Blog

16 Janar 2017

Google Ends Drone Program, A është kjo një fjalë

Një nga projektet e bazuara në droni në Google nuk është autoritativisht më, por kërkimi i organizatës për të përcjellë internetin përmes kuadrit pa aftësi të papërcaktuar, është një rrugë e gjatë për të bërë.

Organizata X e letrës së vendosur që më vonë mbaroi zgjerimin e Titanit, e cila kishte të bënte me një avion me diell të bazuar në diell që mund të përcaktonte qasjen në Internet në territoret e largëta të botës.

X, rregullisht i aluduar si "Fabrika e Moonshot", pohoi se grupi i Titanit ishte me të vërtetë i prishur jo shumë kohë pasi grupi u bashkua me X një vit më parë, raporton 9to5Google.

Grupi 50-man do të zhvendoset në detyra të ndryshme brenda organizatës dhe përqendrimi është zhvendosur në aktivitetet e tjera të organizmit të bartjes së internetit që janë më shumë financiare, sipas 9to5Google.

Mbylle me shtrirjen e droni-zgjerimit Wing, sipërmarrja e X-së Loon vazhdon të vazhdojë me bartjen e internetit me bazë qiellore.

Ngjashëm me Titanin, i cili varet nga një skicë e planifikuar e avionit, shtrihet Looni është i bazuar në një sistem të shumë inflatabël që fluturojnë vetë në mënyrë të mjaftueshme në stratosferën e Tokës.

Inflatables përcjellin sistemet e administrimit të sistemeve të orientuara nga dielli, të cilat marrin sinjale LTE nga sistemet reale në botë, e cila pastaj shpërndahet në inflatabele të ndryshme, duke bërë një sistem të zgjeruar të disponueshmërisë në lokalet e botës pa internet.

Extend Loon është duke u zhvilluar që nga 2013 dhe tani mund të dërgojë natyrshëm një tjetër inflatable në sistemin e tij në intervale të rregullta.

Fluturimi më i gjatë nga një inflatable individuale ishte 190 ditë, të cilat siguronin më shumë se 75,000 milje të fluturimit dhe kaloi kombet e izoluara 19, siç tregohet nga X.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!