TipiTrajnimi në Klasë
kohëDitë 3
REGJISTRI
Kursi i trajnimit të bazave dhe certifikimit të Chef

Kursi i trajnimit të bazave dhe certifikimit të Chef

Përmbledhje

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

Përmbledhja e kursit të trajnimit të bazave të qumështit

Chef Fundamentals është një trajnim gjithëpërfshirës i mësimdhënësve që mbulon arkitekturën bazë të Chef Devops dhe mjeteve përkatëse. Ky trajnim Chef-Fundamentals Devops trajnimi Chef-Fundamentals është një trajnim gjithëpërfshirës i trajnuar instruktor që mbulon arkitekturën bazë të Chef Devops dhe mjetet përkatëse Secila nga njësitë bazë në kurs ka duart në ushtrime për të përforcuar materialin. Ju do të mësoni kuzhinier duke e përdorur atë. Në fund të klasës, studentët do të kenë një depo kodesh që mund të përdoret dhe të modifikohet për të zgjidhur problemet reale të biznesit.

Parakushtet për Trajnimin e Fundamenteve të Chef-it

 • Rrjeti dhe Administrimi i Sistemit në dritare ose LINUX, Virtualization bazë dhe konceptet OOPS do të përfitojnë për këtë kurs.

Course Outline Duration: 3 Days

 1. Sfidat e menaxhimit të infrastrukturës IT
  • Çfarë është menaxhimi i konfigurimit?
  • Pse keni nevojë për një mjet për menaxhimin e konfigurimit për të automatizuar IT
  • Çfarë është kuzhinieri?
  • Pse kuzhinier mund të jetë një mjet i mirë për ndërmarrjen tuaj
  • Ku shkojmë nga këtu?
 2. Mjetet e Zhvillimit të Kuzhinës
  • Instaloni dhe ConfigurationChef Development Tools në Windows
  • Instaloni dhe konfiguroni Tools për Zhvillimin e Kuzhinës në Linux
 3. Bazat Ruby
  • Përmbledhje e Ruby
  • Sintaksa Ruby dhe Shembuj
 4. Bazat e Boss
  • Sintaksa e Chef dhe shembuj
  • Duke punuar me thikë
  • Shkrimi i recetës së parë kuzhinier
  • Kuzhinier dhe terminologjia e tij
  • Atributet
  • Metadata
  • Recipes
  • burime
  • Templates
  • Përkufizimet
  • Recipes
  • Shkrimi i recetave
  • Dependencies Cookbook
  • Kontrollimi i Impotencës
  • Njoftimet
  • Variablat e Template
 5. Cookbooks
  • Përdorimi i Cookbooks
  • Windows - IIS, MSI, Exe, fotografi Zip, Tomcat,
  • Linux - RPM, Shell Script, Yum Repos,
  • Common - SVN, Vagrant, Test Kuzhina
  • Prezantimi i Vagrant & Virtualbox
  • Prezantimi i GIT
  • Rrotullimi i makinës tuaj të parë virtuale
  • Prezantimi i OpsCode
 6. Zhvillimi i Cookbooks
  • Zhvillimi i librit tuaj të parë
  • Shkrimi i një recetë
  • Krijimi i skedarit të indeksit
  • Ndryshimi i Metadatave
  • Ngarkimi i Cookbook
  • Running Cookbook
  • Shto një atribut
  • Shto një burim në recetë e parazgjedhur
  • Shto skedarin e skedarit
  • Ngarkimi dhe drejtimi i librit të kuzhinës
  • Përdorimi i mjediseve
 7. Modelimi i infrastrukturës suaj
  • Rolet
  • Zbatimi i një roli
  • Përcaktimi i recetave që ju nevojiten
  • Aplikimi i recetave në role
  • Hartimi i roleve tuaja tek nyjet
  • Mjediset
  • Organizimi i të dhënave tuaja të konfigurimit
 8. Përfshirja e recetës
 9. Menaxhimi i Dependencës së Recetës.
 10. Berkshelf
 11. Çanta të dhënash
 12. Kërkoni Rolet
 13. Push Jobs
 14. Drejtimi i thatë
 15. Informacion rreth:
  • Chef-Solo
  • Chef-zero
 16. Zgjidhja e problemeve dhe debugging
  • Zgjidhja e problemeve dhe debugimi i Chef
  • Debugging Run Klienti Chef
  • Debugging Recipes Duke përdorur Logs
  • Debugging Recipes Duke përdorur Chef Shell
  • Zgjidhja e problemeve të Klientit Chef

Praktika e shkrimit / përdorimit të recetave më shumë.

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com dhe na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion me mirësi Na kontaktoni.