TipiTrajnimi në Klasë
REGJISTRI
Oracle Database 12c R2 Rikthim dhe Rimëkëmbje

Oracle Database 12c R2 Kursi i Trajnimit të Rikthimit & Rimëkëmbjes & Certifikimi

Përmbledhje

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

Oracle Database 12c R2 Kursi i Trajnimit dhe Rimëkëmbjes

Në këtë Oracle Database 12c R2 Backup dhe Recovery Workshop, studentët mësojnë se si të kryejnë backup dhe shërim bazuar në komponentët përkatës të arkitekturës së Oracle Database. Skenarët e ndryshëm të backup, dështimit, rikthimit dhe rikuperimit ofrohen në mënyrë që studentët të mësojnë të vlerësojnë kërkesat e tyre të rikuperimit dhe të zhvillojnë një strategji të përshtatshme për procedurat e rikuperimit dhe të rikuperimit. Ky kurs përfshin një seminar interaktiv, me skenarë që u japin pjesëmarrësve mundësi për të diagnostikuar dhe për t'u shëruar nga disa situata të dështimit.

Objectives for Oracle Database 12c R2 Backup & Recovery stërvitje

 • Përshkruani komponentët e arkitekturës së bazës së të dhënave Oracle që lidhen me operacionet e backup dhe të rikuperimit
 • Planifikoni procedura efektive të rezervimit dhe rikuperimit
 • Përshkruani metodat e Oracle Database backup dhe operacionet e rikuperimit që mund të përdoren për të zgjidhur dështimin e bazës së të dhënave
 • Konfiguro bazën e të dhënave për rikuperueshmëri
 • Përdor Menaxhimin e Rimëkëmbjes (rman) për të krijuar kopje rezervë dhe për të kryer operacione të rimëkëmbjes
 • Përdorni Këshilltarin e Riparimit të të Dhënave për të diagnostikuar dhe riparuar dështimet
 • Përdorni Oracle Flashback Technologies për t'u rimëkëmbur nga gabimi njerëzor
 • Kryen një kopje të dhënash të koduar dhe rikthim
 • Kryen shërimin e tabelave në pikë-në-kohë
 • Përshkruani përpunimin e cloud për rikthim dhe rikthim

Intended Audience of Oracle Database 12c R2 Backup & Recovery Kurs

 • Konsulent Teknik
 • Administrator Teknik
 • Administratori i Depove te të Dhënave
 • Administratorët e bazës së të dhënave
 • Mbështetje Engineer

Prerequisites for Oracle Database 12c R2 Backup & Recovery Certifikim

 • Njohja e Oracle Database 12c
 • Njohja e SQL dhe PL / SQL (për përdorim nga DBA)
 • Oracle Database 12c R2: Punëtoria e Administratës

Course Outline Duration: 5 Days

Prezantimi

 • Konteksti i kurrikulës
 • Vlerësoni kërkesat tuaja të rimëkëmbjes
 • Kategoritë e dështimeve
 • Oracle backup dhe shërim zgjidhje
 • Arkitektura Maksimale e Disponibilitetit Oracle
 • Oracle Secure Backup
 • Përfitimet e përdorimit të Oracle Data Guard
 • Arkitekturë bazë e punëtorisë

Si T'ia Fillohet

 • Konceptet kryesore të bazës së të dhënave Oracle, kritike për Backup dhe Recovery
 • Oracle DBA Tools për Backup dhe Recovery
 • Lidhja me Oracle Recovery Manager (RMAN)
 • Fillimi i shpejtë: Qasja e zgjidhjes së problemeve

Konfigurimi për Përsëritshmëri

 • Komandat e RMAN-it
 • Konfigurimi dhe menaxhimi i cilësimeve të vazhdueshme
 • Përdorimi i Zonës së Shpejtë të Rimëkëmbjes (FRA)
 • Skedari i Kontrollit
 • Redo Log File
 • Regjistrat arkivimi

Përdorimi i Katalogu i Rimëkëmbjes RMAN

 • Krijimi dhe konfigurimi i katalogut të rimëkëmbjes
 • Menaxhimi i të dhënave të shënjestrës së synuar në Katalogun e Rimëkëmbjes
 • Përdorimi i RMAN Stored Scripts
 • Ruajtja dhe mbrojtja e katalogut të rimëkëmbjes
 • Katalogët Virtual Virtual

Strategjitë e Ruajtjes dhe Terminologjia

 • Përmbledhje dhe Terminologji e Përsëritjes së Pasurive
 • Balancimi i Kërkesave të Rikthimit dhe Restaurimit
 • Mbështetja e hapësirave të hapura për lexim
 • Magazinimi i të dhënave dhe rikuperimi: Praktikat më të mira
 • Terminologjia shtesë e rezervës

