TipiTrajnimi në Klasë
REGJISTRI

Konfigurimi i Cisco Nexus 9000 në NX-OS Mode (C9KNX)

C9KNX - Konfigurimi i Cisco Nexus 9000 në kursin e trajnimit dhe çertifikimit të mënyrës NX-OS

Përmbledhje

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

C9KNX - Konfigurimi i Cisco Nexus 9000 në NX-OS Mode Training

Konfigurimi i Cisco Nexus® 9000 në NX-OS Mode1 është një kurs praktik i udhëhequr nga instruktori, i bazuar në laborator dhe i ofruar nga Cisco® Learning Services. Kursi mbulon arkitekturën dhe funksionimin e përgjithshëm të Cisco Nexus 9000 Series Switches për qendrat e të dhënave që funksionojnë në modalitetin tradicional ose NX-OS

Objektivat

Pas përfundimit të këtij kursi, nxënësi do të jetë në gjendje t'i përmbushë këto objektiva të përgjithshme:

 • Përshkruan zgjidhjen e modalitetit NX-OS të serisë Cisco Nexus 9000
 • Përshkrimin e Cisco Nexus 9000 Series Hardware
 • Përshkrimin e Cisco Nexus 9000 Seria Hardware Arkitekturë
 • Përshkrimin e opsioneve të topologjisë për Cisco Nexus 9000 Series Switches
 • Arkitektura dhe funksionimi i sistemit operativ Cisco NX-OS
 • Konfigurimi i VXLAN në Cisco Nexus 9000 Series Switches
 • Kanalet e portit
 • Kanalet virtuale të portit
 • Hap i Hapur i Hapur i Parë (OSPF)
 • Protokolli i hyrjes në kufi (BGP)
 • Zbulimi i Bidirectional Forwarding (BFD)
 • Zgjidhja e problemeve të CPU dhe kujtesës në detaje
 • Shell Broadcom
 • Cilësia e shërbimit (QoS)
 • Procedurat e instalimit dhe mirëmbajtjes së licencës
 • Përshkrimin e Programimit dhe Automatizimit të Rrjetit

Parakushte

Cisco rekomandon që ju të keni njohuritë dhe aftësitë e mëposhtme paraprake:

 • Njohuri të plota për rrjetëzimin e Cisco
 • Qendra e të dhënave dhe njohuria e virtualizimit

Audienca e synuar

Ky kurs është projektuar për inxhinierët tradicionalë të rrjetit dhe të dhënave që kanë për detyrë të instalojnë dhe veprojnë Cisco Nexus 9000 Series Switches në një mjedis të qendrës së të dhënave që duan të përmirësojnë aftësitë e tyre. Rolet e synuara përfshijnë:

 • Inxhinierët e qendrës së të dhënave
 • Personeli mbështetës teknik
 • Inxhinierë të rrjetit

Kohëzgjatja e kursit të kursit: Ditët 4

Moduli 1:

Arkitektura, dizenjimi dhe operimi i Cisco NX-OS

 • Arkitektura e softuerit Cisco NX-OS
 • Karakteristikat specifike të platformës Cisco NX-OS
 • Krahasimi i softuerit Cisco NX-OS dhe Cisco IOS®

Moduli 2:

Përshkrimin e Cisco Nexus 9000 Series Hardware

 • Përshkruani teleskopin Cisco Nexus 9500
 • Përshkruani modulet e supervizorit të Cisco Nexus 9500
 • Përshkruani kontrollorët e sistemit Cisco Nexus 9500
 • Përshkruani tifozët dhe furnizimin me energji Cisco Nexus 9500
 • Përshkruani modulet e pëlhurës Cisco nexus 9500
 • Përshkruani modulet e kartelave lineare Cisco Nexus 9500
 • Përshkruani çelsin Cisco Nexus 9300
 • Përshkruani mbështetjen e Cisco Nexus 9000 FEX
 • Përshkruani rrjetin 40GE dhe 100GE në Qendrën e të Dhënave
 • Listoni optikën e mbështetur nga familja Cisco Nexus 9000

