Blog

22 Dhjetor 2016

Gjykata e Lartë e Delhi: Administratorët e Grupit WhatsApp nuk janë përgjegjës për përmbajtjen

Pas çështjeve të identifikuara me WhatsaApp, Gjykata e Lartë e Delhi mendonte për një vendim që shpreh se mbikëqyrësit e WhatsApp dhe personave të tjerë për administratat e komunikimit të personave nuk mund të konsiderohen përgjegjës për shpifje, në rast se individët në postin e mbledhjes revoltojnë ose mesazhe të pahijshme.

Gjykata e Lartë e Delhi: Administratorët e Grupit WhatsApp nuk janë përgjegjës për përmbajtjen

Gjykata e Lartë e Delhi doli përpara për të deklaruar se, "Nuk është sikur pa miratimin e menaxherit të secilës prej njoftimeve dhe nuk mund të postohet nga asnjë prej individëve nga tubimi në fazën e përmendur".

Çështja në lidhje me aplikacionin e "Whats App Group" është dokumentuar nga Ashish Bahlla, i cili ka qenë i lidhur me një firmë toke kundër. Ai e dokumentoi argumentin kundër Vishal Dubey i cili padyshim ishte ekzekutivi i mbledhjes së diskutimit. Kjo ndodhi në dritën e faktit se blerësit e ndryshëm të një ndërmarrjeje të veçantë banese, të organizuar në Haryana, shkuan përpara për të postuar mesazhe në bisedë grumbulluese, pasi që ata nuk morën pronësinë me kohë dhe shkuan për t'u shtyrë. Kishte shumë mesazhe që u drejtuan drejtpërdrejtë drejt Ashish Bhalla, i cili më pas u zhvendos në gjykatë duke fajësuar individët mbledhës për censurimin e figurës së tij dhe shpifjen ndaj tij, pavarësisht kur ai nuk ishte më tërhequr një pjesë e sipërmarrjes banesë.

Pse administratorët e grupit WhatsApp nuk janë përgjegjës për përmbajtjen?

Padia e dokumentuar nga Ashish Bahlla kërkoi direktiva të qëndrueshme ndaj secilit prej individëve në takimin e mbledhjes nga postimi kundër tij, për më tepër i klasifikonte dëmet financiare.

Ekuiteti Rajiv Sahai Endlaw, vend i vetëm gjyqtar, e hodhi poshtë rastin e keqdashës që konsiderohej mbikëqyrës përgjegjës dhe shkoi përpara për të deklaruar: "Unë nuk mund ta kuptoj duke iu referuar mënyrës se si menaxheri i një tubimi mund të mbahet subjekt i kritikës, pavarësisht nga mundësia që ndonjë, me njoftimet e bëra nga një individ nga tubimi. Për të bërë një menaxher të një skene në internet për shpifje do të ngjajë duke bërë prodhuesin e gazetës në të cilën artikulimet shpifëse janë shpërndarë në rrezik për kritika. "

Ai vazhdoi më tej për të treguar se një menaxher në një mbledhje të vizitave online mund të inkurajojë vetëm shtigjet për të shkuar pa postuar substancë që janë ofenduese. Sahai Endlaw shkoi përpara duke thënë se, "Kur bëhet një skenë online, krijuesi i saj nuk mund të presë që asnjë prej individëve të tij të gëzojë kritika dhe shpjegimet shpifëse të bëra nga ndonjë individ nga tubimi nuk mund ta bëjnë kryetarin të nënshtrohet" .

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!