Blog

CCNA Certified Professionals - Intervistë Pyetje dhe Përgjigje
29 Qershor 2017

CCNA Certified Professionals - Intervistë Pyetje dhe Përgjigje

Intervistë Pyetje dhe Përgjigje Për CCNA

CCNA ose certifikimi "Cisco Certified Network Associate" është një qëndrim në mesin e më të kërkuarve pas certifikatave CISCO në të gjithë botën. Ka më shumë se një milion profesionistë CISCO atje shërbejnë një numri të madh të organizatave të vogla dhe të shtrirë të matur duke përfshirë MNCs. CISCO është organizata më e madhe e IT dhe rrjetëzimit në planet dhe më pas certifikimi i CCNA ka rëndësi të madhe dhe ofron paga të larta dhe avantazhe të ndryshme. Në rast se ju jeni një profesionist CCNA certifikuar, pyetjet nën pyetjet me siguri do të dalin kur të ballafaqoheni me intervistën tuaj profesionale. Përjetoni ato duke mbajtur parasysh qëllimin përfundimtar për t'u përgatitur mirë për takimin e ardhshëm të ardhshëm të punonjësve dhe për ta pastruar në mënyrë efektive.

Çfarë është kurs?

Routimi është rruga drejt marrjes së Paketës nga burimi në qëllimin përfundimtar. Switch është vegël që bën kurs, i cili varet nga adresa e qëllimit IP. Ndërroni këtë procedurë në hidhen nga hapësira e kërcimit.

Cila është pjesa e lidhjes së të dhënave në rrjetëzim?

Kjo shtresë siguron se të dhënat janë të dizajnuara në mënyrën e duhur, merren me vendndodhjen e gabimeve dhe sigurojnë që të dhënat të transmetohen në varësi. Kjo është shtresa ku jeton "Ethernet". Adresat e Macintosh dhe linjat Ethernet janë në shtresën Data Link.

Pse përdoren çelsin si pjesë e rrjetëzimit?

Ndryshimet synojnë të rrisin rrjetin në mënyrë të duhur. Switches janë natyrisht shtresë 2 vegël, kështu që duke bërë sy në pikëpamje të adresave macintosh, duke zgjeruar shpejtësinë.

Çfarë nënkuptohet me mbingarkesë në rrjet?

Në pikën kur klientët e ndryshëm (duke tejkaluar pikën e thyerjes dhe cilësinë e kanalit të rrjetit) përdorin ose përpiqen të shfrytëzojnë kapacitetin transmetues të njëjtë të rrjetit, bllokimi ndodh, pasi rrjeti neglizhon të detyrojë një shumëllojshmëri të tillë klientësh. Meqë ndërfaqja me shpejtësi të ulët nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të mbajtur të dhënat, më pas të dhënat rënë.

Cili është roli i urës? A mund të ndajë rrjetin në fraksione apo segmente të vogla?

Skela kanalizon rrjetin, duke mos e rregulluar madhësinë e saj. Ai kalon parcela të të dhënave në mes të fragmenteve të rrjetit 2 që punojnë në të njëjtën dhe në një konventë korrespondence të llojit.

Funksionet CISCO Catalyst me anë të të cilave protokoll switching LAN?

Përdoruesit e CISCO Catalyst 5000 përdorin konventën dhe teknikën e "kalimit nëpër". Fetë Nëpërmjet kalimit do të fillojë dërgimi i buzë kur të njihet adresa e qëllimit. Dallimi në mes kësaj dhe Store-and-Forward është që Store-and-Forward merr tërë shtresën e jashtme përpara dërgimit. Rasti i dyqanit dhe i avancuar është Catalyst 2960 dhe 2960-S

Impetus 3750-X dhe 3560-X.

Pasi që gabimet e përshkruara nuk mund të identifikohen duke lexuar vetëm adresën e qëllimit, Cut-Through mund të ndikojë në ekzekutimin e rrjetit duke dërguar zorra të ndotur ose të prerë. Këto skajet e tmerrshme mund të bëjnë komunikimin e stuhive ku në disa pajisje të rrjetit reagojnë ndaj skemave të minuara gjatë gjithë kohës.

Çfarë pune mbahet nga sublayer LLC?

LLC ose Logical Link Control shtresë është e vlefshme për të dhënë më shumë alternativa për çdo projektues aplikacioni. Për shembull, mund të japë administrimin e kontrollit të rrjedhës duke shfrytëzuar dhe shfrytëzuar kodet e fillimit / ndalimit. Shtresa mund të përdoret gjithashtu në drejtim të korrigjimit të gabimeve.

Çfarë roli luan shtresa e aplikimit në rrjetëzimin?

Elementët e rëndësishëm të një shtrese aplikuese janë:

  • Kjo është shtresa që i jep ndërfaqe klientit dhe aplikimit.
  • Kjo është shtresa që i jep akses aplikacioneve të ndryshme, për shembull, administratave të postës, administratave të internetit, administrimit të dokumenteve dhe kështu me radhë.
  • Për të sinkronizuar dhe përshtatur aplikacionet për klient dhe server.

Cili është dallimi në mes IGRP dhe RIP?

Ndërsa IGRP vlerëson elemente si cilësia e palëkundur, kapaciteti i transferimit të të dhënave, kërcimi dhe MTU për të arsyetuar dhe për të dhënë rrjetin më të mirë të rutimit, RIP ekskluzivisht varet nga numrat e fryrjes për të ditur se cili kurs mund të përdoret më së miri për një rrjet.

Çfarë nënkuptohet me Boot P?

Stacionet e punës që nuk kanë pllaka dhe janë të lidhur me ndonjë rrjet të caktuar janë nisur duke shfrytëzuar konventën Boot P. Akronimi mbetet për programin "Boot". Përveç kësaj, Boot P përdoret gjithashtu nga workstations për të njohur adresën e tyre, dhe adresën IP të serverit të kompjuterit.

Këto janë disa pyetje që mund të kërkohen në intervistë. Sido që të jetë, pyetjet mund të jenë nga çdo subjekt që keni ekzaminuar në mes të koncentratit për certifikimin CCNA. Ju duhet të përjetoni të gjitha pikat dhe të përqendroheni në krye për të përballuar intervistën me më shumë siguri. Kjo gjithashtu do të garantonte begatinë tuaj.

Shih gjithashtu:

CCNA Certification - Një Udhëzues i plotë

PMP Certified Pyetjet e Intervistimit Profesional

CCNA Training

In Just 5 Days
Regjistro tani

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!