TipiTrajnimi në Klasë
kohëDitë 3
REGJISTRI

Kurs trajnimi Junos & Certifikimi

Kurs trajnimi Junos & Certifikimi

Përshkrim

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

Kursi i Trajnimit Junos dhe Përmbledhja e Certifikimit

Ky kurs tre-ditor u siguron studentëve njohuritë themelore të kërkuara për të punuar me sistemin operativ Junos dhe për të konfiguruar pajisjet Junos. Kursi ofron një pasqyrë të shkurtër të familjeve të pajisjes Junos dhe diskuton komponentët kryesorë arkitektonikë të softuerit. Temat kryesore përfshijnë opsionet e ndërfaqes së përdoruesit me një fokus të theksuar në ndërfaqen e komandës së linjës (CLI), detyrat e konfigurimit zakonisht të lidhura me konfigurimin fillestar të pajisjeve, bazat e konfigurimit të ndërfaqes me shembujt e konfigurimit, konfigurimin e sistemit sekondar dhe bazat e monitorimit dhe mirëmbajtjes operacionale e pajisjeve Junos. Kursi pastaj delves në njohuri themelore kurs dhe shembuj të konfigurimit duke përfshirë konceptet e përgjithshme kurs, politikë kurs, dhe filtra firewall. Përmes demonstrimeve dhe laboratorëve praktik, studentët do të fitojnë përvojë në konfigurimin dhe monitorimin e Junos OS dhe monitorimin e operacioneve themelore të pajisjes. Ky kurs bazohet në Junos OS Lësho 15.1X49.

Objektivat e kursit Junos

 • Përshkruaj arkitekturën bazë të dizajnit të OS Junos.
 • Identifikoni dhe jepni një pasqyrë të shkurtër të pajisjeve Junos.
 • Lundroni brenda CLI Junos.
 • Kryen detyra brenda operacioneve dhe funksioneve të konfigurimit CLI.
 • Rivendosni një pajisje Junos në gjendjen e fabrikës së parazgjedhur.
 • Kryeni detyrat fillestare të konfigurimit.
 • Konfiguro dhe monitoroj ndërfaqet e rrjetit.
 • Përshkruani opsionet e konfigurimit të përdoruesit dhe të autentikimit.
 • Kryeni detyra të konfigurimit dytësor për veçoritë dhe shërbimet, siç janë regjistrimi i sistemit (syslog) dhe gjurmimi, Network Time Protocol (NTP), arkivimi i konfigurimit dhe SNMP.
 • Monitoroni operacionin themelor për OS dhe pajisjet Junos.
 • Identifikoni dhe përdorni shërbimet e rrjetit.
 • Përmirëso Junos OS.
 • Kryen mirëmbajtjen e sistemit të skedarëve dhe rimëkëmbjen e fjalëkalimeve në një pajisje Junos.
 • Lundroni brenda Junos J-Web interface.
 • Shpjegoni operacionet dhe konceptet bazë të kursit.
 • Shikoni dhe përshkruani tabelat e përcjelljes dhe përcjelljes.
 • Konfiguro dhe monitoroj kursin statik.
 • Konfiguro dhe monitoroj OSPF.
 • Përshkruaj kornizën për politikat e drejtimit dhe filtrat e firewall.
 • Shpjegoni vlerësimin e politikave të rutimit dhe filtrave të zjarrit.
 • Identifikoni rastet ku mund të përdorni politikat e kursit.
 • Shkruani dhe zbatoni një politikë kursimi.
 • Identifikoni rastet ku mund të përdorni filtra firewall.
 • Shkruani dhe zbatoni një filtër firewall.
 • Përshkruani operacionin dhe konfigurimin për kthimin e rrugës së kundërt unicast (RPF).

Audienca e synuar e trajnimit Junos

Ky kurs përfiton individët përgjegjës për konfigurimin dhe monitorimin e pajisjeve që drejtojnë Junos OS.

