TipiTrajnimi në Klasë
REGJISTRI

Administrimi i RAC-it nga Oracle Database 11g

Oracle Database 11g RAC Trajnimi i Administrimit të Kursit & Certifikimi

Përmbledhje

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

Oracle Database 11g Trajnim për Administrimin e RAC

kjo Administrimi i RAC-it nga Oracle Database 11g Lëvizja 2 Trajnimi i ri shqyrton Administrimi i bazës së të dhënave RAC në mjedisin e Oracle Grid Infrastructure. ekspert Universiteti Oracle instruktorët do t'ju ndihmojnë të zhvilloni aftësitë për administrimin e bazave të të dhënave të grupeve duke përdorur Enterprise Manager dhe shërbimet e komandës së linjës si SRVCTL, CRSCTL dhe SQL * Plus.

Objektivat e Oracle Database 11g RAC Trajnimi i Administrimit

 • Instaloni, krijoni, administoni dhe monitoroni një bazë të dhënash të Klasterëve të Aplikimit Real
 • Përdorni konfigurimin dhe mjetet e menaxhimit për bazat e të dhënave të Clusters Real Application
 • Shërbimet e konfigurimit për menaxhimin e ngarkesave të punës dhe aplikacionet në dispozicion të lartë
 • Zhvilloni një strategji rezervë dhe rimëkëmbje për bazat e të dhënave të Clusters Real Application
 • Konfiguro dhe monitoro burimet e Oracle Clusterware
 • Rishikoni praktikat më të mira në dispozicion të disponueshme
 • Identifikoni komponentët e Grupeve të Aplikimit Real

Audienca e synuar e bazës së të dhënave Oracle Database 11g RAC Administrata

 • Administratorët e bazës së të dhënave
 • Mbështetje Engineer
 • Administrator Teknik
 • Administratori i Depove te të Dhënave

Parakushtet Oracle Database 11g RAC Certifikimi i Administrimit

Kohëzgjatja e kursit të kursit: Ditët 4

Infrastruktura e Rrjetit: Përmbledhje

 • Oracle Grid Infrastruktura
 • Cili është grupi?
 • Çfarë është Clusterware?
 • Oracle Clusterware
 • Oracle Clusterware Arkitektura dhe Shërbimet
 • Qëllimet për Oracle Clusterware
 • Oracle Clusterware Networking
 • Oracle Grid Infrastruktura për një Grup

Konceptet e RAC

 • Përmbledhje e Oracle RAC
 • Disponueshmëria e Lartë e Shkallës së Parë të RAC One Node
 • Oracle RAC One Node
 • Oracle RAC One Node dhe Oracle Clusterware
 • Zgjidhjet e magazinimit të Cluster-Aware
 • Oracle Cluster File System
 • Përfitimet e përdorimit të RAC
 • Grupimet dhe shkallëzueshmëria

Instalimi dhe Konfigurimi i Oracle RAC

 • Instalimi i Oracle Database Software
 • Krijimi i bazës së të dhënave të grupit
 • Zgjedhja e tipit të bazës së të dhënave
 • Identifikimi i bazës së të dhënave
 • Opsionet e Menaxhimit të Grupit të Grupit
 • Fjalëkalimet për pronarët e skemave të bazës së të dhënave
 • Vendet e skedarëve të bazës së të dhënave
 • Konfigurimi i Rimëkëmbjes

Oracle RAC Administrata

 • Oracle RAC Administrata
 • Faqja e shkallës së të dhënave të Cluster-it
 • Faqja e Grupit
 • Seksioni i Konfigurimit
 • Viewer topologji
 • Administrimi i Ndërmarrjeve dhe RAC
 • Menaxheri i Ndërmarrjeve Metrics dhe RAC
 • Historiku i Menaxhimit të Ndërmarrjeve dhe RAC

Menaxhimi i Rikthimit dhe Rimëkëmbjes për RAC

 • RAC dhe Shkalla e Rimëkëmbjes
 • Rimëkëmbjes së shkallës dhe disponueshmërisë së të dhënave
 • Shkalla e Rimëkëmbjes dhe RAC
 • Mbrojtja kundër Dështimit të Medias
 • Rimëkëmbjes Media në Oracle RAC
 • Rimëkëmbje paralele në RAC
 • Konfigurimet e arkivuara të dosjeve të regjistrit
 • RAC dhe Fast Recovery Area

