Blog

ITIL Vs Certifikimi PMP
14 nëntor 2017

ITIL Vs Certifikimi PMP? Cila është e drejtë për ju?

/
postuar Nga

ITIL Vs Certifikimi PMP

Si PMP Certification (Project Management Professional) dhe ITIL Certification (Information Technology Infrastructure Library) janë zgjedhje popullore. Secila Certifikatë është e aftë të ulësh një punë të lartë me një pagë shumë të lartë.

Certifikimi PMP

Si të fillojmë me avantazhet e certifikimit PMP. Kur filloni të lëvizni profesionin duke shkelur fronin, ajo merr një shumë të ashpërsisë dhe siguri.

Sido që të jetë, dalja me kursin korrekt mund të ndihmojë që dikush të përparojë me shpejtësi, mund ta parashikoni këtë kur një çertifikim PMP bëhet një faktor integral dhe i bën gjërat pak më pak të kërkuar sesa ju në çdo moment. A cert në PMP rrit aftësitë tuaja të menaxhimit të projektit dhe ndikon që ju të keni një numër të madh të kapaciteteve më të mira në lidhje me menaxhimin me shkallë më të vogël dhe duke u kujdesur për projektet. Hetoni disa përparësi më të mira për t'u pajisur me certifikimin PMP.

Rritja e pafalshme në karrierën tuaj

Certifikimi PMP është një punë universale e akredituar dhe është perceptuar nga i gjithë grupi i njerëzve global. Në segmentin IT, shumica e shtëpive të korporatave janë vigjilentë për mbikëqyrësit e garantuar nga PMP dhe kjo mund të përmirësojë vërtet shtrirjen tuaj të një punësimi më të lartë se sa parashikohej.

Çdo person në botën e korporatave padyshim e di avantazhet e administrimit të sistemeve dhe si përmirëson avantazhet në funksion. Kur e ktheni një PMP afirmuar profesionist, ju keni një tendencë për t'u lidhur me individët që kanë bërë kursin dhe ata që sapo janë akredituar me një miratim PMP. Kjo sigurisht përmirëson reklamën dhe markën tuaj duke punuar si një ekspert duke ju dhënë një shans për të marrë një e shtënë epror në më shumë zgjedhje të përditësuara të punës.

Përmirësimi në nivelin e aftësive

Nuk është aq e thjeshtë sa tingëllon të marrësh aftësi dhe për një të ngjashëm duhet të përjetosh përgatitje të plotë. Ekziston po ashtu një ton pune që lidhet me kushtet e punës së kursit. Ju merrni mundësinë që të jeni të përgatitur dhe të mprehur më tepër në një shumëllojshmëri Projekti i menaxhimit të korniza. Ndarja e kësaj procedure përfshihet

  1. Plan
  2. Nisje
  3. Zbatimi
  4. Monitorimi
  5. Kontrolli
  6. Mbyllje

Rrjedhimisht, ju merrni shansin të merrni në nivelin e mëposhtëm të kornizave të menaxhimit të projekteve të cilat mund të realizohen pa shumë shtrirje në projektet e përditshme të organizatës për ekzekutimin e përmirësuar dhe ekzekutimin e projektit.

Zhvillimi i Disponueshmërisë së Marketingut

Ju do të keni kapacitet për të synuar shoqatat e larta në nivel botëror që punojnë nëpër seksione të ndryshme, kjo për shkak të testamentit do të përmirësojë avantazhin tuaj profesional dhe të legjitimojë takimet tuaja administrative të projektit. Ju gjithashtu do të lidheni me individë të cilët janë një pjesë e kurseve të tilla, ju mund të merrni pjesë me të vërtetë në diskurset dhe mbledhjet që i ndihmojnë ata të informojnë përmes ekspertizës suaj.

Diplomë për të fituar të ardhura më të mira

Natyrisht, nënkuptohet se certifikimi PMP do t'ju japë një shans për të qenë një drejtues i projektit më të lartë sesa individët që nuk janë të garantuar. Kur e fitoni me të vërtetë shkallën, do të filloni të shihni më shumë ngjitje dhe më shumë paga.

