Blog

devops
17 Dhjetor 2017

Trajnimi i Certifikimit DevOps

Trajnimi i Certifikimit DevOps

Trajnimi i Certifikimit DevOps ju ndihmon pajtimin dhe testimin e vazhdueshëm, bartjen dhe rregullimin e vazhdueshëm, pajisjet e përdorimit të vazhdueshëm të kontrollit, për shembull, GIT, Jenkins, Puppet, Chef, Docker, Sense, SaltStack dhe Nagios për të robotizuar hapa të ndryshëm në SDLC.

Rreth trajnimit të certifikimit DevOps

DevOps është një punë për konsolidimin e dy Operacioneve të Zhvillimit dhe Sistemeve. Ky kurs synon t'ju bëjë një profesionist nga DevOps duke ju dhënë një dorë për përgatitjet në instrumentet që kanë zhvilluar si një tipar i ciklit të jetës së DevOps.

detajet e kursit

Përgatitja e ITS DevOps web bazuar ka për qëllim t'ju ndihmojë të transformoni në një profesionist DevOps. Midis këtij kursi, edukatorët tanë të zotërinjve DevOps do t'ju ndihmojnë:

 1. Kuptoni idetë dhe nevojat e DevOps
 2. Kuptoni kërkesën për DevOps dhe çështjet e përditshme të vërteta që ajo rregullon
 3. Mësoni krijimin dhe konfigurimin e serverëve normalë si Apache, & Nginx për Ndërmarrjen.
 4. Mësoni aparatet DevOps të përhapura si Jenkins, Puppet, Chef, Ansible, SaltStack, Nagios dhe GIT
 5. Zbatimi i redesignit të mekanizmave, objekteve dhe aranzhimeve
 6. Mësoni Konceptet e Virtualizimit
 7. Rregullimi i instalimit dhe bundling, kombinim i qëndrueshëm duke shfrytëzuar GIT
 8. Kaliboni performancën dhe vendosni sigurinë themelore për infrastrukturën
 9. Mbikëqyrë operacionet e serverit duke shfrytëzuar Kodin i cili është quajtur shkëlqyeshëm si Infrastrukturë si një Kod
 10. Kuptoni kërkesën dhe idetë e Monitorimit dhe Regjistrimit.

Krahas temave të përmendura më parë, për t'ju ndihmuar në pajisjet DevOps më të njohura, gjithashtu do të merrni edhe kurset shtesë të vetë-menaxhuara 4 duke përfshirë prezantime, regjistrime klasore, detyra, përgjigje për pajisjet shoqëruese:

 1. prerës Mbulon Hyrje, llojet e virtualizimit, dallojnë midis Xen & KVM, Virtualizimi i Cloud.
 2. Ansible Mbulon Hyrje, Konfigurimin dhe Konfigurimin, PlayBooks të Përshtatshëm, Modulet 37 të Ndjeshme, Rolet e Ndryshme dhe Përdorimin e Linjës së Komandës.
 3. Shef Mbulon Hyrje, Ndërtimi i librit të gatimit, Objekti i nyjeve dhe kërkimi, Thasët e të dhënave, Ambienti i kuzhinës, Rolet, Vendosja e nyjeve në prodhim dhe shfrytëzimi i Open Source Chef Server.
 4. kukull Mbulon Infrastrukturën e Kukullave dhe Run-Ciklin, Gjuhën e Kukullave, Mjedisin që karakterizon Nyjet dhe Modulet, Siguron një Server Web dhe Ekzekuton Modulet kundër Një Master Puppet.

Kush duhet të shkojë për këtë kurs?