Konceptet e Menaxhimit të Burimeve Globale

 • Nevoja për Kontrollin e Konkurrencës Globale
 • Drejtoria e Burimeve Globale (GRD)
 • Menaxhimi i Burimeve Globale
 • Remasterizimi i Burimeve Globale
 • Rimëkëmbja e resurseve globale
 • Proceset e Sfondit të Burimeve Globale
 • Koordinimi i aksesit të resurseve globale
 • Global Enqueues

Monitorimi dhe akordimi i bazës së të dhënave në RAC

 • CPU dhe Pritni Kohëzgjatjen e Dimensioneve
 • RAC-Tuning Specifik
 • Analizimi i Ndikimit të Fusion Cache në RAC
 • Latente tipike për operacionet e RAC
 • Prisni Ngjarje për RAC
 • Prisni pikëpamjet e ngjarjeve
 • Cache Global Prisni Events: Overview
 • Enqueue globale pret

Menaxhimi i Disponueshmërisë së Lartë të Shërbimeve

 • Oracle Services
 • Shërbimet për bazat e të dhënave të menaxhuara nga administratorët dhe administratorët
 • Lidhja e Shërbimit Default
 • Krijimi i Shërbimit me Menaxhuesin e Ndërmarrjeve
 • Krijimi i Shërbimeve me SRVCTL
 • Menaxhimi i Shërbimeve me Menaxhuesin e Ndërmarrjeve
 • Menaxhimi i Shërbimeve me EM
 • Menaxhimi i Shërbimeve me srvctl

Disponueshmëria e Lartë e Lidhjeve

 • Llojet e shpërndarjes së ngarkesës së punës
 • Bilanci i ngarkesës me anë të lidhjes së klientit
 • Klienti-Side Lidhu-Time Failover
 • Bilanci i ngarkesës me server-anë të lidhjes-kohë
 • Njoftimi i aplikimit të shpejtë: Përmbledhje
 • Njoftimi i aplikimit të shpejtë: Përfitimet
 • Llojet e ngjarjeve të mbështetura nga FAN
 • Statusi i ngjarjes së FAN-it

Përmirësimi dhe Patching Oracle RAC

 • Llojet e Patches
 • Properties Patch
 • Konfigurimi i Bibliotekës së Softuerit
 • Vendosja e Patching
 • Marrja e Patch Oracle RAC
 • Shkarko Patches
 • Ulja e reduktimit të kohës për mjediset e klasterit
 • Rolling Patches

Oracle RAC One Node

 • Verifikimi i një baze ekzistuese të RAC One Node
 • Oracle RAC One Node Online Migrimi
 • Konsideratat e Migracionit Online
 • Kryerja e një Migrimi Online
 • Ilustrimi i Migracionit Online
 • Mirëmbajtja Online: Patching Rolling
 • Shtimi i një Database Oracle RAC One Node në një Grup Cluster ekzistues
 • Konvertimi i një baze të dhënash RAC një në RAC

Cilësia e Menaxhimit të Shërbimit

 • Sfondi i Menaxhimit të QoS
 • Vështrim i Menaxhimit të QoS
 • QoS Management dhe Exadata Database Machine
 • QoS Management Focus
 • Përfitimet e menaxhimit të QoS
 • Përmbledhje funksionale e menaxhimit të QoS
 • Politikat e Menaxhimit të QoS vendosen
 • Pishinat e serverit

Dizajn për Disponueshmëri të Lartë

 • Shkaqet e kohës së paplanifikuar
 • Shkaqet e kohës së planifikuar
 • Zgjidhja e Oracle-it në kohë poshtë
 • RAC dhe Complementarity e Gardës së të Dhënave
 • Arkitektura Maksimale e Disponibilitetit
 • RAC dhe Topologji të Gardës së të Dhënave
 • RAC dhe Arkitektura e Gardës së të Dhënave

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com & na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion lutemi të na kontaktoni.


Shqyrtime