Blog

30 Janar 2017

Dita e privatësisë së të dhënave: Pse të kujdeseni dhe çfarë të bëni

Në pikën kur Kongresi i Shteteve të Bashkuara përqafoi S. Res. 337, një përcaktim i paqëndrueshëm që komunikon mbështetje për caktimin e një "Dita Kombëtare të të Dhënave të të Dhënave" u pa në Janar 28, nuk kishte shumë kohë për të marrë fjalën, pavarësisht faktit se rasti kishte qenë rreth e rrotull për një pak kohë.

Sidoqoftë, kjo është data në të cilën unë së pari më duhet të jem i kujdesshëm në Ditën e Privatësisë së të Dhënave, dhe në vitet që nga seksioni i projektligjit kam qenë kampion i mbrojtjes individuale të të Dhënave dhe përveç kësaj Siguria e të dhënave në punë.

Vendimi i janarit të 28 nuk ishte i keq. Në atë datë në 1981, Këshilli i Evropës mbajti Konventën për Mbrojtjen e Individëve në lidhje me Përpunimin Automatik të të Dhënave Personale. Për fat të mirë, ata shkurtuan emrin pak për rastin dhe shënuan Konventën 108, ligjin kryesor që kufizon sigurinë e menaxhimit të marrëveshjeve universale dhe sigurimin e të dhënave.

Data Privacy Day filloi në SHBA çfarë është më shumë, Kanada në janar 2008 si një shtim të festës Dita e Mbrojtjes së të Dhënave në Evropë. Rasti global përparon vetëdijen e sigurisë dhe praktikat më të mira të sigurimit të të dhënave. Perceptuar në SHBA, Kanadë dhe 27 kombet evropiane, aktiviteti informativ i Ditës së Privatësisë së të Dhënave është që të përqëndrohet në sjelljen e çështjeve në mes të klientëve dhe organizatave të rëndësisë së sigurimit të mbrojtjes së të dhënave të tyre në internet. Kjo ka rezultuar të jetë shumë më e domosdoshme, pasi që komunikimi i personit me personin është zgjeruar gjatë viteve si dhe ka ndërprerje të sigurisë.

Dita e Drejta e të Dhënave do të mësojë dhe angazhojë organizata, blerës dhe familje me të mësuarit dhe praktikat më të mira për të mbrojtur më mirë veten nga programuesit, infeksionet dhe malware që mund t'i vënë të dhënat e tyre si të rrezikshme. Dita e Mbrojtjes së të Dhënave bashkon njerëzit e risi si dhe autoritetet qeveritare, instruktorët, ata që përfshihen në organizatat bamirëse dhe pionierët në mënyrë të tërthortë mbi pjesët e industrisë.

Pra, çfarë do të ishit në gjendje të bëni rreth sigurisë së të dhënave? Në rast se siguria e të Dhënave dhe Mbrojtjes është e rëndësishme për ju, Data Privacy Day është një kohë e jashtëzakonshme për të filluar efektivisht duke siguruar të dhënat tuaja. Target, Sony dhe Yahoo të gjitha morën në mënyrën më të vështirë të mundshme. Është përparësia më e madhe e çdo biznesi për të ushtruar një administrim të madh të të Dhënave ose ata do të jenë tregimi kryesor në CNN ose veçoritë e mëposhtme të mëdha në The New York Times. Pavarësisht nëse është banka juaj, specialistja, dyqani i drogës apo edhe ambienti i punës, ju nxisni që të sigurojnë të dhënat tuaja në mënyrë adekuate. Absolutisht kurrë nuk pranon të dhënat tuaja është e siguruar. Jetë avokati juaj i sigurisë së të dhënave.

Aleanca Kombëtare e Sigurisë Kibernetike rregullon avancimin e ushtrimeve të Ditës së Privatësisë së të Dhënave. Këtu janë një pjesë e gjërave që na kërkojnë të bëjmë për të avancuar Ditën e Privatësisë së të Dhënave:

Përzihem. Për të siguruar të dhënat tuaja, nuk duhet të kesh frikë nga rrjetet shoqërore të bazuara në ueb. Këshilla për mbrojtjen e ditarit. Posto mesazhe në llogaritë tuaja Facebook dhe LinkedIn. Ju mund të shfrytëzoni të dhënat zyrtare të Privacy Data Privacy #PrivacyAware dhe të merrni pas @DataPrivacyDay të mbeteni një modalitet në pjesën më të madhe të fundit të Ditës së Drejtave të Dhënave të Dhënave për t'u dhënë shoqatave dhe devotshmëve tuaj.

Bëjeni zyrtarisht. Ju mund të rekomandoni që shoqata juaj të demonstrojë mbështetjen e saj për Ditën e Privatësisë së të Dhënave duke u kthyer në një kampion zyrtar të Ditës së Privatësisë së të Dhënave. Një vit më parë, më shumë se shoqatat e 450 u regjistruan si Kampionët e Ditës së Privatësisë së të Dhënave. Është e shpejtë dhe e thjeshtë për t'u bashkuar.

Bëjeni individualisht. Mbrojtja e të dhënave fillon në shtëpi, prandaj sigurohuni që miqtë tuaj dhe familja të njihen me rreziqet ndaj të dhënave të tyre, veçanërisht fëmijëve dhe të rinjve, të cilët mund të mbizotërojnë nëpërmjet kanaleve të mediave të rrjeteve në internet. Siguroni të dhënat tuaja për shansin që keni të dhëna të ndërsjellta në kompjuterin tuaj, tableta ose televizorë të matur që janë të lidhur me mediat interaktive si Netflix, Hulu, Amazon Prime dhe iTunes.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!