Blog

qtq80-dp1eqm
16 E marte 2017

ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

/
postuar Nga

Pse një Hyrje në ASP.NET në OpenShift?

Duke bërë zhvillimin e ASP.NET duke përdorur OpenShift, unë kam gjetur se disa mësime atje për fillimin në ASP.NET janë

a) tepruar mendjemadh, dhe

b) mos i kaloni bazat e funksionimit të tij

Në rast se do të përdorë ASP.NET në OpenShift, ju duhet të keni aftësinë për ta kuptuar atë!

Në këtë organizim ushtrimesh mësimore, unë do të hidhen në shans për t'ju dhënë një kuptim themelor se si funksionon ASP.NET dhe çfarë jeni duke bërë para se të filloni të vendosni sipërmarrjet tuaja në OpenShift. Ne do të shkoj në atë në një artikull së shpejti.

Në pjesët 1 dhe 2 të këtij stërvitja mësimore, do të filloj me shpejtësi duke përdorur skicat në Visual Studio Community 2015. Kjo nënkupton se do të jetë për Windows në këtë pjesë. Në çdo rast, unë do të kandidojë më shumë në fund me të bërë gjithçka pa Layouts në Visual Studio Code në një marrë pas ushtrim mësimor, i cili do të jetë i rëndësishëm për Linux apo Mac dhe përveç Windows. Në rast se nuk po përdorni Windows, mund të merrni në çdo rast pas disa pjesëve 1 dhe 2 për të marrë një mendim të përgjithshëm se si të krijoni një pikë fundi REST në .NET Core.

Ne duhet të fillojmë!

Seksioni 1 - Vendosja e një Shërbimi ASP

Do t'ju fillojë duke bërë një shërbim bazë ASP duke përdorur një Kontrollues. Duhet të siguroheni që të shihni se si funksionojnë Kontrollorët përpara se të lëvizin plotësisht në MVC.

BËRË PROJEKTIN TUAJ

Në Visual Studio (po shfrytëzoj Community Edition 2015) klikoni File dhe më pas New Project.

Nën programin Templates -> Visual C # -> Web, zgjidhni ASP.NET Core Web Application (.NET Core). Është e rëndësishme që ju të zgjidhni .NET Core dhe jo .NET Framework si kjo është .NET bibliotekë ndër-fazë.

project-1024x552 ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

Shkruani emrin tuaj të sipërmarrjes - kjo mund të jetë gjithçka që dëshironi, në këtë stërvitje mësimore do ta quaj MeowWorld.

Natyrisht, ky vendndodhje do të jetë në organizatorin tuaj të Visual Studio Projects, por mos hezitoni ta ndryshoni këtë në rast se do të merrni një goditje nga mundësia për të ruajtur ushtrimin mësimor diku tjetër.

Ne duhet të bëjmë një marrëveshje tjetër (një përgjigje i ngjan një sipërmarrjeje ace që mban aktivitetet e ndryshme me të cilat do të punoni) dhe ne duhet të emërojmë diçka rregullim.

Si një çështje sigurisht, marrëveshja është quajtur e njëjtë me sipërmarrjen tuaj. Kjo është shkëlqyeshëm mirë, kështu që braktisni atë që mund të jetë. Sido që të jetë, ju jeni më se i mirëpritur të riemëroni atë në rast se ju do të merrni një goditje nga mundësia për të.

Sigurohuni që Krijo një Drejtori është e kontrolluar - kjo nuk është kritike për shansin që ju të kuptoni atë që po bëni, por përkundrazi ndihmon shumë në mbajtjen e gjërave të kompozuara.

Ju gjithashtu mund të keni Visual Studio të bëjë një dyqan git natyrisht. Unë nuk do ta bëj këtë pasi ky është një ushtrim mësimor, por për një shtrirje më të madhe, mund të të duhet.

Kur jeni i kënaqur me secilën prej cilësimeve, klikoni OK për të kaluar në hapat e mëposhtëm.

