CCNA Certifikimi

Një Udhëzues i plotë
CCNA Certification - Një Udhëzues i plotë
11 Maj 2017

CCNA Certification - Një Udhëzues i plotë

/
postuar Nga

Nevoja e orarit në "industrinë e rrjetëzimit" - CISCO

Industria e TI-së është një shquar në mesin e më të llojave pas industrisë për shkak të hijeshisë së saj sa i përket thirrjes, kompensimeve, respektit dhe kundërshtimit që ka. Nevoja e rrethanave për të qëndruar, zhvilluar dhe rritur në biznesin e IT ka bërë idenë e "Networking" dhe zhvillimi i shpejtë, dhe progresi në "Networking" ka sjellë "ekspertë" në këtë fushë. Me interes të madh për këta ekspertë dhe për të mos lejuar qasjen e tyre të thjeshtë dhe rivalitetin në rritje, interesi për "Profesionistët e Përgatitur" është zhvilluar. Sot, edhe qasja e "Profesionistëve të Përgatitur" nuk është e gjitha problematike dhe nevoja për rëndësi të madhe ka ndryshuar tek "Profesionistët e Siguruar" të cilët janë afirmuar në disa pajisje, procedura dhe operacione të rrjetëzimit. Mirënjohjet e këtyre "Profesionistëve të afirmuar" janë për shkak të mënyrës së përgatitjes apo konfirmimit të tyre në lidhje me programet e rrjetëzimit më të fundit në treg. Të mirënjohur nga këto "Profesionistë të Siguruar" janë ata që janë konfirmuar në "CISCO" .. !!

Pse është CISCO Certification kështu "Prestigious"?

CISCO është zotëria e "Industrisë së Rrjetit" dhe në rast se ju jeni afirmuar ose dhënë nga sundimtari, ju shndërroni në "Burrat e Mbretit". Të gjitha gjërat konsiderohen, kjo është një arsye megjithatë e vërteta është se ekspertët e garantuar nga CISCO kanë një kuptim më të lartë të rrjeteve të internetit, artikujve, rrjeteve të ndryshme që përputhen së bashku në një mjedis dhe mënyrën se shumica dërrmuese e artikujve në industrinë e rrjetëzimit sistemi i sotëm biologjik i sotëm, janë nga CISCO. Sot CISCO është një pionier i mrekullueshëm, i pakundërshtueshëm, në biznesin e rrjetëzimit. Ai jep përgjigje për klientët e vegjël të vegjël në rrjete të ndryshme për të mundësuar me lehtësi bashkëpunimin, bën aksesueshmërinë dhe shkëmbimin e të dhënave ndërmjet individëve të thjeshtë, pavarësisht nga varietetet në kohë, vend dhe faza. CISCO përcjell rezolutat e rrjeteve fund-te-fund, duke mundësuar një strukturë tipike për të dhënë administrime të parashikueshme të rrjetit. Ai madje jep një shumëllojshmëri të gjerë të artikujve të pajisjeve për të mbështetur Cisco Internetwork Software Operating System. Kjo është arsyeja që sipërmarrjet dhe shoqatat kërkojnë interes për një ekspert i cili është afirmuar nga CISCO, pra një ekspert i "Certifikimit CCNA". Trajnimi "Cisco Certified Network Associate" është përgjigja e sotme për t'i dhënë një shtysë thirrjes suaj të rrjetëzimit.

