Blog

social-media
14 Qershor 2017

7 Mënyrat për të ndërtuar besnikërinë e klientit me mediat sociale

/
postuar Nga

Besnikëria e klientit me Social Media

Social Media luan një rol të rëndësishëm në ndërtimin e lidhjeve më kuptimplote me klientët tuaj, kështu që ata qëndrojnë me ju përgjithmonë.

  1. Të ndërtojë një marrëdhënie të vërtetë

Çelësi i konsumatorëve besnikë është që marrëdhëniet të përfitojnë reciprokisht - japin dhe marrin.

Është mënyra e përsosur për të ndërtuar besnikëria e klientit dhe ekspozimi në të njëjtën kohë.

  1. Dëgjoni dhe bashkëveproni me audiencën

Nëse i vlerësoni klientët tuaj sesa të ndërveprojnë me ta në mediat sociale bazuar në interesat e tyre të fundit

  1. Angazhimi i drejtpërdrejtë

Mediat sociale janë vetëm marka që transmetojnë mesazhin e tyre për tifozët dhe ndjekësit e tyre. Për të rritur besnikërinë e klientit, jo vetëm transmetoni përgjigjet dhe angazhohuni.

  1. Angazhoni me avokatët tuaj aktivë

Konsumatorët besnikë janë një nga pasuritë më të vlefshme të biznesit. Ju duhet të angazhoheni vazhdimisht me avokatët tuaj më besnikë në mënyrë që ata të vazhdojnë të mbështesin markën tuaj.

  1. Ndani përmbajtjen tuaj më të mirë

Për të fituar vëmendjen e "audiencave të rinj" në rrjetin tuaj të medias sociale është të shpërndani përmbajtjen tuaj më të mirë. Përmbajtja më e mirë është ajo që ka marrë ndërveprimin më të lartë dhe përgjigjet e favorshme nga audienca juaj.

  1. Trego 'prapa skenës' kompanisë suaj

Tregtarët e dinë se konsumatorët priren të jenë më pozitiv për të bërë biznes me ju kur filloni të lidheni me ta në një nivel më personal.

  1. Ofroni një Program Shpërblimi

Është e rëndësishme për të krijuar dhe mbajtur një ritëm të vazhdueshëm. Doni të siguroheni që vlera që ju ofroni është gjithmonë një tregti e drejtë për besnikërinë e vazhdueshme të klientëve tuaj.

Hapi pas Hapi rritë besnikërinë e klientit me Social Media

Join tonë Kursi i Marketingut Dixhital për të ndërtuar karrierën tuaj në Digital Marking ose për të rritur biznesin tuaj.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!