блог

комплетен водич за прозорци
20 декември 2017

Водич за почетници за сертификација на Windows Server: MCSA, MCSE и MTA

Водич за сертификација на Windows Server MCSA MCSE и MTA

Поентата по точка управува со Дијаграмите на програмата за сертификација на Microsoft за насоката на развој во услови на професија. Точките на интерес се заговор за подобра луцидност. Мора да се сфати дека постојат бројни Microsoft сертификати достапни на пазарот. Поддржувањата на Microsoft Office се за апликации, како и за десктоп компјутерите, платформите за развој и бази на податоци.

Овој водич за сите сертификати на ниво на Microsoft ве познава MCSA сертификација, MCSE сертификација, MTA сертификација. Овие програми за сертификација за "Мајкрософт" им се веруваше во текот на годините и се свртени нагоре како многу способни сертификати. Microsoft ги прави администраторите, тимовите за испитување и тимовите за поддршка над сите рамковни ставки и апликации достапни од Microsoft.

Во суштина, треба да се разбере дека под MCP сертификација, наречен MCSA, MCSE и Специјалистичките сертификати откриваат го стави. Поддршките на MOS и MTA не се под ознаката MCP. Ажурирајте дека не се потребни испити што се сметаат за неопходности за квалификација за сертификатите што се зборуваат погоре.

Разбирање на сите испити

Мајкрософт Сервер сертификат песна вклучува МТА, MCSE и MCSA ингеренциите. Во внатрешноста на MTA Server доаѓа осамена сертификација наречена ИТ инфраструктура. За да го добиете истото, се надева дека треба да поминат еден самит испит од пет. Овие покриваат теми и региони како што се основи на администрација на серверот, администрација на системи, разновидност и уреди, Облак и безбедност.

MCSA сертификација

Со песна MCSA Server, доаѓаат Windows 2008, 2012 и 2016 сервери. Овие песни на Windows Server бараат три испити за секој. Бидете како што може, ќе ви бидат потребни само два испити за Linux на Azure сертификација и MCSA: Cloud Platform. Се чини дека секој од нив е од суштинско значење за следниот. Мајкрософт база на податоци сертификат начин вклучува MCSA, MTA и MCSE. Песна за базата на податоци MTA треба еден испит. За песна на базата на MCSA, ова се MCSA: SQL Server 2012 / 2014 и MCSA: SQL 2016. Овие треба три испити.

Сертификатот MCSA Desktop вклучува една сертификација за Windows 10 како што е објавена во јануари 2017. За стекнување на MCSA: Windows 10 од вас се бара да поминат неколку испити.

MCSA апликацијата песна вклучува еден сертификат - да биде специфична, MCSA: Office 365. Се очекуваат неколку испити за ова. Microsoft нуди MOS Office 2016 сертификат за секоја апликација во Office. MOS 2016 Експерт сертификати ги препознава оние кои имаат врвот на линијата Office способности. Натпреварувачите треба да исчистат четири испити. MOS 2016 мајстор има потреба од расчистување на шест испити.

Сертификатите на Microsoft Server се добро прилагодени за ИТ-мајстори поврзани со дизајнирање, распоредување, поставување или управување со Windows состојба. Ова може да вклучи десктоп компјутери или дури и gadgets. Оние што имаат MS сертификати се пополнуваат како добрите, главите, аналитичарите и така натаму.

Во последно време, MCSA сертификација, MCSE сертификација и MTA сертификација се зголемува добро позната интрига и енергија. Лицата кои бараат по подготовка на MCSA или MCSA и Microsoft Training се поврзани со платформи како Office 365, Office и Microsoft Dynamics 365.

ITIL обука и сертификација

In Just 3 Weeks
Запиши се сега

MCSE сертификација

До март 31 оваа година, MCSE Сервисот песна придружени SharePoint, комуникација, приватниот облак, Облак платформа и инфраструктура, пораки и серверска инфраструктура за серверска инфраструктура, десктоп инфраструктура и приватниот облак песни што треба да се појави за MCSA: Windows Server 2012.

За распоредувањето, комуникацијата и SharePoint аранжманите треба да преземете MCSA за сертификација на Office 365. Треба да се квалификувате како да одат во не помалку од можеби неколку различни испити за добивање на MCSE Сервер квалификација. Песна на базата на податоци MCSE има три сертификати кои се нудат. Една неодамнешна сертификација е MCSE: Управување со податоци и Анализа, а уште две претходни се MCSE: Business Intelligence и MCSE: Data Platform. Најмногу до датум на избор треба четири испити. Повеќе искусен модул треба пет испити. Двете претходни ингеренции се вратија за да понудат простор за MCSE: Управување со податоци и Анализа.

MCSE Training

In Just 1 Month
Запиши се сега

МТА сертификација

Сертификатот за Microsoft Desktop е придружен со MTA, Microsoft специјалист и MCSA сертификати. Мајкрософт специјалист во Windows 10 ќе очекува да се исчистат испитите. MTA Desktop начин има осамен сертификат за ИТ инфраструктура. Ова е исто како и песна на MTA серверот што ја испитувавме претходно. МТА ИТ Инфраструктура песна треба да поминат еден самит испит од пет заедно. Испитите се на администрација на системи, преносливост, администрација на Виндоус Сервер, флексибилност и основи за облак и гаџети.

Сертификатот на Microsoft Developer го придружува MCSD и MTA certs. MTA Developer cert ги перцепира оние кои се на ниво на секција како развивачи на програми. Оваа сертификација треба кандидатот да добие еден од три испити. Најверојатните зони се основите за унапредување на апликацијата HTML5, подобрување на програмирањето и основи на програмирање за тестирање.

Некои Поврзани Мислења:

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!