ZGJIDH MODELIN TUAJ

Këtu duhet të keni tre zgjedhje. Për këtë ushtrim mësimor, ju duhet të zgjidhni zgjedhjen Web API. Do të hyj në dy të tjerë me mësime të ardhshme.

template-1-300x234 ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

Në shansin tuaj për të mbledhur dhe drejtuar sipërmarrjen në këtë moment, ajo do të hapë një dritare (ose tab) të programit dhe do t'ju çojë në ... / ndërfaqen e programimit / vlerat / - që do të tregojë një grumbull JSON që demonstron këtë:

api-values-300x66 ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

Mbyllni programin tuaj dhe sigurohuni që të ndaloni sipërmarrjen tuaj duke shtypur kapjen katrore të katërt (që thotë "Largohuni nga debugimi" kur ju e zmbrapsni) me qëllim që ta ndryshoni atë.

ZHVENDOSJA E KONTROLLIT TUAJ

Në Explorer Zgjidhja, shkoni te Emri i Zgjidhjes -> src -> Emri i Projektit -> Kontrollorët -> ValuesController.cs dhe hapeni atë.

Shihni se si secili prej metodave ka një tipar Http ... "që lidhet me ta (HttpGet, HttpPost, HttpPut, dhe HttpDelete). Kjo është metoda http - HttpGet` është drejtimi i mullirit i përdorur për të hyrë në një faqe interneti. Përmbajtja mund të kalojë në çdo metodë si faktorë të vargut të kërkimit (ose të dhënave të kursit - më shumë në rrugë më vonë).

Djathtas-Kliko në zarfin e kontrollorëve dhe bëni një tjetër klasë të quajtur CatController.

kontrollues-300x162 ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

Shto bibliotekën Microsoft.AspNetCore.Mvc për të ndihmuar në mbajtjen e kodit tuaj të përsosur.

Shtoni metodën shoqëruese Meow në klasën tuaj:

code-2-254x300 ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

Tani drejto kodin. Në programin tuaj, vendosni / cat / bill / to localhost: ##### për të parë punën tuaj në jetën reale.

feline-bill-300x66 ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

Ju po evoluoni HttpGet ("/ cat / bill") për të lexuar HttpGet ("cat / bill") dhe ndryshimin e emrit të metodës nga vargu pubik "Yowl ()" për të hapur stringin Bill ().

Merrni parasysh se as emri i kontrollorit apo metodës nuk ndikojnë në mënyrën. Është praktikë e rregullt që gjithçka të përputhet, por rifreskoni kodin:

code-3-254x300 ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

Tani si për ne kemi një mace tjetër!

code-4-188x300 ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

Tani ju mund të kandidoni kodin dhe të hapni programin tuaj për: ... / cat / steve /

cat-steve-300x66 ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

Ne mund të vazhdojmë të përfshijmë edhe macet, por duke bërë një metodë për secilin mund të bëhemi të dukshëm irrituese, prandaj si ta ndryshojmë këtë. Ne mund të përdorim një grindje për emrin e mace që do të kalojë si një varg çështjesh. Pra, kodi ynë tani mund të ngjajë me këtë:

code-5-194x300 ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

Tani drejto kodin dhe drejto shfletuesin tënd në: ... / cat? Cat = faturën dhe pastaj ... / cat? Cat = steve

Tani ne kemi macet në një metodë të ngjashme, megjithatë URL është disi i copëtuar. Ky është vendi ku do të hyjnë faktorët përmes rrugëve. Gjithçka që na duhet është një ndryshim i vogël në kodin:

code-6-194x300 ASP.NET në OpenShift: Fillimi në ASP.NET

Për më tepër, tani mund të kthehemi në shfrytëzimin e: ... / cat / bill dhe ... / cat / steve.

Kjo është për segmentin fillestar të këtij prezantimi. Në bërjen e këtyre dy mënyrave për macet dhe çfarë thonë ata, ju keni filluar të krijoni një shërbim të internetit ASP.NET me dy thirrje API! Postimi im i ardhshëm do të diskutojë marrjen dhe caktimin e të dhënave, dhe se si funksionojnë sesionet, ndërsa rritemi me macen.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!