TipiTrajnimi në Klasë
kohëDitë 2
REGJISTRI

Kurs trajnimi dhe Certifikimi i Ngarkesës Runner v11.5

Kurs trajnimi dhe Certifikimi i Ngarkesës Runner v11.5

Përshkrim

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

Runner i ngarkesës v11.5 Përmbledhje e kursit

Për të kryer testime jo funksionale, si testimi i performancës, testuesit e performancës përdorin mjete automatizimi si LoadRunner. Përdoret për të gjeneruar ngarkesë të saktë mbi Server për të kontrolluar performancën e një SUT (Server under test). LoadRunner është softueri i paketës i përbërë nga tre mjete software:

 • Gjeneratori i Përdoruesit Virtual (VuGen)
 • Kontrollues
 • Analyzer

Runner i Ngarkesës mundëson një testues të performancës për të krijuar Vusers (Virtual Users) për të vënë ngarkesë akute në serverë në lidhje me teknikat e testimit të performancës të ndryshme si testimi i ngarkesës, testimi i stresit, testimi i qëndrueshmërisë, testimi i volumit etj.

Objektivat e Trajnimit v11.5 të Runner Load

 • Njohuri bazë e cila është e detyrueshme për testimin e ngarkesës
 • Identifikoni komponentët LoadRunner (LR)
 • Apliko fluksi i rekomanduar i punës për të krijuar një skenar bazë LR
 • Përdorni skriptat e krijuara duke përdorur VuGen, konfiguroni cilësimet e afishimit, duke punuar me monitoruesit e performancës, duke inicuar Generatorët e Ngarkesës (LG) dhe duke rritur numrin e Virtual User (Vusers) për një skenar LR bazuar në qëllimet e testimit të ngarkesës
 • Kryeni një test të ngarkesës në aplikacionin tuaj duke drejtuar një skenar
 • Duke punuar me grafikët dhe përmbledhjen duke përdorur Analizën

Audienca e synuar për kursin e ngarkesës v11.5

 • Inxhinier i Sigurimit të Cilësisë dhe Inxhinierët e Performancës.
 • Për përdoruesit e rinj që dëshirojnë të gjenerojnë skripta për të kontrolluar aplikacionin në internet.
 • Personeli që punon në procesin e testimit të ngarkesës.

Parakushtet për Certifikatën e ngarkesës Runner v11.5

 • Njohja e Windows.
 • Faqet e uebit dhe cilësimet e shfletuesit.

Përvojë fakultative me:

Kohëzgjatja e kursit të kursit: Ditët 2

 1. Hyrje në HP LoadRunner (LR) 11.5x
  • Shpjegoni nevojën për testimin e ngarkesës
  • Përshkruani llojet e ndryshme të objektivave të testimit të performancës
  • Identifikoni hapat e metodologjisë LR
  • Përcaktoni një skenar në kontekstin e LR
  • Identifikoni strategjitë për krijimin e skenarëve efektivë
 2. Hartimi i një Skenari
  • Përshkruani elementët e një skenari LR
  • Shpjegoni hapat bazë për krijimin e një skenari
  • Konfiguro një Generator ngarkimi në skenar
  • Përcaktoni cilësimet e afatizuara për testimin e ngarkesës
  • Përshkruani dallimin në mes të cilësimeve të afatizuara për skenarët dhe skriptet
  • Konfiguro cilësimet e afishimit të bazuar në qëllimet e testimit të ngarkesës
 3. Caktimi i një Skenari
  • Konfiguro emrin e orarit, kohën e fillimit
  • Planifikimi si grup dhe skenar
  • Inicimi i Vusers
  • Përdorimi i Interaktive Schedule Graphs
  • Shikimi i përparimit të drejtimit të Vusers gjatë kohës së ekzekutimit
 4. Përdorimi i Monitoruesve të Performancës
  • Përshkruaj vlerën e vëzhguesve të performancës
  • Përzgjidhni monitoruesit e performancës për të arritur qëllimet e testit të ngarkesës
  • Shto matje për qëllime të bazuara në performancë
 5. Drejtimin e një Skenari
  • Përgatituni për një skenar të drejtuar
  • Përcaktoni procesin e drejtimit të skenarit
  • Identifikoni praktikat më të mira për drejtimin e një skenari në mënyrë efikase
  • Kryerja e një skenari
  • Diskutoni gabimet e zakonshme të afatizuara

Ngjarjet e ardhshme

Nuk ka ngjarje të ardhshme në këtë kohë.

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com dhe na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion me mirësi Na kontaktoni.


Shqyrtime