TipiTrajnimi në Klasë
REGJISTRI
Oracle Database 11g Performance Tuning DBA

Oracle Database 11g: Rregullimi i Performancës Kursi i Trajnimit të DBA dhe Certifikatat

Përmbledhje

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

Oracle Database 11g: Performance Tuning DBA

Ky Oracle Database 11g Performance Tuning trajnimi fillon me një bazë të dhënash të panjohur që kërkon akordim. Më pas do të mësoni hapat që një DBA kryen për të identifikuar zonat problematike, për të diagnostikuar probleme të përbashkëta dhe për t'i rregulluar ato.

Objektivat

 • Përdorni metodologjinë e akordimit të bazës së të dhënave Oracle që i përshtatet veglave në dispozicion
 • Përdorni këshilltarët e bazës së të dhënave për të rregulluar në mënyrë proaktive një shembull të Oracle Database
 • Përdorni mjetet e bazuara në Repository Automatic Load Load për të përshtatur bazën e të dhënave
 • Diagnoza dhe rregullimi i problemeve të zakonshme të lidhura me performancën SQL
 • Diagnoza dhe harmonizimi i problemeve të performancës së shkallës së zakonshme
 • Përdorni faqet e lidhura me performancën e Ndërmarrjeve të Ndërmarrjeve për të monitoruar një Database Oracle

Audienca e synuar

 • Administratorët e bazës së të dhënave
 • Mbështetje Engineer
 • Konsulent Teknik

Parakushte

 • Oracle Database 11g: Punëtoria e Administratës I
 • Oracle Database 11g: Punëtoria e Administratës II

Course Outline Duration: 5 days

Prezantimi

 • Pyetjet e Tuning
 • Kush meloditë
 • Çfarë duhet të mendoni
 • Si të sintonizoni

Monitorimi me veglat bazë

 • Monitorimi i mjeteve të monitorimit
 • Menaxheri i Ndërmarrjes
 • V $ shikime, statistika dhe metrics
 • Prisni Ngjarje
 • Modeli i Kohës: Përmbledhje

Përdorimi i Repository Automatic Loadload Load

 • Repository automatike e ngarkesës së punës: Përmbledhje
 • Të dhënat automatike të ngarkesës së punës
 • Kontrolli i bazës së të dhënave dhe AWR
 • Gjenerimi i raporteve AWR në SQL * Plus

Identifikimi i problemit

 • Përcaktimi i fazave të ciklit jetësor
 • Identifikoni një çështje të Tuning
 • Zgjidh një problem

Identifikimi i sqarimeve të problemeve SQL

 • Karakteristikat e një deklarate të keqe SQL
 • Roli i Optimizerit
 • Gjeneroni planin e shpjegimit
 • Zgjedhjet e Qasjes së Rrugëve
 • Gjurmë ekzekutimin

Ndikimi i Optimizerit

 • Menaxhoni Statistikat e Optimizerit
 • Kalibroni I / O
 • Kostoja e optimizerit
 • Ndryshimi i Sjelljes Optimizer

Menaxhimi i Planit SQL

 • Detyrat e Mirëmbajtjes Automatike
 • Profilet e SQL
 • SQL Access Këshilltar
 • Përshkruan SQL
 • Plani i Planeve SQL

Menaxhimi i ndryshimit

 • Llojet e ndryshimeve
 • SQL Performance Analyzer
 • DB Replay
 • Alarme të gjeneruara nga serveri

Përdorimi i matricave dhe alarme

 • Përfitimet e matricave
 • Modeli i përdorimit të kontrollit të të dhënave
 • Metrics SQL të përcaktuara nga përdoruesi

Përdorimi i mjeteve të bazuara në AWR

 • Detyrat e Mirëmbajtjes Automatike
 • Përdorimi i ADDM
 • Përdorimi i Historisë së Sesionit Aktiv
 • Pamja historike e të dhënave

Monitorimi i një Aplikimi (Përdorimi i Shërbimeve)

 • Përmbledhje e Shërbimit
 • Shërbimi Menaxhues
 • Agregimi i Shërbimeve dhe Gjurmimi
 • Gjurmimi i Sesionit tuaj

Bazat

 • Duke punuar me Linjat Metrike
 • Vendosja e Kufijve Alert Adaptive
 • Konfigurimi i matricave të normalizimit

Rregullimi i pishinës së përbashkët

 • Operacioni i përbashkët i pishinës
 • Mutex
 • Treguesit e Statspack / AWR
 • Aktiviteti i Librarisë së Cache
 • Mjetet diagnostike
 • UGA dhe Oracle Shared Server
 • Pishinë e madhe

Akordimi i Cache Buffer

 • arkitekturë
 • Synimet dhe teknikat e akordimit
 • Simptomat
 • Zgjidhjet

Tuning PGA dhe hapësirë ​​të përkohshme

 • Monitorimi i përdorimit të kujtesës SQL
 • Menaxhimi i përkohshëm i tabelave

Menaxhimi Automatik i Memories

 • Arkitektura e menaxhimit të kujtesës automatike
 • Funksion Dinamik SGA
 • Menaxhimi i Menaxhimit Automatik të Memories

Përdorimi i hapësirës së bllokimit të bllokimit

 • Menaxhimi i hapësirës
 • Menaxhimi i zgjerimit
 • Anatomia e një Blloku të Bazës së të Dhënave
 • Menaxhimi i hapësirës bllok

Tuning I / O

 • Arkitektura e I / O
 • Striping dhe Mirroring
 • Përdorimi i RAID
 • Diagnostikimi I / O
 • Përdorimi i Menaxhimit Automatik të Ruajtjes

Performance Tuning: Summary

 • Parametrat e Inicializimit të Rëndësishëm me Ndikimi të Performancës
 • Baza e të Dhënave Disponueshmëria e Lartë: Praktikat më të mira
 • Hapësirat e tabelave: Praktikat më të mira
 • Mbledhja e statistikave

Përdorimi i Statspack

 • Hyrje në Statspack
 • Kapja e Snapshots Statspack
 • Raportimi me Statspack
 • Konsideratat e Statspack
 • Statspack dhe AWR

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com & na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion lutemi të na kontaktoni.