Aftësitë menaxheriale të nivelit të korporatës

Kjo jepet vazhdimisht sapo të vini të lidhur me certifikimin PMP. Një drejtor projekti duhet të kontrollojë një masë të konsiderueshme të gjërave dhe të merret me shkallë më të vogël me kënde të ndryshme në një projekt dhe PMP çertifikimi ndarja është udhëzuar të tilla që ka përmirësim produktiv në aftësitë e shefit të projektit.

Certifikimi ITIL

Le të kuptojmë thjesht se me zhvillimin e të dhënave, çdo biznes pritet të merret me zhvillimin eksponencial. Janë bërë vështirësi të ndryshme sa i përket menaxhimit për geniuses IT. Për t'u marrë me vështirësi të tilla, ITIL ose infrastruktura e menaxhimit të bibliotekave të infrastrukturës IT kanë filluar të marrin një pozicion të njohur në biznes. Cert ITIL është i ndarë midis fondacionit ITIL, ITIL ndërmjetëse dhe nivelet e ekspertëve të ITIL.

Pikat e interesit të çertifikimit janë buxheti. Në rast se një shef i është dhënë informacioni ITIL, ai me të vërtetë do të jetë më i angazhuar për një organizatë, pasi ai mund të vlerësojë saktësisht ekzekutimin e shërbimit dhe për më tepër riorganizojë menaxhimin e të dhënave në mënyra të tjera që janë diçka të pakuptueshme. Çertifikimi gjithashtu do të përmirësojë avantazhin e fokusit, përderisa është ekspert, administrator apo edhe këshillues i IT-së.

Në rast se pajisja me certifikimin, ju me të vërtetë tregoni një nivel të ardhshëm të detyrës sa i përket përpjekjeve individuale për të qëndruar para të tjerëve në divizionin IT. Kjo ndikon që ju të blini materiale të lavdërueshme. Me përfundimin e certifikimit ITIL, administratorët kanë një tendencë për t'u mësuar më shumë, profesionale dhe efikase në lidhje me lëvizjen drejt qasjes praktike të bazuar në nderim në specialitetin IT. Me certifikatën ITIL, me të vërtetë filloni të flisni një dialekt tipik në profesionistët e kapaciteteve të të gjithë rrethit dhe kështu, filloni të hyni në një rrjet të një sistemi më të bazuar dhe shumëllojshmëri sa i përket aftësisë së TI.

Drejtorët e pajisur me certifikim IT dhe informacioni me të vërtetë do të vazhdojnë të përfundojnë dukshëm më të rëndësishme për një organizatë individuale, pasi ata mund të vlerësojnë saktësisht të gjitha të dhënat e ekzekutimit në të. Të bësh aq shumë, ndërsa gjithashtu të kesh aftësinë për të kontrolluar kohën e reagimit dhe korrespondencën brenda organizatës dhe klientëve, është një ndihmë e aftësive të ITIL-it. Vetëm për të qenë e arsyeshme, ju duhet të specifikoni se një certifikim ITIL është pak më pak vështirë për të hapur se çertifikimi PMP. E fundit është skandaloze për mënyrën se si duhet një rregullim kolosal i punës së zellshme dhe përgatitjes së plotë në fundin tuaj.

Në çdo rast, natyrisht, certifikimi për të zgjedhur është arsyeja e konstruktimit dhe varet varësisht nga ajo që pikërisht ju jeni vigjilent për profesionin tuaj të IT-së. Kjo varet nga arsyet se secili individ ka objektiva të izoluar dhe paraqet objektiva.

Ju gjithashtu mund të arka: -Mundësitë e Karrierës për Certifikim ITIL

Ju duhet të hulumtoni dhe të zbuloni se sa saktësisht duhet të ju mundësoni që të plotësoni objektivat e punës dhe zhvillimin tuaj tani dhe përsëri. Ofertat e mundshme në shansin që keni nevojë për një certifikim që ju shkakton të tregoni informacion në menaxhimin e duhur të projektit që mund të keni pa shumë pjesë të një PMP.

Sidoqoftë, në rast se ju jeni vigjilent për mendime të strukturuara në lidhje me Menaxhimin e Shërbimeve me bazë në TI, ju mund të shkoni vërtet për ITIL, në vend të PMP. Të dy çertifikatat nuk mund të kenë një titull në korrelacionin e kokës pasi ato kanë objektiva të veçanta dhe vepra të veçanta të kurseve. Ai varet nga ju si një profesionist i TI-së dhe si një person, për t'u vendosur në një vendim të arsimuar.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!