Parakushtet për Certifikimin Junos

Nxënësit duhet të kenë bazë networking njohuri dhe një kuptim të modelit të Referencës së Interkoneksionit të Sistemeve të Hapura (OSI) dhe paketës së protokollit TCP / IP.

Course Outline Duration: 4 Days

Dita 1

Kapitulli 1: Hyrje e kursit

Kapitulli 2: Bazat e Sistemit Operativ të Junos

 • OS Junos
 • Përpunimi i trafikut
 • Përmbledhje e pajisjeve Junos

Kapitulli 3: Opsionet e Ndërfaqes së Përdoruesit-Junos CLI

 • Opsionet e Ndërfaqes së Përdoruesit
 • CLO Junos: Bazat e CLI
 • CLO Junos: Modaliteti Operacional
 • CLO Junos: Modaliteti i Konfigurimit

Kapitulli 4: Opsionet e Ndërfaqes së Përdoruesit-Ndërfaqja J-Web

 • J-Web GUI
 • Konfiguracion
 • Lab 1: Opsionet e Ndërfaqes së Përdoruesit

Kapitulli 5: Konfigurimi Fillestar

 • Konfigurimi i Fabrikës-Default
 • Konfigurimi Fillestar
 • Konfigurimi i Ndërfaqes
 • Lab 2: Konfigurimi Fillestar i Sistemit

Dita 2

Kapitulli 6: Konfigurimi i sistemit sekondar

 • Konfigurimi dhe Autentifikimi i Përdoruesit
 • Regjistrimi dhe gjurmimi i sistemit
 • Protokolli i kohës së rrjetit
 • Arkivimi i konfigurimeve
 • SNMP
 • Lab 3: Konfigurimi i sistemit sekondar

Kapitulli 7: Monitorimi dhe Mirëmbajtja Operacionale

 • Monitorimi i platformës dhe i funksionimit të ndërfaqes
 • Utilities Rrjeti
 • Ruajtja e OS Junos
 • Password Rimëkëmbjes
 • Pastrimi i Sistemit
 • Lab 4: Monitorimi dhe Mirëmbajtja Operacionale

Kapitulli 8: Shembuj të konfigurimit të ndërfaqes

 • Rishikimi i hierarkisë së konfigurimit të ndërfaqes
 • Shembuj të konfigurimit të ndërfaqes
 • Përdorimi i Grupeve të Konfigurimit

Kapitulli 9: Bazat e drejtimit

 • Konceptet e drejtimit: Përmbledhje e drejtimit
 • Konceptet Routing: Tabela Routing
 • Konceptet e drejtimit: rastet e drejtimit
 • Static Routing
 • Drejtimi dinamik
 • Lab 5: Bazat e Routimit

Dita 3

Kapitulli 10: Politika e drejtimit

 • Përmbledhje e politikave të drejtimit
 • Studimi i rastit: Politika e drejtimit
 • Lab 6: Politika e drejtimit

Kapitulli 11: Filtrat e Firewall

 • Përmbledhje e filtrave të firewallit
 • Studimi i rastit: Filtra Firewall
 • Kontrollet e Unicast Reverse-Path-Forwarding
 • Lab 7: Filtrat e Firewall

Kapitulli 12: Klasa e Shërbimit

 • Pamje e përgjithshme e CoS
 • Klasifikimi i trafikut
 • Trajnimi i trafikut
 • Caktimi i trafikut
 • Studimi i rastit: CoS
 • Lab 8: Klasa e Shërbimit

Kapitulli 13: Procedurat JTAC

 • Hapja e një Rasti Mbështetës
 • Mjetet e Ndihmës së Klientit
 • Transferimi i Dosjeve në JTAC

Kapitulli 14: Konceptet e Sigurisë së Dëllinësve

 • Sfidat e Sigurisë
 • Fokusi i sigurisë së dëllinjëve

Shtojca A: Bazat e IPv6

 • Adresimi i IPv6
 • Protokollet dhe Shërbimet
 • Konfiguracion

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com & na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion me mirësi na kontaktoni.


Shqyrtime