Blog

Çfarë është ITIL? Cilat janë Përfitimet e ITIL Certification?
1 nëntor 2017

Çfarë është ITIL? Cilat janë Përfitimet e ITIL Certification?

Çfarë është ITIL?

ITIL (korniza e Bibliotekës së Infrastrukturës së TI) ka për qëllim institucionalizimin e të gjithë menaxhimit të shërbimit IT dhe operacioneve të tij që përfshijnë shërbimet, për shembull, përzgjedhjen, planifikimin, krijimin, shpërndarjen, mbështetjen dhe analizën. unëPËR menaxhimin lejon grumbullimin e të dhënave, analizën dhe paraqitjen e tyre, duke ndjekur metodologji të besueshme për t'iu qasur dhe vrojtuar ato. Ajo është korniza më e përdorur në botë për menaxhimin e shërbimit të IT-së për të arritur nivelet e shërbimit të pazakonshme dhe për të rritur produktivitetin.

Përmbledhje e Certifikatave të ITIL dhe Sistemi i Kredive

Ndërsa burimet e të dhënave po zhvillohen në mënyrë eksponenciale, ajo po shndërrohet në një domosdoshmëri të pamohueshme të biznesit për të kontraktuar dhe përgatitur ekspertë në fushën e nxjerrjes së të dhënave dhe analizave. Është këtu se Certifikimi ITILjanë kthyer në një kurs të detyrueshëm për profesionistët e frymëzuar nga ngritja e tyre si hulumtues të të dhënave ose ekspertë të të dhënave. Kalimi i një provimi konfirmimi ITIL sugjeron që ju mund të aplikoni të mësuarit e zgjerueshëm të ITIL në organizatat e tij të shërbimit të menaxhimit, duke i kushtuar vëmendje përmasave të tyre.

Rishikimi i ITIL Certification

Konfirmimi është një provë 3-ditore që ka katër nivele të akreditimit:

1.Niveli i Fondacionit ITIL i cili përqendrohet në terminologjinë dhe qasjen e mbështetjes së shërbimit ITIL dhe ofrimit të shërbimeve (kredi 2),

2. ITIL Niveli i ndërmjetëm përmban module të ndryshme të trajnimit, nga të cilat mund të zgjedhni dy module, duke e mbajtur modulin e ciklit të jetës të shërbimit të detyrueshëm me një modul shtesë (kredi 15)

3.Niveli i ekspertëve ITIL kontrolloni të mësuarit dhe aftësitë e identifikuara me tërë ITIL (kredi 22) dhe

4.Niveli profesional i ITIL përfshin planifikimin, menaxhimin dhe operacionet me gjithë menaxhimin e shërbimit pragmatik të informacionit (Asnjë kredi shtesë por jo më pak se 5 vite të përfshirjes së punës në IT Domain).

* Kreditë përfshihen në çdo nivel. Në këtë mënyrë, kreditë e kaluara grumbullohen në nivelet e ardhshme.

Kostoja e Certifikimit ITIL

Kostoja e Programet e ITIL është e ndryshme për nivele dhe institucione të ndryshme. Po ashtu, mbështetet në sasinë e ditëve të një programi përgatitjeje. Në përgjithësi, kostoja qëndron midis US $ 200 në US $ 1000, e cila ndryshon me afatin e programit të përgatitjes. Afati i programit të Trajnimit ITIL është 2 në 7 ditë.

Ju do të arka të jetë në gjendje të këtu: - Librat Top To Read To Get Certifikimi ITIL Foundation

Këtu supozohet se ka marrë një taksë për secilin nivel, megjithatë kujtoj se mund të ndryshojë nga organizata për të filluar kontingjentin mbi nivelet e aftësive të edukatorëve të tyre, metodologjitë e tyre të treguar dhe kështu me radhë.

  • ITIL Foundation (nga një institucion i akredituar) US $ 205.00
  • ITIL Foundation (Direkt) US $ 226.00
  • ITIL Intermediate US $ 750.00
  • Eksperti i ITIL US $ 750.00
  • ITIL Professional US $ 4500.00

Çmimet për Certifikimi ITIL Kursi ose provimi mund të ndryshojë me kalimin e kohës.

Cilat janë Përfitimet e një Certifikimi ITIL®?

Avantazhet për individët

Vendosja e ITIL në listën tuaj të porosive është fitimprurëse në rast se ju duhet të vendosni një pikë referimi në aplikimin e modelit të menaxhimit të shërbimit të TI-së në detyrat tuaja të lidhura me IT në tokë. Kjo është një zgjerim i mirë për të rifilluar individualisht. Një profesionist me kursin e ITIL dhe afirmimin demonstron thirrjen e tyre në shfrytëzimin e fazës ITIL.

Avantazhet për organizatat

ITIL është një kuadër i fuqishëm për çdo operacion IT. Nga dëshmia e njohur tek planifikimi, avancimi, shpërndarja dhe mbështetja, mund të lidhet për të arritur strukturat e procedurave të zgjeruara. Mund të përmirësojë natyrën e punës së mbikëqyrësve tuaj IT, këshilltarëve, drejtuesve, ekspertëve të biznesit ose ndonjë stafi të tillë duke u dhënë atyre një avantazh të fokusuar për të kontrolluar tregun me provën më të mirë të TI-së.

Vendimi - ITIL është një bibliotekë e madhe e të dhënave të menaxhimit të IT nga shoqata më e madhe e botës. Bashkimi me një kurs ITIL do t'u japë profesionistëve të IT instrumenteve të gjera dhe të koordinuara për të punuar dhe për t'u marrë me procedurat e menaxhimit të IT dhe metodologjitë më të mira.

Trajnimi i ITIL

In Just 3 Days
Regjistro tani

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!