TipiTrajnimi në Klasë
kohëDitë 4
REGJISTRI
KVM virtualizimi

Kursi i KVM Virtualization Training & Certification

Përshkrim

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

Kurs KVM Virtualization Training

KVM (për Kernel Virtual Machine) është një zgjidhje e plotë virtualizimi për Linux në harduerin x86 që përmban zgjerime të virtualizimit (Intel VT ose AMD-V). Ai përbëhet nga një modul kernel i ngarkueshëm, kvm.ko, i cili siguron infrastrukturën thelbësore të virtualizimit dhe një modul specifik të procesorit, kvm-intel.ko ose kvm-amd.ko

Intended Audience of KVM Virtualization Training

Administratorët e sistemit dhe Devops të cilët dëshirojnë të kuptojnë dhe të përdorin KVM si një zgjidhje të thjeshtë virtualizimi Linux ose si pjesë e një mjedisi Openstack

Prerequisites for KVM Virtualization Certification

Administrimi i sistemit Linux dhe njohuritë e rrjeteve

Course Outline Duration: 4 Days

 1. Hyrje në Menaxhimin e Hipervizorit KVM
  • Hyrje - KVM - Karakteristikat
  • Diskutoni karakteristikat dhe përfitimet
  • Shpjegoni nivele të ndryshme hypervisor
  • Krahaso dhe kontrast mbështet modelet e GUEST
  • Shpjegoni abstraksionet: DOM0 dhe DOMUs
  • Mbuloni platforma, veçori dhe kufizime të mbështetura
  • Diskutoni rëndësinë e VNC në modelin Xen
  • Explore mjedisin e klasës
 2. Instalimi i KVM
  • Diskutoni arkitekturën KVM
  • Identifikoni komponentët kryesorë
  • Vizito konfigurimin e parazgjedhur
  • Sigurimi i burimeve adekuate
  • Instaloni komponentët KVM
  • Përgatisni gjurmën e KVM
  • Instaloni komponentë shtesë të menaxhimit
  • Konfiguro lidhjen e rrjetit për qasje autonome
  • Përgatitja për vendosjen e GUEST (VMs)
 3. Debian | Ubuntu GUESTs
  • Identifikoni dhe ofroni burime
  • Përcaktoni kontejnerë të rinj VM
  • Përgatisni pronat GUEST dhe Defaults
  • Lësho instaluesit e sistemit operativ
  • Sigurimi i komunikimeve të rrjetit
  • Përsëritni deployments sipas nevojës
  • Zgjidheni sipas nevojës
 4. CentOS | RedHat GUESTs
  • Burime Provimi përmes Apache HTTPD
  • Definoni kontejnerët VM
  • Instaloni duke përdorur mbështetjen e rrjetit
  • Sigurimi i komunikimeve të rrjetit
  • Përsëritni deployments sipas nevojës
  • Zgjidheni nëse është e zbatueshme
 5. Windows GUESTs
  • Gjeni dhe referojuni burimeve
  • Përcaktoni kontejnerë të rinj GUEST
  • Instalo Windows duke përdorur template të zakonshme
  • Kryeni detyra pas instalimit
  • Sigurimi i komunikimeve
  • Identifikimi i përdorimit të burimeve të VM
  • Diskutoni gjetjet
 6. VM Deployments | CLI
  • Diskutoni përfitime
  • Identifikoni mjetet kryesore
  • Apliko opsionet e përbashkëta për definimin e VM
  • Sigurimi i VM nga CLI
  • Debug sipas nevojës
  • Korrigjoni çështjet sipas nevojës
  • Identifikoni vendosjet e reja të VM
  • Konfirmo komunikimin e rrjetit
 7. VM Cloning
  • Diskutoni përfitime
  • Identifikoni mjetet kryesore
  • Clone VMs ekzistuese me mjete të ndryshme
  • Përgatisni gjurmën pas klonimit
  • Sigurimi i funksionalitetit të klonës
  • Debug kur është e nevojshme

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com dhe na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion me mirësi Na kontaktoni.