Kryerja e backupeve

 • Llojet e RMAN Backup
 • Backups rritur në mënyrë graduale
 • Rikthim i shpejte inkremental
 • Ndjekja e ndryshimeve në bllok
 • Oracle-Suggested Backup
 • Raportimi mbi Backups
 • Menaxhimi i rezervave

Përmirësimi i rezervave tuaja

 • Kompresimi i Backupeve
 • Përdorimi i një Menaxheri Media
 • Backup dhe Restore për skedarë shumë të mëdha
 • Krijimi i backupeve të shumëfishta të RMAN-it, kopjeve proxy, konfigurimeve të dyfishta të kopjimit dhe backupeve të grupeve të ruajtjes
 • Krijimi dhe menaxhimi i arkivave arkivore
 • Mbështetja e skedarëve të rikuperimit
 • Mbështetja e skedarit të kontrollit në një skedar gjurmë
 • Katalogimi i dosjeve shtesë të kopjimit

Përdorimi i kopjeve të koduara të RMAN-it

 • Krijimi i kopjeve të koduara të RMAN-it
 • Përdorimi i Transparent-Mode Encryption
 • Përdorimi i Encryption Password-Mode Encryption
 • Përdorimi i kodimit me dy mënyra

Diagnostikimi i Dështimeve

 • Reduktimi i kohës së diagnozës së problemeve
 • Repository Diagnostike Automatike
 • Këshilltar për Riparimin e të Dhënave
 • Trajtimi i bllokut të korrupsionit

Konceptet e Restaurimit dhe Rimëkëmbjes

 • Rivendosja dhe Shërimi
 • Dështimi i instancës dhe shkalla e rimëkëmbjes së rasteve
 • Dështimi i medias
 • Rimëkëmbje e plotë (përmbledhje)
 • Rimëkëmbje pikë-në-kohë (Overview)
 • Rimëkëmbjes me opsionin RESETLOGS

Kryerja e Rimëkëmbjes, Pjesa I

 • Rimëkëmbja e RMAN në Mode NOARCHIVELOG
 • Kryerja e Rimëkëmbjes së plotë (të skedarëve të të dhënave kritike dhe jo kritike)
 • Rivendosja e grupeve të diskut ASM
 • Rimëkëmbjes me skedarët e imazhit
 • Kryerja e pikës në kohë (PITR) ose rikuperimi jo i plotë

Kryerja e Rimëkëmbjes, Pjesa II

 • Rimëkëmbja e skedarit të parametrave të serverit, skedari i kontrollit (një dhe të gjitha)
 • Redo Humbja dhe Rimëkëmbja e Dosjeve të Dosjes
 • Ri-krijimi i dokumentit të autentifikimit të fjalëkalimit
 • Index, Read-Only Tablespace, dhe Rimëkëmbja Tempfile
 • Rivendosja e bazës së të dhënave në një host të ri
 • Disaster Recovery
 • Rivendosja e kopjeve të koduara të RMAN

RMAN dhe Oracle Secure Backup

 • Oracle Secure Backup Overview dhe Interface Options
 • RMAN dhe OSB: Përmbledhje dhe Fluksi i Procesit Bazë
 • Duke filluar me Oracle Secure Backup
 • Konfigurimi i Oracle Secure Backup për RMAN
 • RMAN Backup dhe Restore Operacionet
 • Oracle Secure Backup Jobs
 • Shfaqja e dosjeve të regjistrit të OSB dhe transkripteve për aktivitetet e RMAN

Përdorimi i teknologjive Flashback

 • Teknologjia flashback: Përmbledhje dhe konfigurim
 • Përdorimi i teknologjisë Flashback në të dhënat e pyetjeve
 • Tabela Flashback
 • Transaksioni Flashback (Query dhe Backout)
 • Drop Flashback dhe Recycle Bin
 • Arkivi i të Dhënave Flashback

Përdorimi i bazës së të dhënave Flashback

 • Flashback Baza e të dhënave Arkitekturë
 • Konfigurimi i bazës së të dhënave Flashback
 • Kryerja e bazës së të dhënave Flashback
 • Praktikat më të mira për bazën e të dhënave Flashback

Të dhënat e transportimit

 • Transporti i të dhënave në platforma
 • Transportimi i të dhënave me grupe rezervë
 • Transporti i bazës së të dhënave: Përdorimi i skedarëve të të dhënave

Kryerja e rikuperimit pikë-në-kohë

 • Kur përdorni TSPITR
 • Arkitekturë TSPITR
 • Kryerja e RMAN TS Riparimi pikë-në-kohë
 • Shërimi i tabelave nga rezerva