Chroniclese CISCO

Është shumë intriguese të hetohet se si dhe kur CISCO doli të jetë një superfuqi e tillë e shkëlqyer në biznesin e rrjetëzimit. Ai shkon prapa në 1980 kur Len Bosack dhe Sandy Bosack, që të dy punonin në zyrat diskrete të PC në Universitetin Stanford, bënë një server ku kompjuterat e tyre mund të flisnin me njëri-tjetrin duke përdorur konventën e IP. Në 1984 ata krijuan "cisco Systems" dhe më vonë në 1992 emri u ndryshua në "CISCO Systems, Inc.". Në atë moment ata bënë disa "Servera Portal", të cilët sot quhen ndryshe "Produkte Supë me Alfabetë e Vjetër" si, AGS; MGS; CGS; IGS dhe AGS +. Brenda një viti, CISCO përcolli çelsat e habitshme 4000, 7000, 2000 dhe 3000. Para një kohe të gjatë, CISCO u shndërrua në organizatën më të lakmuar dhe më të nevojshme në biznesin e rrjeteve. Kjo solli një lloj alternative të provës për ta, të cilat janë mjetet me të cilat ato mbikëqyren në nivele dhe fusha të ndryshme. Duke pasur pajisje dhe aranzhime të ndërlikuara kërkojnë punë të talentuar për të futur, mbikëqyrur dhe hetuar ato. Përgjigja e duhur erdhi si - Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE) program. Qëllimi ishte shumë themelor - një numër më i madh i pajisjeve që duhen futur do të kërkojnë ekspertë të talentuar të cilët mund të bëjnë po ashtu pavarësisht mbikqyrjes dhe hetimit kur kërkohet. Programi përgatiti ekspertë të cilët mund të merrnin të gjitha këto dhe të ekzekutonin sipas nevojës. Programi siguroi individë në nivele të ndryshme të aftësive të specializuara, kontrollet e planeve të rrjeteve dhe përforcoi rrjedhimisht hapjen e rrugëve për të gjithë, të cilat dikur ishin të kufizuara për një çift. "Çertifikimi CCNA" është hapi fillestar ose mund ta quani atë "gur sipërmarrës" në këtë marrëveshje.

CCNA Certification ose CCNA Trajnim

Certifikimi i CCNA është certifikimi i detyrueshëm për çdo ekspert të rrjetit që duhet të jetë i konfirmuar nga CISCO. Të gjitha certifikimet e tjera marrin këtë certifikatë themelore. Përfitimet nga të qenit CCNA Certified / Certification janë shumë, për të renditur një çift -

 • Organizatat marrin një aranzhim aftësish për të përcaktuar aftësitë e një eksperti që mund të merret me anijen në mënyrë të përshtatshme në një komunitet biologjik të fokusuar në rrjet. Ata mund ta mbajnë atë si një standard për zgjedhjen e një konkurrenti.
 • Individët janë të pajisur me aftësi të përcaktuara për të kuptuar, prezantuar dhe për t'u marrë me Cisco Internetwork Operating System dhe pajisjet Cisco. Për më tepër, arrat dhe bulonat e Internetworking janë udhëzuar gjithashtu me qëllim që ata të mund të notojnë nëpër mjedise që janë "Jo-Cisco".
 • Trajnimi CCNA do t'ju japë një fazë ku CCNA Certification juaj të kthehet në një platformë për një profesion të përmbushur dhe të respektuar.
 • CCNA Certification juaj do t'ju ndihmojë të shtriheni përtej rivalitetit të ekspertëve, shoqatave brenda dhe jashtë.
 • Ju keni përfunduar kualifikimin e qartë për çertifikatat e shtuara, sapo të jeni CCNA Certified, si - CCNP (Cisco Certified Network Professional); CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) CCDA (Cisco Certified Design Certification) dhe CCDP (Cisco Certified Design Professional).
 • Jeni konsideruar si mjeshtër i rrjetëzimit, i aftë dhe i arsyeshëm për përcaktimin e kompleksitetit të rrjeteve ose thirrjen e rrjeteve të nivelit të sipërmarrjes.
 • Njohja e lartë, si mjeshtër i rrjetëzimit të CCNA Certification kur kontrast me çfarëdo certifikimi tjetër gjithashtu e bën atë qëllim prapa kërkesës. Ju merrni favorizuar pavarësisht nga mundësia që ju nuk keni vite të ndryshme të përvojës të shtuar në repertorin tuaj.

Kërkesat për CCNA

Ju duhet megjithatë të dini për aftësitë themelore që duhet të blini për të provuar CCNA Certification ose CCNA trajnimit.

Të shoqëruarit janë disa prirje themelore që duhet të keni -

 • Kuptimi i LAN bazë, rrjetet WAN dhe LANE të drejtuara, krijimi i tyre, konfigurimi dhe mënyra e punës së tyre.
 • Konfiguro ose futni një rrjetë dhe matat dhe bulonat e IP, IPX, Frame Relay, Ethernet, dhe VLANs.
 • Dhënia e qasjes në distancë, të mësuarit e aplikacioneve të reja si tregtia në Internet, mediat interaktive, etj.

Ku të konfirmohet?

