Blog

23 E marte 2017

Pyetje për intervistë - Përgjigje për profesionistët e sigurisë në internet

Inovacioni po përparon shpejt, dhe rreziqet në internet të sigurisë po bëhen jashtëzakonisht të vështira për t'u identifikuar. Për agregatet moderne kiberkriminale në veprim, metoda zakonore për zgjidhjen e rreziqeve nuk është kurrë më bindëse. Rrjedhimisht, ekspertët e sigurisë kibernetike mbështeten në përmirësimin e aftësive të tyre në mënyrë konsistente, ndërsa ndryshimet e skenës së sigurisë. Ata japin këshillim dhe mbështetje të specializuar për të ndihmuar klientët të përmirësojnë punën e tyre të Sigurisë dhe Rrezikut. Këtu janë disa hetime për ta:

Pyetjet dhe përgjigjet e 20 për profesionistët e sigurisë në internet

Çfarë keni në sistemin tuaj të shtëpisë?

Një kompjuter portativ Windows me një kalim të largët jo-ekskluziv, një telefon sa më shumë të jetë e mundur deri në 14 Linux Workstations, një Active Directory Domain Controller, një aparat Firewall dhënë dhe një tharëse neto të lidhur.

Çfarë projekti që keni mbledhur do të thoni se jeni më të kënaqur?

Pa marrë parasysh nëse projekti juaj është po aq individual, sa herë që keni rreguluar një zbavitje apo keni mbledhur kompjuterin tuaj të parë ose si kritik si hartimi i një programi, qëllimi i kësaj pyetje është demonstrimi i entuziazmit tuaj. Kjo u shkollua mes përgatitjes së sigurisë kibernetike.

Çfarë është "SQL injection"?

Kjo është një nga strategjitë e sulmeve të rregullta të përdorura nga programuesit për të marrë të dhëna bazë. Programuesit kontrollojnë hapjen e një loop në strukturën përmes së cilës ata mund të kalojnë hetimet SQL, të cilat largohen nga kontrollet e sigurisë dhe i kthejnë të dhënat bazë.

Cila është lidhja SSL dhe një sesion SSL?

Lidhja SSL është një ndërfaqe e korrespondencave të shpërndarjes së përkohshme ku çdo lidhje lidhet me një Sesion SSL. Ky sesion mund të karakterizohet si një marrëdhënie në mes të klientit dhe serverit, në përgjithësi, të shkruar nga protokolli i duarve.

Cilat janë tre qasjet për të verifikuar një burrë?

Diçka që ata kanë (shenjë), Diçka që ata e dinë (çelësi sekret) dhe diçka që ata janë (biometrike). Kjo verifikim disa herë përdor një fjalë të fshehtë dhe setup token, pavarësisht nga fakti se me raste mund të jetë një PIN dhe thumbprint.

Procedurat e ndryshme në testimin e sigurisë?

Kutia e Bardhë-Të gjitha të dhënat janë dhënë tek analizuesit, Black Box-Nuk jepet të dhëna analizuesve dhe ata mund ta testojnë sistemin në gjendje të vërtetueshme, Grey Box-Të dhënat e pjesshme janë me analizuesit dhe pjesa tjetër që kanë nevojë për të hedhur të gjitha vetëm.

Cilat janë dobësitë e web serverit?

Dobësitë e rregullta që web server mund të shfrytëzojnë janë: Misconfiguration, Default settings, Bugs në sistemin e punës dhe serverat web.

Çfarë është Traceroute apo tracert?

Ju lejon të kuptoni se ku ka ndodhur ndarja në lidhje duke ju treguar zinxhirin e duhur të lidhjes nga kaloni për të kaluar në objektivin e fundit.

Siguria e serverit Linux: Tre faza për të siguruar çdo sistem

Tre fazat për të siguruar çdo sistem: Auditimi, Forcimi, Pajtueshmëria.

Çfarë është kripa dhe për çfarë përdoret?

Pyetësi juaj është duke aluduar në fjalë të fshehta, por krijon përpjekje për t'ju kapur duke përdorur vetëm një pjesë të madhe të termit. Kjo është një lloj më i sigurtë i enkriptimit të fjalëkalimeve dhe është një term që do t'ju kërkohet të dini dhe merrni.

Segmenti i përdorur si pjesë e SSL-së?

SSL përdoret për të siguruar lidhje të sigurt midis kompjuterëve dhe klientëve. Duke përdorur segmentin e shfrytëzuar si pjesë e SSL: Protokolli i Handshake, llogaritjet e Encryption, SSL Recorded protocol, Change Cipher Spec.

Çfarë është plasaritje WEP?

Plasaritje WEP është teknikë për abuzimin e dobësive të sigurisë në sistemet e largëta dhe rritja e pranimit të paautorizuar.

Parametrat që karakterizojnë një shtet sesioni SSL?

Parametrat që paraqesin gjendjen e një sesioni SSL janë: identifikuesi i sesionit, strategjia e kompresionit, autentifikimi i kolegëve, mister i Masterit, spekulimi i shifrës.

Si do ta siguronit shtëpinë tuaj Access Point Wireless?

Ka një shumëllojshmëri mënyrash për t'u marrë me sigurimin e një Pike të Qasjes Wireless: nuk transmeton SSID, duke shfrytëzuar WPA2 dhe shfrytëzimin e filtrimit të adresës MAC janë më të zakonshmet në mesin e tyre.

Cilat janë tiparet e testimit të sigurisë?

Ekzistojnë pas shtatë tipareve të testimit të sigurisë: autentifikimin, konfidencialitetin, autorizimin, integritetin, disponueshmërinë, mospërfilljen, elasticitetin.

Çfarë është skanimi i porteve?

Portet janë pika nga ku të dhënat kalojnë nëpër çdo sistem. Skanimi i porteve për të zbuluar hapjen e hapjes në sistem njihen si Port Skanimi.

Çfarë është phishing?

Një sistem i përdorur për të mashtruar individët për të dhëna duke imituar një faqe të sinqertë për mirësinë si Facebook ose Hotmail, për të tërhequr klientin për të hyrë në të dhënat e tyre të regjistruara dhe sekrete. Ekspertët janë të udhëzuar se si t'i bëjnë konsumatorët të ndërgjegjshëm për këtë në mes të një klase mësimore të sigurisë në internet.

Sistemi Portray i zbulimit të ndërhyrjeve të rrjetit (NDIS)?

Ajo përdoret për ekzaminimin përfundimtar të aktivitetit kalimtar në nën-net dhe për të përshtatur më tej me sulmet e njohura. Në rast se çdo boshllëk loop njohur atëherë administratori merr një kujdes.

Sisteme të përdorura për të parashikuar sulmet e serverit?

Menaxhimi i Fix, instalimi dhe konfigurimi i sigurt i softuerit të serverit të uebit, evakuimi i llogarisë së papërdorur dhe parazgjedhur, administrimi i largët i handikapimit, etj.

Çfarë është HIDS?

HIDS ose Sistemi i Zbulimit të Ndërhyrjes së Pritësit është ai në të cilin është marrë përshkrimi i sistemit aktual dhe kompleksiteti ndaj parashikimeve të kaluara. Kontrollon nëse dokumentet bazë janë ndryshuar ose fshirë, atëherë një alarm i dërgohet administratorit.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!