Blog

9 Maj 2017

Pse Wipe juaj Sucks dhe Si për të rregulluar atë?

Pse WiFi Sucks dhe si ta rregulloni

Pothuajse Wifi Sucks në rrjetet në shtëpi. Ne të gjithë kemi duruar ekzekutimin e dobët të Wi-Fi në shtëpi dhe përçarjet e mëvonshme, çrregullimet dhe rregullimet në shtëpi në dritën e minimale më shumë se supersticionet. Në rast se je një mësues i përgatitur i TI-së, kërkoni një qasje për të zbuluar shkurtimisht shokët e familjes dhe bashkëpunëtorët përse pengimi që ata kanë përfunduar rreth aparaturave të pritjes së tyre të kalimit nuk do të funksiononte - dhe çfarë do të thotë?

Në shansin që ju jeni të panjohur për IT dhe kërkimi i një qasjeje për të fituar përvojë të fuqishme në riorganizimin e një sistemi WiFi, ky post është një bazë e dobishme në organizimin e WiFi dhe një manual për përdorimin e shtëpisë tuaj si një laborator praktik për aftësitë që do të përdorni çdo ditë si një gjeni IT.

Pse WiFi Sucks

WiFi nga natyra e saj ekstreme është më e keqe se wired lidhur me cilësinë e palëkundur dhe fuqinë e sinjalit. Sinjalet që shkojnë mbi një medium fizik si tela kanë një mënyrë të arsyeshme. Sinjalet pa tel mund të ndërhyjnë me njëri-tjetrin dhe do të humbasin forcën e tyre aq më të largët që marrin nga burimi i transmetimit. WiFi është me siguri një tregti jashtë, por është një shumë e shumë njerëz janë të gatshëm për të bërë - nuk ka vend për një shoqatë ethernet në pjesën më të madhe të shtëpisë tonë të shfrytëzuar Gadgets. Pra, ne sakrifikojmë forcën e datastreamit tonë për një batanije të ndryshueshme të fushëveprimit që fjalë për fjalë fluturon në eter. Sa më mirë që mund të bëjmë është mbushja e vrimave në batanije, duke e bërë atë edhe më shumë një mjegull të dendur të shoqatës që mbulon tërë shtëpinë tuaj.

Switches

Switches mbikëqyr trafikun web. Ju mund të merrni më shumë në lidhje me kapacitetin e tyre dhe pjesë në përvojën e parë Keith me çelsin dhe çelsin. Në çdo rast, çelsat e huazuara nga ISP-të zakonisht janë Gadgets 2-in-1. Ata të dy mbikëqyrin trafikun dhe transmetojnë sinjalet e radios që krijojnë shoqatën tuaj pa tel. Kjo është gjëja që telat e marrjes në kalimin tuaj janë të përshtatshme dhe ju mund të nxitni t'i tregoni ato në vendin e brishtë në shtëpinë tuaj, por sinjalet pa tela synojnë të jenë të magjepsur dhe të komunikojnë në skajet e shkallës 90. Kështu që sigurohuni që ato të jenë tërësisht të theksuara në një kurs të ngjashëm, vertikalisht ose horizontalisht.

Ndërkohë që pozicioni i aparatit të pritjes mund të përmirësojë hapësirën, ende nuk ka gjasa që të mbulojë tërë shtëpinë tuaj. Meqenëse këto çelsin 2-in-1 po bëjnë dy punë në dyfish, dhe ka vetëm një prej tyre, ato zakonisht janë më pak të suksesshme sesa pajisjet e dedikuara të quajtura WiFi Access Points (WAP).

WAPS

Një switch combo dhe vegël për transmetim WiFi rregullisht përpiqen të bëjnë shumë dhe betejat për t'i dhënë hapësirë ​​një shtëpie të tërë. Përkundrazi, një paketë WAP nga një shitës i ngjashëm do të bisedojë me njëri-tjetrin dhe do të japë në një masë më të madhe një hapësirë ​​neto për shtëpinë tuaj.

Mos harroni se këto pajisje ende prodhojnë një sinjal që është përgjithësisht horizontal, jo vertikal. Në shansin që keni një shtëpi shumëkatëshe, do të kërkosh jo më pak se një WAP në çdo kat.

Kanalet dhe frekuencat

Gadgets me fuqi WiFi dhe Wi-Fi mund të komunikojnë në dritën e faktit se përdorin një standard të ngjashëm për të komunikuar: standardi 802.11, i cili përcakton se si pajisjet mund të komunikojnë informacion në mënyrë të tërthortë mbi kanale të ndryshme.

Brenda standardit 802.11, ka kanale të ndryshme që mund të përdorin pajisje për të komunikuar, të gjitha të cilat nuk janë të licencuara, që do të thotë se ato nuk janë të kontrolluara dhe nuk duhet të shqetësoheni me pëlqimin e pazakontë për të komunikuar me ta. Ata janë për pjesën më të madhe për korrespondencën me distancë të shkurtër, kështu që nuk ndodhin përplasje sinjifikante të sinjaleve - nuk do të komunikoni në një përsëritje të padallueshme nga DJ-ja e mëngjesit në lagjen tuaj. Megjithatë, një numër i madh i kanaleve janë afër njëri-tjetrit dhe është shumë normale për transmetimin e Wi-Fi nga shtëpitë fqinje, apo edhe nga pajisjet brenda një shtëpie të ngjashme, për të qenë në mbulimin e kanaleve.

Ju mund të zgjidhni midis vendosjes së veglave tuaj për 5GHz ose 2.4 GHz. Gama më e gjërë është 2.4 dhe kanalet në atë distancë që janë mjaft larg nga njëra-tjetra për të mos u ndrequr janë 1, 6 dhe 11. Këto janë vendimet më normale, dhe në rast se i zgjedhni ato ju duhet të siguroheni që nuk jeni duke mbuluar me fqinjët tuaj.

Sidoqoftë, në rast se keni WAP ose ndizni në një kanal të ngjashëm, pavarësisht nga mundësia që është një nga tre të regjistruara më lart, ata do të ndërhyjnë dhe do të përkeqësojnë WiFi tuaj. Ju mund të keni nevojë të shkoni në 5GHz në dritën e faktit se përkundër faktit se sinjali ka një gamë më të shkurtër, kjo është me të vërtetë një përfitim për arsye se ndoshta do të ketë kanale të qarta atje.

Trajnimi i Cisco

Get Cisco Training & Certifications
Regjistro tani

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!