Specialistët DevOps janë sot në mesin e ekspertëve më të kompenzuar të TI-së, dhe interesat e tregut për ta po zhvillohen shpejt. Me ngritjen e pjesëve të reja të okupimit rreth logjikës DevOps, kushdo që kërkon të hyjë në këto pjesë të reja, mund të marrë këtë kurs DevOps. Disa nga këto pjesë janë:

 1. Arkitekt i DevOps
 2. Inxhinier i kompjuterizimit
 3. Tester për programim
 4. Sigurisë Engineer
 5. Specialist i Koordinimit
 6. Menaxheri i Shkarkimit

Para-Kërkesat

Nuk ka kërkesa të veçanta për të përfunduar dukshëm një praktikues DevOps. Çdokush me përfshirje thelbësore në IT ose informacion thelbësor tëLinux dhe Rrjetëzimi mund të shndërrohet në një praktikues DevOps.

Zgjasë punën

 1. Keni një faqe të rreme të faqes së internetit duke përdorur Apache Web Server.
 2. Hartoni skriptin shell që raporton:
  • Strukturat e ndryshme të kuadrit të identifikuara me klientin dhe OS.
  • Të dhënat e identifikuara me ngarkesë në server.
  • Format më të mira 5 me numrin më të madh të vargjeve.
  • Rendisni administratat nga kujtesa
 3. Prezantoni Nagios në një qendër VM për të vëzhguar parametrat e ndryshëm të VM.

Trajnimi i Certifikimit DevOps - Kurrikula e kursit

1. Hyrje në DevOps dhe Nevojat e saj

Objektivat -Në këtë modul, ju do të kuptoni se çfarë është DevOps dhe nevojat e saj, pjesët DevOps, çështjet e përditshme dhe përgjigjet e tyre. Gjithashtu, do të zbuloni formate të ndryshme themelore dhe do të kuptoni Skalabilitetin dhe Disponueshmërinë.

Subjektet - Zhvillimi i llogaridhënies dhe besimit, Kuptimi i formateve të infrastrukturës dhe sfidat e tij, Kuptimi i shkallëzueshmërisë dhe disponueshmërisë, Konceptet e rrjetëzimit nga një pikë përpjekjeje e pamje.

Labs - Subnetting.

2. Shqyrtoni Serverat e Përbashkët të Infrastrukturës

Objektivat - Në këtë modul, ju do të gjeni rreth Serverëve të ndryshëm të Infrastrukturës, Konfigurimin dhe Optimizimin e tyre.

Modulet - Puna e serverit DNS në Internet Scale, Instalimi DNS, Konfigurimi DNS, Tuning DNS dhe Geolocation. Shqyrtoni Servera Web si Apache, Ngnix dhe pabarazitë e tyre, Konfiguro Apache & Nginx për Ndërmarrjen, Balancimin e Ngarkesës përmes HA Proxy dhe Setup NFS për prezantimin e kapaciteteve.

Labs - Instalimi DNS dhe Konfigurimi, Konfigurimi i DNS / Slave DNS, Vendosja e HTTPD Web Server, Instalimi i Proxy HA - Rregullimi i ngarkesës HTTP dhe TCP bazuar dhe Ngnix Installation and Configuration.

3. Realizo instalimet dhe vendosjet e automatizuara

Objektivat e të mësuarit - Në këtë modul do të gjeni informacione rreth Instalimit Automatik të Servilave, Integrimit të Vazhdueshëm, Depilimeve të Konfigurimit dhe Paketimit.

Modulet - Instalimi i serverëve Linux duke përdorur boot PXE ose kick start strategji, setup Yum arkiv dhe përmirësimet e kuadrit automatik. Arrangement i SVN dhe GIT.

Labs - Metodat e instalimit të Linux - Setup PXE (Preboot Execution Environment) dhe Linux Repository Setup.

4. Kuptoni këndet e akordimit të Performancës dhe Sigurinë esenciale për Infrastrukturën

Objektivat - Në këtë modul, ju do të gjeni rreth Pjesëve të Performancës së Infrastrukturës nga një pikëpamje e Ndërmarrjes dhe Zbatimi i Sigurisë për ta bërë mjedisin më të sigurt.