Moduli 3:

Përshkrimin e Cisco Nexus 9000 Seria Hardware Arkitekturë

 • Përshkruani Arkitekturën e Cisco Nexus 9500 Modular Switches
 • Përshkruani Arkitekturën e Moduleve të Cisco Nexus 9500 Card Line Card
 • Përshkruani përhapjen e paketave në Cisco Nexus 9000 Series Switches
 • Përshkruani Arkitekturën e Cisco Nexus 9300 Switches

Moduli 4:

Arkitektura, dizenjimi dhe operimi i Cisco NX-OS

Përshkruan zgjidhjen e modalitetit NX-OS të serisë Cisco Nexus 9000

 • Përshkruani tendencat në programimin e rrjetit të qendrës së të dhënave, rrjetin dhe virtualizimin e përcaktuar të softuerit
 • Përshkruani komponentët individualë të zgjidhjes Nexus 9000
 • Përshkruani përfitimet e përmirësimeve NXOS

Moduli 5:

Përshkrimin e opsioneve të topologjisë për Cisco Nexus 9000 Series Switches

 • Përshkruani Topologjitë tradicionale të të dhënave në Cisco Nexus 9000 Series Switches
 • Përshkruani Topologies Spine dhe Leaf në Cisco Nexus 9000 Series Switches
 • Përshkruani topologjitë e mbulesave në Cisco Nexus 9000 Series Switches

Moduli 6:

Përshkrimin e Sistemit Operativ të Cisco Nexus

 • Përshkruani Komponentët e NX-OS
 • Përshkruani karakteristikat e disponueshmërisë së lartë të Cisco Nexus 9000 Series Switches
 • Përshkruani karakteristikat e menaxhimit të familjes switch Cisco Nexus 9000

Moduli 7:

Çelsin e Cisco Nexus 9000 Series për Qendrën e të Dhënave

 • Arkitekturë Hardware Hardware Cisco Nexus 9000
 • Cisco Nexus 9000 Series Forwarding Packet
 • Zgjidhja e problemeve të Cisco Nexus 9000 Series Switches
 • Konsideratat për vendosjen e serive të Cisco Nexus 9000
 • Karakteristikat e Cisco Nexus 9000 Series NX-OS
 • Konfigurimi i VXLAN / EVPN në Cisco Nexus 9000 Series Switches

Moduli 8:

Konfigurimi i VXLAN në Cisco Nexus 9000 Series Switches

 • Përshkruani përdorimin e Overlays të Rrjetit në Dizajnin e Qendrës së të Dhënave
 • Përshkruani VXLAN
 • Përshkruani operacionin VXLAN Control-Plane
 • Përshkruaj operacionin VXLAN Data-Plane
 • Konfiguro VXLAN në Cisco Nexus 9500 Series Switches

Moduli 9:

Përshkrimin e Programimit dhe Automatizimit të Rrjetit

 • Përshkruani veçoritë e programimit në çelësat Nexus 9000 Series
 • Përshkruani karakteristikat e automatizimit në Cisco Nexus 9000 Series Switches
 • Përshkruani karakteristikat e monitorimit në Cisco Nexus 9000 Series Switches

Skicë e laboratorit:

 • Lab 1: Menaxhimi i Hardware dhe Software i Cisco Nexus
 • Lab 2: Konfigurimi i funksioneve të 2 Layer Cisco NX-OS
 • Lab 3: Konfigurimi i funksioneve të 3 Layer Cisco NX-OS
 • Lab 4: Konfigurimi i Disponueshmërisë së Lartë të Cisco NX-OS
 • Lab 5: Menaxhimi i Pajisjeve të Serisë Cisco Nexus 9000
 • Lab 6: Zgjidhja e problemeve të serive të Cisco Nexus 9000
 • Lab 7: Konfigurimi i VXLAN / EVPN
 • Lab 8: Programimi i Cisco Nexus

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com dhe na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion me mirësi Na kontaktoni.


Shqyrtime