блог

31 март 2017

Светски ден на резервна копија - сега е време да се земе залог

Светски резервна копија ден - Доживеав детство со ранч, и една од главните работи што ви се потребни за кец, кога ќе пронајдете како да се вози тракторот е средството со кое се движите надолу. Некои денови се колнам дека се чини дека се намалувате повеќе отколку што напредувате. Чувствувам дека пат на работа сега и повторно, како и.

Во технолошкиот свет, слегувањето, кога ќе направите дупликат или да поднесете податоци, е важна работа. На шансата дека податоците се од клучно значење за вашето вработување, се навикнувате често да го спонзорирате. Во тој момент, во случај на разочарување дека резултатите во несреќата во податоците, во суштина ги обновувате вашите податоци од најновата резервна копија. Тоа може да биде спас.

Ова е причината поради која е од суштинско значење да се согледаат сите улици бргу март 31, Светски ден на резервна копија.

Тоа звучи доволно основни, но се движат надолу по вашите податоци може да биде скапо и досадно. Додека ДВД-ата на податоците се вистински излитени, надворешните хард дискови можат да бидат скапи и покрај фактот што тие се поевтини отколку што беа пет години претходно. За среќа, се чини дека алтернативите за складирање на облаци базирани на облак се постојано разумни. Во случај да ви требаат резервни копии за посета, тогаш ќе ви треба многу капацитет. Соодветно на мерењето на податоците што сте ги набавиле, заслужува да знае дека вашата резервна сесија може да потрае.

Во секој случај, сега во кој било момент се движи Светскиот ден на резервна копија, се трудам да ги зачувам сите мои контакти, пораки, една година твитови и сите други мои податоци. Отидов на денот на Светското закрепнување четири години пред средбата на Твитер. Од тој момент напред, осигурав дека моите резервни копии се различни по природа и не се занимаваат со начинот на размислување за "сите мои инвестиции врзани на едно место". Таа состојба на умот сигурно ќе предизвика проблеми по патот за вас.

Слично на тоа, кога ќе ги проверите вашите известувања за чад и ќе ги менувате батериите секогаш кога ќе се случи "Летно штедење", се поставив да оставам настрана некое време за мојот годишен непобитен резервен настан на Светскиот ден на резервна копија. Јас дури и го поставив во текот на целиот ден во мојот Outlook дневник. Ова ја има дополнителната предност на заштитата на луѓето да ме примат на собири!

Како критичен, како што е тоа да се направат резервни копии на податоците за работното место, дополнително го прават тоа индиректно да се справи со моите сопствени податоци. Моите гигабајти на поединечни записи се слични на императив, па фамилијарните фотографии, домашните снимки, авторитативните документи, пораките и 80s-music remix mp3s дополнително добиваат исцрпно движење надолу на податоци DVD, во облакот и на надворешен хард диск.

Вистина, да бидам познат, обично сум воодушевен од искористување на широки бекап. Да се ​​биде клиент на Mac, резервните копии се навистина лесни, а сега облакот направи резервни копии кои значително се помалку потребни. Од непланирано откажување до валкање или без оглед на можноста дека едноставно ми треба малку податоци од претходен период, можам со сигурност да ги вратам податоците. Тоа е една од тие неколку константи во животот; тоа е сигурно таму за мене.

Зборувајќи за константи, Светскиот ден на резервна копија дополнително е можност да ги пофалите лицата на кои им е доверена катастрофа за наплата на вашата асоцијација. Формулирањето на ефективен план за враќање на дебаклот е ужасно или едноставно. Продолжената работа со постигнување на вашата асоцијација зависи од моќната резерва и рекуперација, така што денешното осмислување на овој ден е исто толку за начинот на кој се движат надолу по податоците, како што е согледување на поединците кои ни помагаат кога податоците фијаско штрајкови.

Така, на март 31 или најновиот ден од секој месец, настојувајте да ги намалите вашите записи. Исто така можете да земете залог на Светската резервна копија со тоа што ќе ја подигнете вашата точна рака и ќе решите: "Јас [наведете го вашето име] сериозно ветувам дека ќе ги симнам моите императивни документи и вредни сеќавања на март 31st".

Иновативно технолошко решение побарајте од вас да имате на ум дека сте мелење далеку, едукација на вашите најблиски во врска со Светскиот ден на резервна копија, исто така, во светлината на фактот дека придружниците не ослободуваат придружници без резерви.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!