Blog

dhënave shkencëtar
5 Dhjetor 2017

Si të bëheni ekspert i çertifikuar i të dhënave shkencëtar?

Si të bëhesh shkencëtar i të dhënave?

Scientist dhënat : Shkenca e të Dhënave është një fushë ndërdisiplinore që përdor grupe të shumta ekspertize - matje, programim, mësim mekanik, të dhënat e minierave, dhe ekzaminimi - për të përqendruar të mësuarit dhe pjesë të dobishme të dijes që mund të përdoren për të marrë zgjedhje themelore të biznesit. Me një shpërthim të të dhënave në të gjithë vendin, shkenca e të dhënave ka fituar statusin e të qenurit një dallim midis profesioneve më të përhapura dhe fitimprurëse në rritje për atë që do të vijë. Duke u kthyer në një hulumtues të dhënash nuk është një vepër e thjeshtë pasi që i detyron ekspertët të jenë të mëdhenj në shumë fusha të aftësisë duke përfshirë aritmetikën, inxhinierinë e softuerit, të mësuarit faktik, dialektin e makinës, ekzaminimin paraprak, bazën e të dhënave, operacionet e hetuara. Për të arritur grupe të tilla të ndryshme të ekspertizës, është themelore të përgatitet formalisht nga një fondacion i nxëni i të mësuarit që ka kornizën e domosdoshme dhe mjetet mësimore për të edukuar këto lëndë.

Shkencëtar i të Dhënave Enabler i Karrierës

Një kurs 12-javor ose 3-mujor nga Zgjidhjet Teknologjike Inovative në Shkencën e të Dhënave ka të ngjarë të jetë më e mira për individët që dëshirojnë të hyjnë në universin e Big Data Analytics. Ky kurs i shkallëzuar i laboratorit përbëhet nga module të ndara 12 ku theksi do të jetë në secilën nga aftësitë e përmendura më poshtë:

 • Linux dhe SQL
 • Aritmetikë dhe Statistika
 • Python dhe Scala Programimi
 • Hadoop YARN dhe Ambari
 • Sqoop, Flume dhe Kafka
 • Pig, Hive dhe Impala
 • Apache Spark
 • R Programim ose modelim parashikuese
 • Mësim Machine
 • Scene dhe Quick View
 • Modeli i zgjedhjes
 • Fillimi i mësimit të makinës

Secili prej këtyre subjekteve identifikohet me të Të dhënat Big Analiza e cila është një fushë në zhvillim e pafund që vepron si shprehje popullore këto ditë. Ky kurs fillon duke mos filluar as ndihmën e jashtme për të treguar ide thelbësore në përparimet e të Dhënave të Mëdha, ndërkohë që vazhdon drejt të mësuarit në lëvizje Shkenca e të dhënave. Sistemi biologjik Hadoop është gjithashtu i diskutuar në detaje të mrekullueshme për të acclimate anëtarët me fazën Apache Hadoop për Big Data Analytics.

Eksperti i të dhënave shkencore - shkencëtar i të dhënave

Ky kurs është për wannabes të cilët tani janë të madh në hetimin e biznesit, por kërkojnë drejtim dhe mbështetje për idetë, për shembull, R Programimi, Mësim Machine, Modelim parashikuese, dhe Statistika. Ekspertë me eksperiencë, të cilët duhet të shikojnë mbi aftësitë e tyre për të përgatitur konfirmimin, mund të bashkohen me këtë kurs 3-javor. Mësimdhënësi Kërkuesit e të dhënave në këtë kurs do të marrin gjithashtu zotërim mbi sistemet e perceptimit të të dhënave dhe ekzaminimin R. Kursi do të mbështjellë modulet shoqëruese:

 • Shkencës dhe Statistikave
 • R Programim dhe modelim parashikuese
 • Mësim Machine

 

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!