Ju duhet të merrni trajnimin e CCNA nga një fondacion i cili mbikëqyret profesionalisht dhe t'ju mundësojë të fitoni informacione të larta të ngritura duke ndërtuar një strategji të qëllimshme për t'ju treguar në zgjerimin e konfigurimit të rrjetit, mbikëqyrjen e rrjetëzimit në gjendjen e dobishëm dhe të testimit dhe për më tepër se si të punoni networking. Ju duhet të jeni të përgatitur në mënyrë të tillë që kërkesa e shoqatës për aftësitë e specializuara të jetë e kënaqur. Ju duhet të merrni informacionin e nxitur të kapaciteteve të specializuara, të marrëveshjeve dhe të administratës për të transmetuar në mënyrë efektive kapacitetet kur përjetohet brenda situatës së arsyeshme. Ju duhet të merrni një pagesë të largët në kurset e çertifikimit të kursit të Cisco dhe kalimit. Pak nga temat themelore që duhet të njihni janë -

 • Modelet shtresore dhe preferencat e saj
 • Modelin e referencës OSI dhe rrethanat e tij të favorshme
 • Shtatë shtresa të OSI
 • Instrumenti i kontrollit të rrjedhës së shtresës së transportit
 • Kontrolli i rrjedhës dhe epitomi i të dhënave
 • Cisco ndërroni artikuj
 • Shtresa 2
 • Spanning-Tree Protocol
 • LAN Përparimet e ndërrimit, Llojet e ndërrimit dhe puna e tyre me shtresat-2 Switches
 • Protokolli IP
 • Konfigurimi i ngarkesës së administratës së IOS
 • IP Routing Technologies dhe Procesi
 • VLANs
 • Cisco Internetwork dhe administrimi i saj
 • Novell IPX dhe dizajni i saj
 • Rrjetat thelbësore
 • Teknologjitë WAN
 • Shërbimet e infrastrukturës, siguria dhe administrata

Për ta vënë atë në mënyrë të qartë, objektivi duhet të jetë për të mësuar LAN sipërmarrje me çelësa të ndryshëm, për të mbikëqyrur VLAN-të, për të hartuar OSPF dhe EIGRP, për të punuar me kapacitetet e rrjetit, për të përfituar cloud dhe për të hetuar kompleksitetin e rrjetit për operacione të lehta të rrjetit.

Trajnimi CCNA nga një institucion me famë dhe përvojë është gjëja që ju duhet të anojnë drejt dhe marr. Organizatat si - "Zgjidhjet KOENIG" të cilët kanë më së miri në zyrat e stërvitjes dhe certifikatave të specializuara në klasë për të shpresuarit, të nënvlerësuarit dhe ekspertët, në të gjitha avancimet e përhapura të rrjeteve që kërkohen në mënyrë gjithëpërfshirëse. Ata kanë më shumë se këshilltarë të konfirmuar nga 300 të cilët janë ekspertë në zonat e tyre. "Zgjidhjet KOENIG" shihen si pionierë në mbarë botën në trajnimin e rrjetëzimit. Ata marrin pas ndryshuar metodat e trajnimit nga klasë të drejtpërdrejtë në përvojën e teatrit, për të dërguar një mentor në korridorin tuaj mbledhjes. Çdo individ i cili është në kërkim për një thirrje të shkëlqyer në rrjet, nga një fillim tek një ekspert mund të merrni CCNA Certification prej tyre.

Më shumë gjasa që të ketë diçka si një mbështetje shtesë kapacitetet tuaja të takohen në këtë botë thellësisht agresive dhe në lidhje me industrinë e rrjeteve është kaq jashtëzakonisht themelore që të keni diçka të tillë. Nuk është thjesht një certifikim i cili punon, por më tepër aftësi, udhëzim, zgjuarsi, të dhëna dhe njohuri që do t'ju mbajë përpara dhe efektive në të gjitha rrethanat e situatave të rrjetëzimit. Kur jeni CCNA Certification është përfunduar ju jeni të njohur ndërkombëtarisht pavarësisht nga dialektet dhe pengesat topografike. Ju poashtu shndërroheni në burimin e të dhënave dhe mendimeve të cilat, kur shpërndahen në sjelljen korrekte, jo vetëm që do të përfitojnë shoqata në krijimin e organizatave fitimprurëse, do të përfitojnë shumë njerëz që janë të lidhur me ju të gjithë përmes organizatës. Arritja e një Certifikimi CCNA është, megjithatë, ekstreme por produktet organike që ajo merr është shumë e ëmbël dhe do t'ju japë një shans për të dal në çdo një nga problemet. Thuhet se nuk ka njohuri të privilegjuara të realizimit megjithatë në fushën e rrjeteve ka sigurisht një - kjo është CCNA Certification.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!