TipiTrajnimi në Klasë
kohëDitë 3
REGJISTRI

Kursi i trajnimit të bazës së kukullave dhe Certifikimi

Kursi i trajnimit të bazës së kukullave dhe Certifikimi

Përmbledhje

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

Kursi i Bazat e Kukullave

Në Bazat e Puppetit studentët do të mësojnë mënyrën e duhur për të menaxhuar një infrastrukturë. Ju do të mësoni konceptet themelore dhe praktikat më të mira për menaxhimin e infrastrukturës tuaj me Ndërmarrjen e Kukullave. Studentët do të fillojnë me instalimin e Ndërmarrjes së Kukullave, më pas mësojnë praktikat më të mira të Kukullave dhe përdorin Puppet për të shkruar klasa të thjeshta dhe përditësojnë dhe zgjerojnë modulet ekzistuese. Bazat e kukullave mësohen përmes një kombinimi të leksioneve dhe praktikave relevante, praktike në botë.

Objektivat Trajnimi i Bazat e Kukullave

Nxënësit do të jenë në gjendje të vendosin konfigurimet bazë të sistemit duke përdorur praktikat më të mira për Kukulla në një konfigurim Master-Agent.

Publiku i synuar i kursit themelor të kukullave

Di linjën e komandave, të tilla si Bash ose PowerShell, dhe të njihen me konceptet e sistemit operativ siç janë shërbimet, paketat dhe skedarët e konfigurimit. Nëse dëshironi të punoni me VM-në e trajnimit të ofruar dhe dëshironi një mundësi për të rifreskuar aftësitë tuaja Unix para se të futeni, mund të punoni përmes materialit në vijim:

 • Unix tutorial për fillestarët
 • Kursi i Rrjedhës së Komandës

  Jini të njohur me një redaktues teksti. Trajnerët e Puppet Labs zakonisht përdorin Vim, por ju mund të përdorni ndonjë editor teksti me të cilin jeni të kënaqur. VM-ja e trajnimit të ofruar përfshin vim, emacs dhe nano.

Parakushtet për Certifikimin Thelbësor të Kukullave

Në këtë kurs, ne presim që studentët të kenë pak ose asnjë përvojë me Ndërmarrjen e Kukullave (ose Puppet Open Source) dhe po kërkojnë të ndërtojnë një themel për rritjen, përvojën dhe njohuritë e ardhshme.

Nxënësit duhet ta njohin linjën e komandës, siç është Bash ose PowerShell, dhe njihen me konceptet e sistemit operativ siç janë shërbimet, paketat dhe skedarët e konfigurimit. Jini të njohur me një redaktues teksti. Trajnerët e Puppet Labs zakonisht përdorin Vim, por ju mund të përdorni ndonjë editor teksti me të cilin jeni të kënaqur. VM-ja e trajnimit të ofruar përfshin vim, emacs dhe nano.

Studentët patjetër kanë nevojë për aftësi të nivelit të ulët të sistemit. Për shembull:

 • si ta rinisni një shërbim
 • çfarë do të thotë hyrja në dosjen e hosts
 • çfarë është një hostname
 • si të troubleshoot probleme themelore të rrjeteve të tilla si lookups emrin, lookups DNS, dhe lidhjes bazë

Jeni në gjendje të konfiguroni një makinë virtuale (ose të VMware ose VirtualBox) për të përdorur rrjetëzimin e tejkaluar ose NAT.

Nëse dëshironi një mundësi për të rifreskuar aftësitë tuaja Unix para se të futeni, mund të punoni përmes materialit në vijim:

 • Unix tutorial për fillestarët
 • Kursi i Rrjedhës së Komandës

Kohëzgjatja e kursit të kursit: Ditët 3

Rolet kryesore të komponentëve që përbëjnë Ndërmarrjen e Kukullave (dhe Puppet Open Source). Konceptet kryesore për DSL-në e Kukullave, duke përfshirë:

 • Modulet dhe klasat
 • Klasifikim
 • burime
 • Marrëdhëniet
 • Ndërtimet e gjuhës

Ndarja e logjikës nga prezantimi duke përdorur Templates. Modelimi i pjesëve të përsëritshme të konfigurimit tuaj duke përdorur Tipet e Përcaktuara të Burimeve. Ndërtimi i një themeli për ndërtimin e konfigurimeve më komplekse duke përdorur Klasat e Avancuara:

 • Klasat e Parametruara
 • Hyrje në Trashëgimi
 • Hyrje në ndarjen e të dhënave duke përdorur Hiera
 • Rishikimi i Klasifikimit duke përdorur klasa të parametrizuara dhe ADB

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com dhe na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion me mirësi Na kontaktoni.


Shqyrtime