TipiTrajnimi në Klasë
kohëDitë 2
REGJISTRI
Kurs trajnimi dhe Certifikimi F5 Trajnimi i Trafikut Global (GTM)

Kurs trajnimi dhe Certifikimi F5 Trajnimi i Trafikut Global (GTM)

Përshkrim

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

Përmbledhja e përgjithshme e kursit të Trafikut Global

Menaxheri i Trafikut Global thirret si GTM sistemi për të menaxhuar në mënyrë efektive, ju duhet të përcaktoni komponentët që përbëjnë segmentet e rrjetit tuaj. Këto komponentë përfshijnë komponentë fizikë, siç janë qendrat e të dhënave dhe serverat, si dhe komponentët logjikë, siç janë IP-të e gjera, pishinat dhe adresat. Duke përcaktuar këto komponente, ju në thelb ndërtuar një hartë të rrjetit që Menaxheri i trafikut global mund të përdorë për të drejtuar trafikun e Sistemit të Domenit (DNS) në burimin më të mirë të disponueshëm. Shumica e gjërave që bëni në Internet ose në rrjetet private fillojnë me zgjidhjen e emrit - kështu që ka kuptim nëse do të ngarkoni bilancin një aplikacion që do të fillojë kjo shtresë - zgjidhjen e emrave të IP-ve në bazë të disponueshmërisë, Performancës dhe madje Persistence.

Objektivat e trajnimit F5 GTM

 • Përgjigje me shpejtësi të lartë dhe Sulmi DDoS mbrojtje me DNS memorie
 • Replicimi i autorizuar i DNS-së në vendosjen e shumëfishta të shërbimeve BIG-IP ose DNS për përgjigje më të shpejta
 • DNS autoritative dhe DNSSEC në retë virtuale për shërimin e katastrofave dhe përgjigje të shpejta, të sigurta
 • Performanca e shkallëzuar DNS për cilësinë e aplikacionit dhe përvojën e shërbimit
 • Aftësia për të konsoliduar serverat DNS dhe për të rritur ROI

Audienca e synuar e kursit F5 GTM

Ky kurs është i dedikuar për administratorët e sistemit dhe të rrjetit përgjegjës për instalimin, konfigurimin, konfigurimin dhe administrimin e sistemit BIG-IP GTM

Parakushtet për certifikimin GTM

Pjesëmarrësit duhet të kuptojnë: Terminologjia e Rrjetit të Përbashkët TCP / IP Adresimi dhe Routimi Metodologjia e DNS Konceptet e Internetworking Elementet e përbashkëta të mjediseve WAN (Wide Area Network) dhe LAN (Local Area Network), Konceptet e tepricave të të dhënave të Qendrës së të Dhënave. Përveç kësaj, studentët duhet të jenë të aftë me: Aftësitë bazë të operimit dhe aplikimit të PC-ve, duke përfshirë operimin e një drive CD, tastierë, miun dhe operacionin e shfletuesit bazë të Windows OS Basic (Internet Explorer përdoret në klasë)

Course Outline 2 Days

Kapitulli 1: Ngritja e Sistemit BIG-IP

 • Prezantimi i Sistemit BIG-IP
 • Fillimisht Ngritja e Sistemit BIG-IP
 • Konfigurimi i Interfejsit të Menaxhimit
 • Aktivizimi i Licencës së Softuerit
 • Modulet e Sigurimit dhe Burimet
 • Importimi i një certifikate të pajisjes
 • Specifikimi i BIG-IP Platform Properties
 • Konfigurimi i Rrjetit
 • Konfigurimi i Serverëve të Protokollit të Rrjetit Kohor (NTP)
 • Konfigurimi i Cilësimeve të Sistemit të Emrit të Domain (DNS)
 • Konfigurimi i opsioneve të disponueshmërisë së lartë
 • Arkivimi i konfigurimit BIG-IP
 • Leveraging F5 Mbështetje Burimet dhe Mjetet
 • Laboratorët e konfigurimit të sistemit BIG-IP

Kapitulli 2: Futja e Sistemit të Emrit të Domenit (DNS) dhe BIG-IP DNS

 • Kuptimi i sistemit të emrit të domain (DNS)
 • Rishikimi i procesit të zgjidhjes së emrit
 • Zbatimi i BIG-IP DNS
 • Përdorimi i mjeteve diagnostikuese të Rezolutës DNS