Modulet - Parimet e akordimit të rrjetit dhe ndikimi i tyre, Kuptimi i sigurisë në nivel OS dhe në rrjet, Konfiguro Linux Firewall dhe perspektiva të tjera të sigurisë për një situatë të siguruar.

Labs - Përmirësimet Automatike të Sistemit, SVN dhe Git Konfigurimi dhe Tabelat IP.

5. Krijimi dhe Konfigurimi i Jenkins dhe Kukullave

Objektivat -Në këtë modul, ju do të gjeni rreth Instalimi dhe Konfigurimi i Jenkins dhe Puppet.

Modulet - Instalimi i Jenkins, Autentifikimi me LDAP, UNIX dhe kështu me radhë, Integrimi me SVN, Ekzekutimi me urdhër të largët, Instalimi dhe Konfigurimi i Kukullave, Shfaqje dhe ilustrime të Kukullave, Kukulla me SVN.

Labs - Jenkins krijimin dhe konfigurimin, Jenkins dhe SVN bashkuar, Jenkins Ekzekutimi në distancë, Ndërtimi i punës duke dërguar një email, krijimi Puppet dhe Konfigurimi, Puppet Ilustrime të dukshme Krijimi i përdoruesve, krijimi i Tomcat, krijimi i serverit Apache dhe ndryshimet e parametrave MySql.

6. Hyrje në Automatizim me të Përshtatshëm dhe SaltStack

Objektivat - Në këtë modul, ju do të gjeni në lidhje me arra dhe bulonave të Dashurisë, Librat e Mrekullueshëm të Detyrueshëm, Inventari i Mundshëm / Dinamik Inventari, Modele të Përshtatshme.

Modulet - Infrastruktura si Kod, Instalim i Detyrueshëm, Struktura e Komunikimit të Dashur, Librat e Vizitave të Ndjeshme, Inventari i Mundshëm / Dinamik Inventari, Modele të Përshtatshme, Shembull Scripts, Shtetet SALTStack, SLS dhe Dokumentet Top, Hapësira e emrave, Renderët, Modulet Templative, Orkestrim.

Labs - Instalimi i mundshëm, Librat e shikimit të mundshëm, Instalimi i kripës, Kripja e rrymës.

7. Mekanizimi me kuzhinier

Objektivat - Në këtë modul, ju do të gjeni në lidhje me Bazat e Chef, Chef Cookbooks, Kuzhinë Arkitekturë, Tools - thikë dhe Scripting dhe Chef Zhvillimi Kit.

Modulet - Chef Recipes, Chef Cookbooks, Kuzhinë Arkitekturë, Tools - Thikë dhe Scripting, Chef Zhvillimi Kit (ChefDK)

Labs - Mjetet e vijës së komandës: Komandat e shefit dhe të thikës.

8. Kontrollimi, Logging, Tomcat dhe Tools Sistemit

Objektivat -Në këtë modul, ne do të marrim një gjurmë në monitorimin, prerjet dhe vlerësimin e aparaturave / urdhrave të DevOps të ndryshme që janë thelbësore për ushtrimet e përditshme. Ne gjithashtu do të marrë një gjurmë në krijimin e Tomcat Server.

Modulet - Kuptoni rsync për përforcime, Kuptoni komandat si: lsof, netstat, Kuptoni kujtesën virtuale, Kuptoni komandat si: lsof, netstat, Kuptoni kujtesën virtuale, Pa pagesë, mundi, vmstat, iostat, uptime, zbuloni, ekran, strace, Ngarkimet Disk si - df, du, mkfs, tune2fs, fdisk, dd, Kuptoni / dhe kështu me radhë / fstab.

Labs - Syslog setup dhe rastet, Turn log, dizajn Nagios dhe setup vëzhguar për serverat Linux dhe kombinim LDAP me Jenkins.

Devops Training

In Just 3 Days
Regjistro tani

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!