податоци се фокусира безбедност.

300-170 DCVAI: Имплементирање на Cisco Data Center за виртуелизација и автоматизација

Испитот 300-170 DCVAI е нов и ги тестира способностите кои се материјални за насочување на операциите на фокусирање на податоци и градење пристапна рамка преку насока преку физички и виртуелни податоци. Класификациите на новиот испит област се пополнуваат како суштинско значење и се прилагодуваат на Cisco CCNP Data Center, CCIE Data Center и други Cisco сертификати.

На овој испит се посветува внимание на извршувањето на компјутеризацијата на фондацијата, апликативната централна инфраструктура, рамковните мрежи на апликативните мрежи и администрацијата и набљудувањето на Центрична Инфраструктура.

300-160 DCID: Дизајн на Инфраструктура на центарот за податоци на Cisco

на 642-998 DCUCD и 642-996 DCUFD испити ќе бидат заменети од страна на 300-160 DCID испит кој ги освежуваше областите за испитување на испити кои се пополнуваат како суштинско значење и се прилагодуваат на Cisco CCNP центарот за податоци, CCIE Data Center, и други Cisco сертификати.

Во овој нов испит, Cisco евакуираше план филозофија, структура на податоци фокус, истражувачки субјекти, и безбедносни прегледи. Идеите на Податоците се фокусираа на поврзување на текстурата и ги здружија скенирачките теми на темите, беа споени во еден испит, отсликувајќи ги консолидираните способности што се очекува од ИТ професионалец.

300-180 DCIT: суспендирање на инфраструктурата на Cisco центарот за податоци

на 642-998 DCUCD испит и 642-996 DCUFD испитот ќе биде заменет од страна на 300-180 DCIT испит и ги освежуваше часовите по предметите за испит што го пополнуваат како суштинско значење и се прилагодуваат на Cisco CCNP Data Center, CCIE Data Center и други Cisco сертификати.

Во овој нов испит, Cisco го избрка податокот за конкретни информации за UCS серверите B-Series и C-Series, овозможувајќи да се собере супстанцијата што останува во една област "Истражување на платформите за пресметка на податоци во центарот". Постои проширен концентрат за истражување на протоколи за рутирање, виртуелните преклопни иновации, апликативната централна инфраструктура (ACI) и податоци за фокусирање на LAN и SAN безбедност и процесирана безбедност.

За да ве натера да напредувате во нагорни и претстојните промени, Cisco изгради CCNP инструмент за миграција на испитниот центар за податоци што можете да го користите за да направите смисла за тоа кои испити треба да ги преземете следно.

Овие испити се развиваат за да ви дадат најнова обука за дизајнирање и работа со најосновните аранжмани и иновации за податоци, вклучувајќи мрежно поврзување; серверот, мрежата и виртуелизација на капацитетот; складирање на идеи и протоколи; поврзана обработка; и стратегија управувано рамка, сите континуирано.

CISCO Training

Get Cisco Courses  Training & Certification
Запиши се сега

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!