Kapitulli 3: Përshpejtimi i rezolutës DNS

 • Prezantimi i Rezolutës DNS me BIG-IP DNS
 • BIG-IP DNS Zgjidhja e Vendimit Flow
 • Konfigurimi i Dëgjuesve BIG-IP DNS
 • Zgjidhja e pyetjeve DNS në Labs (Lab Zone Records)
 • Ngarkimi i pyetjeve të balancimit në një pishinë të serverit DNS
 • Përshpejtimi i rezolutës DNS me DNS Cache
 • Përshpejtimi i rezolutës DNS me DNS Express
 • Prezantimi i Wide IPs
 • Përdorimi i metodave të rezolucionit të tjerë me BIG-IP DNS
 • Integrimi i BIG-IP DNS në mjediset DNS ekzistuese

Kapitulli 4: Implementimi i rezolucioneve inteligjente DNS

 • Prezantimi i zgjidhjes inteligjente DNS
 • Identifikimi i komponentëve të rrjetit fizik
 • Identifikimi i komponentëve të rrjetit logjik
 • Mbledhja e matjeve për zgjidhjen inteligjente
 • Konfigurimi i qendrave të të dhënave
 • Konfigurimi i një sistemi DNS BIG-IP si një Server
 • Konfigurimi i një sistemi BIG-IP LTM si një Server
 • Krijimi i komunikimit iQuery midis Sistemeve BIG-IP
 • Konfigurimi i një Serveri Jo-F5
 • Përcaktimi i lidhjeve dhe routerëve
 • Konfigurimi i bazave IP të gjera
 • Konfigurimi i IP-ve të gjera
 • Menaxhimi i Statusit të Objektit
 • Përdorimi i Shellit të Menaxhimit të Trafikut (TMSH)

Kapitulli 5: Përdorimi i sondazheve të LDNS dhe matjeve

 • Prezantimi i sondave dhe matjeve të LDNS
 • Llojet e sondave LDNS
 • Duke përjashtuar një LDNS nga Probing
 • Konfigurimi i mbledhjes së matjeve të provës

Kapitulli 6: Balancimi i Ngarkesës Zgjidhja Inteligjente DNS

 • Prezantimi i balancimit të ngarkesës në BIG-IP DNS
 • Përdorimi i metodave të balancimit të ngarkesës statike
 • Garë me sistem qarku
 • Raport
 • Disponueshmëria globale
 • Statike vazhdojnë
 • Metodat e tjera Balancuese të Ngarkesës Statike
 • Përdorimi i metodave të balancimit dinamik të ngarkesës
 • Koha e rrumbullakët udhëtimi
 • Shkalla e përfundimit
 • CPU
 • HOPS
 • Lidhjet më të vogla
 • Paketa e tarifimit
 • Kilobitë për sekondë
 • Metodat e tjera të Balancimit të Ngarkesës Dinamike
 • Përdorimi i balancimit të ngarkesës së cilësisë së shërbimit
 • Ndjekja e Përgjigjeve të Përgjigjeve DNS
 • Konfigurimi i regjistrit GSLB Load Balancing Load
 • Përdorimi i rezymeve manuale
 • Përdorimi i Balancimit të Ngarkesës së Topologjisë

Kapitulli 7: Monitorimi i Burimeve Inteligjente DNS

 • Eksplorimi i Vëzhguesve
 • Konfigurimi i Vëzhguesve
 • Caktimi i Vëzhguesve në Burime
 • Monitorimi i praktikave më të mira

Kapitulli 8: Temat e avancuara DNS BIG-IP

 • Zbatimi i DNSSEC
 • Vendosja e Kufijve për Disponueshmërinë e Burimeve
 • Përdorimi iRules me Wide IPs
 • Prezantimi i llojeve të tjera IP të gjera
 • Zbatimi i grupeve të sinkronizimit BIG-IP DNS

Kapitulli 9: Projektet e Konfigurimit Përfundimtar

 • Pyetjet për rishikim

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com & na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Pas përfundimit Trajnimi i Menaxhimit të Trafikut Global kandidatët duhet të japin provimin special për BIG-IP GTM për Certifikimin e tij