Blog

9 Shkurt 2017

Bazat e Zhvillimit në Microsoft Dynamics AX 7

Kemi dëgjuar shumë gjëra rreth Microsoft Dynamics AX, e cila është AX7. Ndërsa AX7 ende paketon grushtin e përshtatjeve të tij të kaluara, ka disa gjëra të reja interesante rreth AX7 Development që duhet të dini.

Aktualisht në AX7 ne nuk kemi më MorphX / AX Development workspace më. Përkundrazi, për zhvillimin e AX Microsoft na ka dhënë tani Visual Studio.

AX7 varet nga disa formulime, të cilat janë si në vijim:

  • Komponenti: Elementi është çdo objekt që banon në AOT. Eg Numërimi Bazë, EDT, Tabela dhe kështu me radhë.
  • Trego: Një Model është një grumbullim i komponentëve, të cilat i kemi edhe në variantet e kaluara.
  • Pakot: Një pako është njësi e zhvendosur, e cila mund të ketë modele të ndryshme.
  • Zgjasë: Projektet janë ndarje të qëndrueshme për gjithçka që pritet të ndërtojë aplikacionin tuaj.

Me hyrjen e AX7, tani mund të zhvillojmë zhvillimin në AX duke shfrytëzuar dy strategji:

veshur

Mbivendosja nënkupton nëse ndryshoni ndonjë përbërës në shtresën e sipërme, ajo do të zëvendësojë përkufizimin e saj, në shtresën më të ulët. Kjo është gjëja që ne po bënim derisa AX2012 të ndryshojë AX. Kjo në thelb lejon përshtatjen e meta të dhënave dhe kodit burimor në një shtresë më të lartë.

shtim

Ajo aludon në idenë e zgjerimit të komponentëve ekzistues, pa shfuqizimin e atyre që janë të pranishëm në shtresa të ndryshme. Kjo nënkupton që komponentët nuk do të ndryshohen, por komponentët do të zgjerohen. Duke bërë komponente të zgjerimit, shumica e customizations dhe code janë hedhur larg në një tjetër të marrë së bashku. Ajo vetëm përmban kodin që ishte përfshirë ose ndryshuar në rekordin e shtimit.

Para se të punojmë në Visual Studio ne duhet të bëjmë disa cilësime që do të bëjnë përfshirjen e zhvillimit me AX pak më të lehtë.

Hapi 1: - Shkoni te opsionet AX 7

Hapi 2: - Vendosni opsionet e projekteve

Hapi 3: - Vendosni opsionet e redaktimit të tekstit

Hapi 4: - Vendosni opsionet më të mira të praktikës

Besimi kjo e bën përvojën tuaj të progresit MS AX7 gjithnjë e më të kënaqshme. Marrja në bazat e zhvillimit të Microsoft Dynamics AX7 nga Koenig do t'ju njohë me rezultate të shumta më të mëdha dhe një univers radikal të ri të shanseve që nuk keni menduar të ekzistoni.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!