Blog

Setup-asuze-PowerShell
8 Dhjetor 2017

Instalimi Azure PowerShell Hap pas hapi (Instalo dhe Konfiguro)

Si ta konfiguroni Azure PowerShell?

Përmbledhje në Azure

Microsoft Azure, referred to already as Windows Azure is MicrosoftXCHARXs distributed computing stage and framework expected to give a scope of distributed computing administrations for systems administration, examination, stockpiling, and so on. A worldwide system of MicrosoftXCHARXs server farm give the offices to run existing operations in the general population cloud or if need be, scale or by and large build up another application. Sky blue administrations are classified into 11 distinct sorts by Microsoft. They are: PC, web and versatile, examination, systems administration, media and CDN, information stockpiling, administration and security, cross breed joining, character and get to administration, advancement and web of things. In next step weXCHARXll discuss on Azure Powershell.

Çfarë është Azure PowerShell?

Azure PowerShell është një mbledhje e moduleve që janë të pajisura me caktimin e dhënies së cmdleteve, profesioni i të cilëve në këtë mënyrë është të mbajë Azure duke përdorur PowerShell. Këto cmdlets mund të shfrytëzohen për një shumëllojshmëri të gjerë të qëllimeve si: bërja, testimi, dërgimi dhe mbikëqyrja e administratave dhe aranzhimeve duke shfrytëzuar fazën e Azure. Në situata specifike cmdlets mund të shfrytëzohen për të arritur ndërmarrjet e njëjta si hyrja e Azure si dizajnimi dhe bërja makina virtuale, aplikacionet web, sistemet virtuale, etj.

Since Azure PowerShell uses twofold modules, you have to start by opening another Power Shell Window and after that make utilization of Import-Module for bringing in particular forms of the AzureRM cmdlets. Note that adaptations discharged before 2.1.0 donXCHARXt present a flawless picture of similarity with Azure PowerShell. The most ideal way out is to guarantee that you design the Azure PowerShell from the .msi or WebPI nourish as it erases the more established module forms.

Po kështu, duhet të dini se të dyja AzureRM dhe Azure janë të ndërlidhura në disa mënyra në këtë mënyrë që kërkojnë përditësimin e njëkohshëm të të dyjave.

Prezantimi i Azure PowerShell

Ju mund të rishikoni Azure PowerShell ose nga WebPI ose nga ekspozita PowerShell. Shkarko Azure PowerShell dhe filloni procedurën e themelimit. Në shansin që ju ndodh që të keni nga ndonjë shtënë Azure PowerShell 0.9.x futur, kjo interpretim do të natyrisht uninstalled mbi përditësimin. Në rast se vendosni të prezentoni modulet Azure PowerShell nga PowerShell Gallery, modulet rrjedhimisht evakuohen nga instaluesi për të garantuar një mjedis të qëndrueshëm Azure PowerShell.

Kurse të ngjashme:

Microsoft Azure Training

In Just 5 Days
Regjistro tani

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!