TipiTrajnimi në Klasë
kohëDitë 3
REGJISTRI

Kurs trajnimi Docker & Certifikimi

Kurs trajnimi Docker & Certifikimi

Përshkrim

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

Docker Course Overview

Përbërë nga Docker Engine, një vegël portative, e lehtë dhe e paketimit, dhe Docker Hub, një shërbim cloud për ndarjen e aplikacioneve dhe automatizimin e flukseve të punës, Docker mundëson mbledhjen e shpejtë të aplikacioneve nga komponentët dhe eliminon fërkimet midis zhvillimit, QA dhe mjediseve të prodhimit.

Objektivat e Trajnimit Docker

 • Drejtoni kontejnerët në platformën Docker
 • Ndërtoni imazhe për të drejtuar kontejnerët
 • Regjistri privat pritës
 • Vendosni rrjete të ndryshme për të nisur kontejnerët
 • Puna me Docker Remote API
 • Menaxho një grumbull kontenierësh
  • Vendosni Integrimin e Vazhdueshëm me Docker

Publiku i synuar për kursin Docker

Ky kurs do të përfitojë të gjithë profesionistët e TI-së të cilët në mënyrë aktive zhvillojnë, testojnë dhe / ose vendosin kodin.

Parakushtet për Docker Certification

Kandidati duhet të kuptojë SHEF

Course Outline Duration: 3 Days

 1. Hyrje dhe Historia
  • Prezantimi
  • Historia e kontejnerëve
  • Përparësitë
  • Historia e kontejnerit
  • Docker Community
  • Docker Teknologjia
  • Si T'ia Fillohet
  • Instalimi, Përmirësimi i kernelit
  • AWS
  • Vagrant për VM
  • Vagrant në AWS
  • Përdorimi i Docker
  • Interaktiv Shell
  • Docker Group
  • Running Docker
  • Depot e Docker
  • Klienti Repository
  • Ngritja e makinës virtuale
  • Virtual Machine Ugly
  • Cilat janë kontejnerët?
  • Kontejnerët nën Hood
  • E ardhmja e Docker dhe kontejnerëve
  • Instalimi i Ubuntu Linux dhe CentOS Linux
  • Shkarkimi i Ubuntu
  • Krijimi i një VM për Instalimin e Ubuntu
  • Instalimi i Ubuntu
  • Shkarkimi i CentOS
  • Krijimi i një VM për instalimin e CentOS
  • Instalimi i CentOS
  • Instalimi dhe përditësimi i Docker
  • Instalimi i Docker në Ubuntu
  • Instalimi i Docker në CentOS
  • Përditësimi i Docker
  • Dhënia e Kontrollit Docker për përdoruesit jo-rrënjë
  • Konfigurimi i Docker për të komunikuar mbi rrjetin
  • Duke luajtur me kontejnerin tonë të parë Docker
 2. Komponentet kryesore Docker
  • Figura e Nivelit të Lartë
  • Motori Docker
  • Imazhe Docker
  • Docker Kontenierë
  • Docker Hub
  • Një vështrim më i afërt në imazhet dhe kontejnerët
  • Shtresa e imazhit
  • Bashkimi i maleve
  • Ku ruhen fotografitë
  • Kopjimi i imazheve tek hostë të tjerë
  • Shtresa kryesore e shkrueshme e kontejnerëve
  • Një proces për konteiner
  • Komandat për të punuar me kontejnerë
  • Menaxhimi i kontejnerëve
  • Fillimi dhe ndalimi i kontejnerëve
  • PID 1 dhe kontenierë
  • Fshirja e kontejnerëve
  • Duke parë brenda kontejnerëve
  • Info të nivelit të ulët të kontejnerëve
  • Marrja e një Shell në një konteiner
  • Ndërtimi nga një Dockerfile
  • Prezantimi i Dockerfile
  • Krijimi i një Dockerfile
  • Ndërtimi i një imazhi nga një Dockerfile
  • Inspektimi i Dockerfile nga Docker Hub
 3. Duke punuar me Regjistrat
  • Krijimi i një Repo Publike në Docker Hub
  • Përdorimi i Repo tonë publik në Docker Hub
  • Hyrje në Regjistrat Privatë
  • Ndërtimi i një Regjistri Privat
  • Përdorimi i një Regjistri Privat
  • Docker Hub Enterprise
  • Zhytja më e thellë me Dockerfile
  • Build Cache
  • Dockerfile dhe Layers
  • Ndërtimi i Dockerfile një Dosje Web
  • Nisja e kontejnerit të serverit të uebit
  • Reduktimi i numrit të shtresave në një imazh
  • Udhëzimi i CMD-së
  • Udhëzimi për hyrjen
  • Udhëzimi për ENV
  • Vëllime dhe Udhëzimi i Vëllimit
  • Përmbledhje e modulit
 4. Docker Networking
  • Ura e docker0
  • Ndërfaqet Virtual Ethernet
  • Skedarët e konfigurimit të rrjetit
  • Ekspozimi i porteve
  • Shikimi i Porteve të ekspozuara
  • Lidhja e kontejnerëve
  • Troubleshooting
 5. Logoja e Docker Daemon
  • Regjistrimi i kontejnerëve
  • Planifikimi i imazhit ndërton
  • Imazhe të ndërmjetme
  • Ura e docker0
  • iptables
 6. Kontejnerët e Chef.
  • Ndërtimi i kontejnerëve me kuzhinier.
  • Test kuzhinë me Chef + Docker.
  • Menaxhimi i kontejnerëve me kuzhinier.

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com dhe na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion lutemi të na kontaktoni.


Shqyrtime