Blog

15 E marte 2017

Si të implementohet Programimi i Rrjetit në Cisco Devices

CISCO: Ndërsa zgjerimi i rrjeteve të të dhënave dhe i të dhënave zhvillohet, po ashtu peshon edhe inxhinierët të cilët kanë nevojë të zbatojnë ndryshimet. Shoqata të shumta kanë qindra dhe madje edhe një numër të madh të pajisjeve të rrjeteve. Ballafaqimi me të gjithë, një në kohë, është joefikas dhe merr një kufizim të taksave në kontrast me atë që mund të arrihet me kompjuterizimin.

Për ata që kanë marrë një të shtënë në ndonjë Cisco rrjetëzimit vegël në një kohë shumë të gjatë, një gjë e arsyeshme për të kërkuar është, "A është ndërfaqja e thirrjes së linjës (CLI), e cila mbikëqyr një vegël në çdo moment, rruga më efektive e mundshme për t'u marrë me ndonjë rrjet të madh zhvillues?"

Është e vështirë për ndonjë inxhinier të japë një firmë "po" për këtë pyetje.

Alternativa më e mirë për t'u marrë me disa pajisje të përpunimit duhet të përmbajë aftësinë për të robotizuar ndryshimet e dizajnit të rrjetit. Cisco është duke bërë dhe duke marrë përsipër biznesin duke u nisur nga Programimi i Rrjetit për kompjuterizimin.

Protokolli i menjëhershëm i menaxhimit të rrjetit (SNMP) është përdorur gjerësisht për monitorimin e rrjetit për një kohë të konsiderueshme. Ishte imagjinuar fillimisht në fund të 1980s dhe SNMP kurrë nuk kishte një të plotë të programmability rrjetit.

Google, për shembull, ka deklaruar se do të heqë dorë nga SNMP për monitorimin e pajisjeve të tyre të rrjetëzimit këtë vit.

Programimi i Rrjetit në Cisco mund të zbatohet me këto udhëzime të industrisë dhe konventat e lira:

Ndërfaqja e RESTful: Në një kuptim të drejtpërdrejtë, Transferimi i Përshtatshëm i Shtetit (REST) ​​është standardi për programet bazë të internetit për t'u lidhur me një vend. Cisco ka hapur interfaces të RESTful në çelsin dhe ndërprerësit të shumta, dhe më tepër në Application Centric Infrastructure (ACI) për Programimin e Rrjetit.

Python: Kjo dialekt i programimit të lirë është zhvilluar mbresëlënës në prevalencën në grupin e njerëzve Linux për një periudhë të konsiderueshme kohore. Cisco tani ka koordinuar dialektin e përkthimit të python në kuadrin e punës NX-OS, ACI dhe fazat e tjera Cisco.

XML dhe JSON: Zëri i Zgjatshëm i Markup Language (XML) dhe emërtimi JavaScript Object (JSON) janë skicime standarde të kodimit të të dhënave që janë të kuptueshme dhe me kuptim makinerish. Për shembull, një kalim i tërë ose një ndërprerës kalimi mund të shfaqen në XML ose JSON, të ndryshuar me një përpunues teksti, pastaj të shfrytëzohen me Python ose REST për të robotizuar ndryshimet në rrjet.

Modelet e të Dhënave: Një model i të dhënave është një qasje standarde për të karakterizuar mënyrën se si identifikohen të dhënat me të dhëna të tjera dhe si trajtohen dhe largohen të gjitha të dhënat. Pjesa më e madhe e aranzhimeve të shumicës së pajisjeve të rrjeteve mund të flitet në një shfaqje të madhe të të dhënave. Modelet e të dhënave pastaj mund të mekanizohen me programimin e rrjetit. Cisco ka implementuar Tree Information Tree (MIT) si shfaqje e të dhënave brenda ACI. Një tjetër të dhëna në rritje tregojnë se mund të lidhen me Cisco switches dhe çelsin është shfaqja YANG. YANG është një tregues i të dhënave nga shprehja "Një tjetër gjeneratë e ardhshme", e cila është një standard i hapur për qëllim të pushtimit të mangësive të SNMP.

Kohët e bërjes së ndryshimeve në pajisjet e rrjetit çdo njëra nga ana e tyre po mbërrijnë në një fund. Aktualisht ekzistojnë disa ndërfaqe programore për shumë pajisje Cisco të arritshme për të mekanizuar. Ndërsa kërkon një sipërmarrje themelore investimi për të programuar çdo robotizim të rrjetit, pasi të jetë e tërë, koha mbresëlënëse dhe shpenzimet e punës mund të kursehen.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!