Blog

15 Shkurt 2017

Si të mbash projektet në kohë

/
postuar Nga

Për një kohë të gjatë, shkenca ka treguar se ne mund të bëjmë një gjë vetëm në një moment të caktuar. Veçanërisht, mund të shkojmë vetëm në një ndërmarrje të vetme psikologjike dhe të përpunojmë vetëm një veprim të vetëm mendor në çdo moment të caktuar: ne mund të flasim ose lexojmë ende nuk bëjmë të dyja në ndërkohë. Ne mund të kemi një mendim në çdo moment të caktuar dhe sa më shumë që e kufizojmë veten të ndryshojmë duke filluar nga një gjë, pastaj në tjetrën, aq më shumë shpenzojmë kapacitetet tona intelektuale.

Në 2001, Dr. Joshua Rubinstein, Ph.D., Jeffrey Evans, Ph.D., dhe David Meyer, Ph.D., udhëhoqën dhe shpërndanë katër ekzaminime në të cilat të rinjtë e rinj u shkëmbyen mes të tjerash, për shembull, duke u kujdesur çështjet e matematikës ose grupimin e artikujve gjeometrikë. Zbulimet për të gjitha ndërmarrjet e zbuluara:

  • Anëtarët humbën kohën kur ata kishin nevojë për të ndryshuar duke filluar me një porosi pastaj mbi tjetrën.
  • Pasi që detyrat rezultuan të ishin më të ndërlikuara, anëtarët që i kryen ata humbën kohë shtesë.
  • Prandaj, individët morën në thelb më shumë kohë për të kaluar në mes të gabimeve komplekse komplekse.
  • Shpenzimet e kohës ishin më të spikatur kur anëtarët ndryshuan në ndërmarrje që ishin mesatarisht të reja.

Është thelbësore që të tërheqim veten larg punës ndonjëherë; Në të vërtetë, unë i udhëzoj nëntë nxënësit e tyre një rrahje prej minutave 25 për të ndërmarrë, të ndjekur nga një pushim pesë minutësh, i ndjekur nga një minutë shtesë 25 (vazhdo deri në përfundimin e porosisë). Ndërprerjet janë diçka e sigurt, por devijimet janë një tjetër. Pushimet janë të shkurtra, të angazhuara dhe të mendojnë. Diversionet na gjejnë të kërcyen dhe na e rrënojnë plotësisht detyrën tonë.

Meyer ka thënë se edhe pengesat e mendjes koncize të bëra duke lëvizur mes detyrave mund të kushtojnë po aq sa 40 për qind të kohës profitabile të dikujt. Duket e pamundur që ne do të kemi kapacitetin për të rifokusuar kulturën organizative për të pranuar ekselencat e rezervimit dhe mbarimit të një detyre përpara fillimit të një tjetër.

Në shansin që kjo sjellje është e pashmangshme dhe kapriçioze, çfarë do të jemi në gjendje të bëjmë për t'i mbajtur detyrat tona me kohë? Ndoshta përgjigjja e duhur është një matës pikë e vetme duke shfrytëzuar aksesin dhe përfitimin e aseteve.

Disponueshmëria e burimeve të një pikë dhe teknologjia e produktivitetit

Vlerësimi i kohës në aktivitete kryhet zakonisht duke shfrytëzuar një matës pikë të vetme të marrë për një fakt dhe shifrën më të mirë. Skenari më i mirë, një pikë e vetme vlerëson na jep një probabilitet të caktuar prej 50 për arritje. Ne mund t'i ndërtojmë këto shanse disa norma duke përfaqësuar si aksesin e një aseti dhe efikasitetin e tyre normal, të cilin e kemi mësuar përmes rishikimeve është midis 72 dhe 74 për qind. Unë do të shfrytëzoj një përqindje të qëndrueshme prej 70 për pamundësinë e pamundësisë.

Në ekuacionin 1 që merr pas, d flet me termin, e flet për masën e përpjekjeve që pritet të përfundojë ndërmarrjen, a flet për aksesin e aktivit dhe p flet për rentabilitetin normal të një drejtimi të punëtorit të informacionit të mullirit. Gjendja 2 fathoms për d.

latex Si të mbash projektet në kohë
Ekuacioni 1. Vlerësimi i një pikë të vetme duke përdorur disponueshmërinë dhe produktivitetin

Shembull

latex-1 Si të mbani projektet në kohëlatex-3 Si të mbani projektet në kohë

latex Si të mbash projektet në kohë
Ekuacioni 2. Vlerësimi i një pikë të vetme duke përdorur Shembullin e Disponueshmërisë dhe Produktivitetit

Gjendja 2. Vlerësimi i një pikë të vetme duke përdorur Shembullin e Disponueshmërisë dhe Produktivitetit

Cilësitë e kësaj procedure

Kjo procedurë është e dobishme kur orët e dhëna shoqërojnë siguri të lartë dhe puna është vërtet normale dhe e thjeshtë për t'u vërtetuar.

Mangësi në këtë metodë

Ne si një e tërë e dimë se sa e mundimshme është që shumica dërrmuese të shprehë me çdo qëndrueshmëri saktësinë e ngjarjeve të tyre. Multitasking, ose këmbimit shkëmbimi, është e egër në kulturën tonë të shpejtë paced. Meqenëse ky qëndrim i vështirë nuk është i prirur për të ndryshuar, ne duhet të përdorim matematikë probabilistike.

Ka qasje të shumta për të vlerësuar kohën dhe disa janë më të sakta se të tjerët. Të gjitha shoqërojnë ndjeshmërinë. Ne tentojmë të ndërtojmë sipërmarrjen tonë vlerëson në dritën e figurës më të mirë, gjë që e bën të vështirë të bëhet gati për arbitraritetin e lindur në këto vlerësime. Skenari më i mirë i rastit, një kuotë e vetme për pikë do të na jepte vetëm një probabilitet 50 për qind të arritjeve. Ne mund të zgjerojmë këto shanse duke marrë një gjilpërë në kushtet më të favorshme dhe matës më të dukshëm të tmerrshëm, përveç aksesit të përgjithshëm dhe efikasitetit të asetit.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!