TipiTrajnimi në Klasë
REGJISTRI
SQL Server PowerShell

Përshkrim

Audienca dhe Parakushtet

Përshkrimi i kursit

Orari dhe Tarifa

Certifikim

SQL Server PowerShell

PowerShell is a task automation and configuration management framework from Microsoft, consisting of a command-line shell and associated scripting language. Initially a Windows component only, known as Windows PowerShell

Parakushte

Pjesëmarrësit duhet të kenë punuar me Powershell dhe të vetëdijshëm për kompetencat e cmdleteve të get, Set, foreach, if, array, hash, Variables, tubacioni, ku etj. Programimi bazë i Powershell nuk mbulohet, vetëm Powershell i lidhur me SQL Server do të mbulohet

Course Outline Duration: 2-3 Days

Day XCHARX 1

 • Menaxhimi i Shërbimeve të SQL Server
 • Menaxhimi i Protokolleve të Rrjetit të Klientit
 • Menaxhimi i emërtimeve të klientëve të SQL Server
 • Menaxhimi i protokolleve të rrjetit të serverit
 • Ndryshimi i pronave të avancuara të SQL Server
 • Monitorimi i gabimeve nga SQL
 • Regjistri i gabimeve të serverit
 • Monitorimi i Deadlocks
 • Bllokimet e monitorimit
 • Monitorimi i bazave të të dhënave
 • Monitorimi i objekteve të bazës së të dhënave
 • sqlps Utility
 • SQLSERVER: Drive dhe InvokeSqlcmd
 • Marrja e informacionit të versionit
 • SQL Server SPID Informacione

Dita- 2

 • Informacionet e lidhura me Serverin SQL Server
 • Informacioni i lidhur me bazën e të dhënave të SQL Server
 • Ndryshimi i modalitetit të hyrjes
 • Regjistrimi i bazës së të dhënave - Regjistri i plotë, i diferencuar dhe transaksional
 • Rivendosja e kopjimit - Backup i plotë dhe rikthimi i regjistrit të transaksionit
 • Baza e të dhënave të administratës
 • Server i centralizuar i inventarit
 • Baza e të Dhënave të Dhënave dhe
 • Ndërtimi i inventarit të SQL Server
 • Modeli i instalimit të SQL Server
 • Mbledhja e performancës së SQL Server dhe Performancës së Pritësit
 • Monitorimi i SQL Server:
  • Pinging Hosts SQL Server
  • Kontrollimi i Shërbimeve të lidhura me SQL Server në Serverët e SQL Server
  • Kontrollimi i kohës së përdorimit të SQL Server
 • Monitorimi i përdorimit të hapësirës së diskut, Baza e të dhënave
 • Monitorimi i përdorimit të hapësirës së diskut
 • Monitorimi i dosjeve të bazës së të dhënave

Dita- 3

 • Monitorimi i Backupeve
 • Rindërtimi i indekseve
 • DBCC CHECKDB
 • Komanda e SQL Server le
 • Përdorimi i SMOs
  • Instalimi i SMO
  • Përdorimi i objekteve të SQL Server
  • Hierarkia e objekteve SMO
 • Marrja e të dhënave brenda dhe jashtë SQL Server
  • Vendosni të dhënat në tabelë
  • Lexo nga tabela
 • Menaxhimi i funksioneve të WMI dhe cmdleteve
  • Get-CimInstanceCimInstance
  • Get-CimAssociatedInstance
  • Get-CimClass
  • Win32_Service
  • Win32_Process
  • Win32_LogicalDisk
  • Win32_DiskPartition
 • Mënyra të ndryshme për mbylljen e seancave të PS pas përfundimit
  • vras
  • Stop-Procesi

Ju lutemi na shkruani në info@itstechschool.com & na kontaktoni në + 91-9870480053 për çmimin e kursit dhe koston e certifikimit, orarin dhe vendndodhjen

Na lësho një pyetje

Për më shumë informacion me mirësi na kontaktoni.