TipiTrajnimi në Klasë
REGJISTRI
Selen

Kursi Bazë i Trajnimit dhe Certifikimit Selenium

Përmbledhje

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

Kurs trajnimi themelor Selenium & Certifikimi

Seleniumi është një burim të hapur dhe një mjet portativ i automatizuar s / w që përdoret për automatizimin e testeve (aplikacionet në internet). Është i licencuar nën Apache License 2.0. Seleniumi është një suitë e mjeteve që ndihmon në automatizimin e aplikacioneve të internetit. Ky tutorial do t'ju japë një kuptim më të thellë të Seleniumit dhe mjeteve të tij të ndërlidhura dhe përdorimit të tyre. Ai ka aftësi për të vepruar nëpër sisteme operative dhe shfletues të ndryshëm. Selenia nuk është vetëm një mjet i vetëm, por një sërë mjetesh që i ndihmojnë testuesit të automatizojnë aplikacionet e bazuara në ueb në mënyrë më efikase dhe të saktë.

Objektivat e trajnimit bazik Selenium

Seleniumi është një kornizë e testimit të softuerit portativ për aplikimet në internet. Ky është një kurs gjithëpërfshirës i trajnimit të testimit të automatizuar duke përfshirë Hyrje në testimin e automatizuar, Hyrje në IDE Selenium dhe instalimin e saj, Konceptet e selenisë IDE, Selenium RC, TestNG, Funksionet e drejtuesit të uebit, Kuadri dhe seleniumi etj.

 • Seleniumi është një mjet me burim të hapur.
 • selen Mund të zgjatet për teknologji të ndryshme që ekspozojnë DOM.
 • Ajo ka aftësi për të ekzekutuar skriptet nëpër shfletues të ndryshëm.
 • Ajo mund të ekzekutojë skriptet në sisteme të ndryshme operative.
 • Selenia mbështet pajisjet mobile.
 • Ekzekuton testet brenda shfletuesit, kështu që fokusi NUK kërkohet, ndërsa ekzekutimi i skripteve është në progres.
 • Ajo mund të ekzekutojë testet paralelisht me përdorimin e Rrjetave Selenium.

Intended Audience of Selenium Basic Course

Selenium Basic Training është projektuar për profesionistët e testimit të softuerëve të cilët dëshirojnë të mësojnë bazat e selenit përmes shembujve praktikë. Udhëzuesi përmban përbërës të mjaftueshëm për të filluar me Seleniumin nga ku mund të merrni veten në nivele më të larta të ekspertizës.

Prerequisites of Selenium Basic Certification

 • Njohuri themelore mbi JAVA
 • Njohuri themelore për testimin e softuerit

Course Outline Duration: 3 Days

Kapitulli 1: Prezantimi i Selenit

 • Selenium Historia
 • Hyrje në selen
 • Arkitektura e Selenium Webdriver
 • Selenium Javadocs

Kapitulli 2: Instalimet dhe Konfigurimet

 • Instalimi Java
 • Eclipse Instalimi & Konfigurimi
 • Selenium Jars shkarko dhe konfigurimi
 • Cilësimet e Projektit Selenium

Kapitulli 3: Konceptet themelore të programit të parë Webdriver

 • Webdriver Interface
 • Ushtroni 3.1: Implementimi i Interface Webdriver
 • Drivers Browser
 • Metodat themelore të Webdriver
 • Ushtroni 3.2: Zbatimi i Metodave Bazë të Webdriver
 • Si të ekzekutoni testet në Google Chrome
 • Ushtroni 3.3: Ekzekutoni testet në Google Chrome
 • Si të ekzekutoni testet në Internet Explorer
 • Ushtroni 3.4: Ekzekutoni testet në Internet Explorer

Kapitulli 4: Teknikat e lokatorit dhe mjetet

 • Instalimi i Firebug dhe Firepath në Firefox
 • Teknikat e lokatorit: ID, xPath, tagName
 • Teknikat e lokatorit: emri i klasës, emri, linkText
 • Shkrimi i xPaths të personalizuar
 • Përcaktuesit e CSS përzgjedhës
 • Ushtrimi 4.1: Implementimi i lokatorëve të ndryshëm

Kapitulli 5: Teknikat për të Automate Web UI

 • Vizitoni dropdowns
 • Metodat e Dropdown: Zgjidhni
 • Ushtroni 5.1: Diskutimet e trajtimit, Zgjidhni vlerat nga teksti i dukshëm, sipas atributit të vlerës
 • Trajtimi i Buttons & Checkboxes Radio
 • Ushtroni 5.2: Trajtimi i butonave të radios dhe kutive të zgjedhjes
 • Lista Technique për të trajtuar Buttons Radio
 • Përzgjedhja, çaktivizimi, Aktivizimi dhe çaktivizimi
 • Ushtrimi 5.3: Zbatimi i përzgjedhjes, heqjes së zgjedhjes, aktivizimit dhe çaktivizimit
 • Trajtimi i njoftimeve dhe popupave
 • Ushtroni 5.4: Trajtoni Popups, modale, alarme JavaScript dhe sugjeroni