Kopjimi i një baze të dhënash

 • Përdorimi i një baze të dhënash duplikate
 • Duplicating Database me "push" dhe "pull" teknika
 • Zgjedhja e teknikave të dublikimit të bazës së të dhënave
 • Krijimi i bazës së të dhënave të kopjuar në bazë të kopjimit
 • Kuptimi i Operacionit të Dublikimit të RMAN-it

Zgjidhja dhe sinkronizimi i RMAN

 • Interpretimi i mesazhit të mesazhit RMAN
 • Parimet e Tuning
 • Diagnostikimi i ngushticave të performancës
 • RMAN Multiplexing
 • Praktikat më të mira për rikthimin dhe rikuperimin

Përgatitja e Cloud për ruajtje dhe rimëkëmbje

 • Destinacionet e rezervimit
 • Personalizo konfigurimin e rezervës
 • On-Demand Backup dhe Rimëkëmbjes
 • Oracle Backup Cloud Service
 • Instalimi i Modulit të Ruajtjes

Punëtori për Rikthim dhe Rimëkëmbje

 • Struktura dhe qasja e punëtorisë
 • Kërkesat e biznesit për disponueshmërinë dhe procedurat e bazës së të dhënave
 • Diagnostikimi i Dështimeve

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com & na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion lutemi të na kontaktoni.

Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Training in Gurgaon | Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Training Institute in Gurgaon

Innovative Technology solutions provides and the only training company in Gurgaon who provides class room training on Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery as per the customer requirement. Our training programs is specially designed for professionals or fresher’s to get placements in MNCs. Innovative Technology solutions is delivering major of IT trainings in Gurgaon and Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Training is one of the most demanded training. ITS offers hands on practical knowledge / practical implementation on live projects and will ensure to understand or learn the in-depth knowledge on Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery from our Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Training. Our Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Training in Gurgaon is conducted by specialist working certified corporate trainers and professionals having real time implementation experience on Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery.

Innovative technology solutions is well-equipped Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Training Center in Gurgaon. Innovative Technnology solutions is the well-known Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Training Center in Gurgaon with appropriate infrastructure and lab facilities. Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery labs are online, so candidate can access the labs from home as well. Innovative Technology solutions in Gurgaon mentored more than 50000+ candidates on different IT skills and we have public batches on Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Certification Training in Gurgaon at very reasonable fee. We have in house trainer and course curriculum can be customized as per your requirement.

Our training labs are well equipped with Projector, computers, LAN with high speed internet to work on cloud. We also serve lunch for corporate.

Innovative Technology solutions is one of the best Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Training Institutes in Gurgaon with placement support.

Innovative Technology solution is corporate delivery training company and provide training to organizations like HCL, Colt, Kronos, BCG etc. working with MNC’s makes us capable to place our students in top MNCs across the globe.

Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Training Introduction

Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery is one of the finest, economical and widely used Technology. Major of IT or non IT companies are using Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery services for their cloud hosting solutions. Major of companies required the employees who are hands on Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery. After visualizing the demand of Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery, Innovative Technology solutions started offering Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training in Gurgaon for individual and Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training for corporates. Innovative Technology solutions do offers trainings on Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery in classroom or online mode. Our trainers goes to Customer location and deliver training.

Why you should join Innovative Technology solutions for Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Training in Gurgaon

Top Reasons which makes us best among all others:

 • Best corporate trainers are delivering training.
 • 100% hands on.
 • Trainer discuss the real time challenges of industry and solutions to them.
 • Corporate trainers for Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training
 • Standard training curriculum as suggested by Principle.
 • Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training in Gurgaon available on weekend or weekday basis
 • Preparation for JOB interview or placement
 • Different payment modes are available like – online, cash, bank transfer or EMI.

Corporate training on Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery, Corporate trainer for Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery , Bootcamp for Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training. Best Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training in India

Innovative technology solutions is Corporate training delivery company, since 2010 and delivered 5000+ corporate batches. Innovative is one of the best trainers in India on Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training. Our trainers are well versed with online training solutions. Our trainer’s everyday delivers online Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training. Professionals from USA, UK and other countries also enrol themselves for our Online Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training programme. Taking online or classroom Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training from India is always cost effective.


ShqyrtimeAre you looking for Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery Certification training in India


✓ Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training in Gurgaon


✓ Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training from India


✓ Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery online training


✓ Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training


✓ Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery classroom training


✓ Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery certification

✓ Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery video tutorial


✓ Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training in India


✓ Enterprise training on Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery


✓ Use Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery efficiently


✓ Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery guide


✓ best Oracle Database 12c R2: Backup and Recovery training institutes in delhi ncr