Blog

30 E marte 2017

Si për të drejtuar Linux në Azure, Pjesa I: Bazat

/
postuar Nga

Microsoft ka bërë disa sugjerime për Linux dhe grupin me burim të hapur gjatë gjithë dy viteve të fundit. Çdo gjë nga drejtimi i SQL Server dhe Visual Studio në Linux për të drejtuar një shell të vërtetë Bash blu në Windows 10. Në të vërtetë, në nëntor të 2016, Microsoft u bashkua me Linux Foundation si një pjesë platini. Me shumicën e kësaj mund të jetë pothuajse e dukshme fillimisht, dhe nga pikëpamjet e shumta, faza më e domosdoshme e Microsoft për të kuptuar dhe përforcuar plotësisht Linux-Microsoft Azure. Unë kam nevojë për të ndarë një pjesë të arsyeve kryesore që unë kam kthyer në një përkushtim të madh për të drejtuar Linux në Azure.

Linux është një nga lojtarët më të mirë në Azure

Kur fillova të hetoj drejtimin e Linux-it në Azure, isha i përgatitur të duhej të merrja një mënyrë radikale të re për t'u marrë me punën në Azure. Unë kam qenë duke punuar me (mirë, në përgjithësi duke luajtur me) Azure që në thelb fillimin e saj të hapur. Unë bëra lëvizjen nga faza e inxhinierisë në fazën e themelimit dhe madje edhe nga variantja e Azure për adaptimin dy. Unë isha i përgatitur të bëja lëvizjen në Linux në Azure.

Duket, e mbivlerësova. Korniza azure është mjaft kohët e fundit që - themeli i saj. Ajo punon njësoj si për Linux ashtu edhe për Windows, pikërisht në atë mënyrë që ju presin një ndryshim ose firewall të punojnë duke i kushtuar pak respekt stafit që e shfrytëzon atë. Për të qenë i sinqertë, ajo ishte pothuajse disi armiqësore ndaj klimës.

Në rrjedhën e kohëve të fundit mjaft kohë, ndërsa Microsoft ka nxjerrë përmirësime të rëndësishme në racionalitetin e tyre dhe sende në lidhje me burim të hapur kur të gjitha thuhet në përfundim dhe Linux në mënyrë specifike. Burimi i hapur nuk shihet më, mund të themi, një dritë negative. Microsoft Azure është me sa duket ku kjo është më e dukshme dhe është faza kryesore e Microsoft ku përfshirja e Linux-it është e dukshme.

Një siguri intriguese (që do të dëgjoni në çdo hyrje të Microsoft në Azure) është se disa vende më shumë se 40 për qind të makinave të reja virtuale të bëra në Azure janë me të vërtetë bazë Linux. Unë kam qenë në disa hyrje ku shprehin se është pjesa më e madhe e ngarkesave të reja të punës, megjithatë cilido mënyrë është jashtëzakonisht e madhe. Parashikoni mbrapshtat e viteve 10 dhe i zbuloni Microsoft-it se shkalla e rëndësishme e punës së re në mjedisin e tyre më të domosdoshëm do të jetë Linux. Kjo do të jetë kënaqësi, por unë jam e humbur.

Microsoft ka shkuar në mbledhje vonë, por ata janë të gjithë tani. Bërja e burimeve të bazuara në Linux në Azure është po aq e thjeshtë sa të bësh burime të bazuara në Windows. Në mënyrë më të theksuar, burimet e Linux-it janë plotësuar dhe kanë dobi në Azure. Microsoft tashmë është lidhur së bashku me disa tregtarë të padiskutueshëm me bazë Linux, për të dhënë administrata në nivelet e themelimit, fazave dhe programimit. Furnizuesit, për shembull, Red Hat dhe Docker kanë administratat që mund të bëhen brenda minutave në Azure. Administrimet me burime të hapura, për shembull, Redis Cache dhe Chef janë aktualisht një qendër disa pjesë të kuadrit Azure.

Është diçka tjetër, por e vështirë për të bërë dhe mbikëqyrur burimet Linux në Azure

Inxhinieria themelore brenda Azure bën Linux një lojtar të barazvlefshëm me Windows. Themeli i cloud i qendrës thyen në tre klasa themelore: grumbullimi, organizimi dhe figura. Aftësitë e administratës së kapaciteteve dhe sistemeve në Azure janë OS racionalistë, që do të thotë se ata do të punojnë në mënyrë të ngjashme, qoftë duke përdorur Windows apo Linux.

Gjëja kryesore që ndryshon vërtet është kuadri i punës që funksionon në një makinë virtuale. E pra kjo dhe padyshim që aplikimet konkurrojnë brenda kornizës së punës.

Në Azure ju mund të bëni shumicën e burimeve alternative përpara se të bëni makinën virtuale, atëherë në thelb të lidhni makinën virtuale në burimet e sakta. Gjithashtu, mund të bëni pjesën më të madhe të burimeve menjëherë duke përdorur linjën e porosisë ose hyrjen. Procedura është e njëjtë nëse jeni duke bërë burime të Windows ose burime Linux.

Siç ka thënë disa herë unë jam një djalë Windows, por unë kam qenë duke përdorur një klient Linux për të bërë dhe mbikëqyrur gjithçka në Azure për një kohë. Aktualisht, sinqerisht unë në përgjithësi përdor një GUI shell, por unë kam qenë duke përdorur shell Bash për pjesën më të madhe të punës sime duke e bërë dhe mbajnë makina virtuale. Microsoft siguron një marrëveshje me instrumente kryqëzimi, për shembull, CLI ose XPLAT CLI për shansin që ju duhet të skanoni për to, që ju lejojnë të mbikëqyrni plotësisht Azure. Për shembull, për të bërë një makinë virtuale, do të shfrytëzonit:

azure vm bëjnë -Q canonical: ubuntuserver: 14.04.4-LTS: e fundit ...

Struktura e strukturës gjuhësore instrumentale të kryqëzimit është me të vërtetë e ndjeshme. Unë me të vërtetë zbuloj strukturën e ngarkuar të pajisjeve CLI më të zakonshme se pajisjet e PowerShell (të cilat janë aparatet e linjës kryesore të rendit për gjendjen e Windows).

Ka shumë motivime të jashtëzakonshme për të drejtuar Linux në Azure. Kërkoni seksionin e dytë të këtij neni ku unë do të diskutoj pajtimin, shkallëzimin, sigurinë dhe dev-operacionet. Dy kurse të shkurtra, krijuese që ju japin përvojë të dobishme për të nisur dhe duke u përdorur me Linux në Azure, janë aktualisht të arritshme.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!