Blog

ITIL-certifikimit-karrierë perspektivat
4 Dhjetor 2017

Si Certifikatën ITIL Ndihmon në Karrierë

/
postuar Nga

Certifikimi i ITIL ka marrë përparësi në mesin e kurseve të ekspertëve që nga fundi. Ky realitet është zgjidhur kolektivisht pas, duke marrë parasysh përfshirjen e ITIL në mesin e çertifikatave më të mira 15 që paguajnë në planetin në vitin 2014. Motivimi prapa asaj se pse ekspertët e ITIL Certified kanë një avantazh ndaj përfaqësuesve të ndryshëm ose kërkuesve të profesioneve është që administratat e ITIL-it kërkohen në një gamë të gjerë të shoqatave të lidhura me biznesin IT. Kështu, ekspertët e ITIL-it gjejnë punësime të paguara me pagë në çdo shoqatë IT në mënyrë të moderuar efektive.

Duke mos respektuar cilësinë e pagabueshme të sistemit ITIL, pasuesit e dëshirës kanë një grumbull modest të pyetjeve lidhur me hapjet e profesionit që shtrihen përpara këtij kursi. Ky artikull i vogël do të ndihmojë themeluesin të krijojë një pikëpamje të përgjithshme drejt vendit aktual të punësimit për ekspertët e ITIL Certified.

Rregullisht, sistemet ITIL janë të lidhura në fushën e Menaxhimit të Shërbimit. Pjesët më të pritura pas përfundimit të afirmimit të ITIL janë ato të Analistit të Incidentit, Koordinatorit të Ndryshimit, Analistit të Problemeve, dhe kështu me radhë.

Pjesë e ITIL në Inxhinierinë e Softuerit

Dy rajone kryesore në softuer janë përmirësime dhe mirëmbajtje. Ndërsa avancimi i softuerit menaxhon ndërtimin e aplikacioneve të reja brenda ndarjes kohore të alokuar duke përdorur administrimin e sipërmarrjes, mbështetja e softuerit është e brengosur me administrimin dhe ndërmarrjet e mirëmbajtjes kur aplikacioni përfundon dhe funksionon. ITIL ka një pjesë të mahnitshme për të luajtur në mirëmbajtjen e softuerit.

Çdo individ në mirëmbajtjen e softuerit, mbështetjen e IT, kuadrin ose administratën do të shfaqë ekzekutimin e zgjeruar me një konfirmim ITIL.

Certifikimi ITIL

Llojet e certifikatave

Marrja e certifikatave të ITIL mund të arrihet përmes testeve të ITIL.

 • ITIL Foundation: Ky afirmim teston mësimin bazë të standardeve thelbësore, formave, pjesëve, kapaciteteve, ideve, termave dhe kështu me radhë.
 • ITIL Intermediate: Ky provim mat kapacitetin e aplikantëve për të hetuar në thelb administratën.
 • Menaxhimi i gjithe ciklit te jetes: Ky test do të shkatërrojë aftësinë e shkatërrimit dhe kombinimit të gjërave me imagjinatë.
 • Eksperti i ITIL: Ky afirmim miraton eksperiencën tuaj të ekspertëve, p.sh. aftësinë, në sistemin ITIL.
 • Mësuesit e ITIL: Kjo është shuma më e madhe e afirmimit të ITIL dhe fitohet nga vetëm rreth 35 individë nga kudo në të gjithë botën.

Perspektiva e Karrierës për ITIL Profesionistë të Certifikuar

Për aq sa tregu i profesioneve është i shqetësuar, këtu është një numër punësimesh që duhet të kërkoni për shkak të përvojës suaj profesionale -

Niveli fillestar(0 deri në 7 vite përvojë):

 1. Fillimisht duke bërë thirrje në administrimin e përfitimeve të IT, për shembull, IBM Tivoli dhe BMC Remedy.
 2. Profesionet në lidhje me themelimin e IT në MNCs.
 3. IT përforcohet ndërtimi, përkujdesja për bartjen e ndihmës, ndihmon në hartimin e zonës së punës, mbështetjen e specializuar dhe kështu me radhë.

Niveli i ndërmjetëm(Më shumë se 7 vite përvojë):

Punë më të besueshme, administrative si:

 1. Ofrimi i shërbimeve të IT Menaxher
 2. Menaxheri i Shkarkimit
 3. Episodi ose Menaxheri i Problemit
 4. Menaxheri i Benefit Desk

EKSPERIENCA E LARTË:

Mësimi i tillë i thellë i fondacionit sjell pjesë, për shembull,

 1. Konsulent i Lirë në ITIL
 2. Trajner i ITIL

Merrni parasysh se derisa ju jeni të kualifikuar për t'u paraqitur për ITIL dhe mund ta kaloni atë, pavarësisht nga themeli juaj i ekspertëve, mund të mos ketë shumë potenciale sa i përket hapjeve për të punuar në rast se ju nuk keni një bazë TI . Duke supozuar, në çdo rast, që keni ndërmend të përmbushni ose që tani keni një profesion në mbajtjen e programimit dhe administrimin, ky është akreditimi ideal për ju.

Zgjidhjet Teknologjike Inovative (Trajnimi ITS) ju ofron të merrni kurset dhe provimin e certifikimit të ITILTrajnimi ITIL në Gurgaon

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!