Kapitulli 6: Teknikat për të Automate Web UI - Advanced

 • Trajtimi i ndërveprimeve të miut
 • Ushtroni 6.1: Zbatoni ngjarjet e miut
 • Trajtimi i ngjarjeve të tastierës
 • Ushtrimi i 6.2: Implementimi i ngjarjeve të shtypjes
 • Diskutim mbi klasën e veprimit
 • Trajtimi i dritareve të shumëfishta
 • Ushtroni 6.3: Hapni dritare të shumëfishta, ndërroni ndërmjet tyre
 • Koncepte të trajtimit të dritareve
 • Trajtimi i ul tags
 • Ushtroni 6.4: Etiketat ul dhe li
 • Si të merret me iFrames
 • Ushtroni 6.5: Ndërveproni me iFrames
 • Trajtimi i rrjetave të tabelave
 • Ushtrimi 6.6: Lexoni të dhëna nga një rrjet të dhënash
 • Maksimizimi i Windows dhe fshirja e cookies
 • Marrja e fotografive të gabimeve
 • Rezultatet e Testimit Email
 • Ushtrimi 6.7: Merrni snapshots të gabimeve dhe rezultatet e provave të email-it

Kapitulli 7: Synchronisation & Waits

 • Trajtimi i problemeve të sinkronizimit
 • gjumë ()
 • Prisni nënkuptuar dhe të qartë
 • Prisni rrjedhshëm
 • Ushtroni 7.1: Zbatoni të gjitha llojet e pritjeve

Kapitulli 8: Më shumë karakteristika të Webdriver

 • Aftësitë e dëshiruara
 • Duke punuar me shfletuesin pa kokë
 • Duke punuar me PhantomJS
 • Ushtroni 8.1: Zbatoni testin në PhantomJS
 • Duke punuar me HtmlUnitDriver
 • Ushtroni 8.2: Zbatoni testet në HtmlUnitDriver
 • Profilet Webdriver
 • Ushtroni 8.3: Ekzekutoni testet në profile të shumta të shfletuesit
 • Trajtimi i objekteve dinamike

Kapitulli 9: Selenium Grid

 • Çka është Selenium Grid
 • Si të ekzekutoni testet Selenium nga distanca
 • Konfigurimi i Hub dhe Nyja
 • Regjistrimi i Hub dhe Node Server
 • Aftësitë e dëshiruara - Grid Program
 • Ushtroni 9.1: Ekzekutoni teste të largëta

Kapitulli 10: Testimi i Automation Mobile

 • appium Features
 • Instalimi i android SDK, Eclipse
 • Vendosja e variablave të sistemit për të bërë punën e androidit
 • Instalimi server më parë epoka
 • Configuring Epokat, kavanoza selen
 • Thirrja e pajisjes virtuale Android
 • Ushtroni 11.1: Ekzekutoni teste në pajisjen virtuale Android

Kapitulli 11: Modelet e Dizajnit për Testimin në Ueb

 • Modelet e objektit të faqes
 • Modelet e Fabrikës së Page
 • Komponentët e ngarkueshëm
 • Ushtroni 12.1: Implementimi i objekteve të faqes dhe Fabrika e faqes për një skenar të rastit testues

Kapitulli 12: Kuadri i TestNG

 • Pse TestNG dhe avantazhet e saj
 • Instalimi TestNG dhe instalimi në eklips
 • Annotations TestNG
 • Prioritizimi i testeve në testNG
 • Ushtroni 13.1: Zbatoni Annotations TestNG
 • Çbalancimi dhe aftësimi i testeve dhe përdorimi i kohës së kufizuar
 • Rëndësia e skedarit të konfigurimit të TestNG - testng.xml
 • Grupet në TestNG
 • Të dhënat e testimit të shtyrë me TestNG
 • Annotation DataProvider - Parametrizimi i rasteve të testimit
 • Parametrat në raportet
 • Suita paralele, teste paralele, klasa dhe metoda
 • Ushtroni 13.2: Drejtoni teste paralele dhe suita
 • Rregjistrimi i testeve të dështuara
 • Suksesi, dështimi dhe pohimi
 • Rezultatet e rregjistrimit, Regjistrimi i dëgjuesve, Regjistrimi i ditarëve
 • Reporter API

Kapitulli 13: Gjenerimi i raporteve

 • Shkarkimi dhe konfigurimi i raporteve të XSLT
 • Gjenerimi i raporteve HTML për ekzekutimin e testit Selenium
 • Ushtroni 14.1: Gjeni raportet XSLT dhe HTML

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com & na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion me mirësi Na kontaktoni.