Blog

multi-cloud
7 Dhjetor 2016

Tricks 12 për të menaxhuar shërbimet e shumëfishta cloud

Menaxhimi i Shërbimeve Multiple Cloud - DevOps

Asnjë tregtar i vetëm nuk ka përgjigjen ideale për një nga rrethanat tuaja të biznesit. Mënyra më e mirë për të shtuar avantazhet e administrimit të reve në biznesin tuaj është duke menaxhuar disa furnizues të re dhe duke kontrolluar çdo njëri prej tyre gjatë gjithë kohës. Kjo është ajo që mund të quhet edhe duke kënduar një ajër, ndërsa qëndroni në kokë dhe vezët e ngatërruar. (Jo nga ndonjë shtrirje e imagjinatës, megjithatë mund të duket në atë mënyrë.)

Këtu janë gjërat 12 që duhet të mbani mend kur rregulloni procedurën multi-cloud të organizatës suaj:

Përshkruani sistemin e tërë, dhe pastaj dalloni se ku përshtatet reja në të:Merrni një fotografi të arsyeshme të pjesës së re në procedurën tuaj të përgjithshme të administrimit të kornizës për të mos përmbajtur në nevojat e informacioneve të mbikëqyrësve të biznesit dhe klientëve të ndryshëm. Linjat e ndryshme të biznesit do të shërbejnë më së miri nga furnizuesit e ndryshëm të reve.

Puna me tregtarët që reagojnë me shpejtësi dhe me theks në të papriturat. Nuk do të jetë me siguri rrethana të papritura kur jeni duke qepur së bashku administratat e shumta të reve. Bashkëpunëtorët tuaj duhet të raportojnë në mënyrë rutinore për gjendjen e administratave, përmirësimeve dhe komponentëve të rinj.

Mekanizoni ndërmarrje të vëzhgimit dhe përkrahjes së nivelit të ulët. Dy shpjegime thelbësore pas përqafimit të administratave të reve janë fondet e kostos dhe operacionet më të aftë. Një qasje për të përmbushur të dyja është zvogëlimi i masës së mbikëqyrjes njerëzore të nevojshme për të mbajtur murmuritjet tuaja në korniza.

Natyra e shumëfishtë e shumëllojshme e administrimit me shumë cloud është shfaqur në këtë diagramë rrjedhimi duke përfshirë komponentët e shumtë që duhet të qepen së bashku absolutisht. Një numër i konsiderueshëm i këtyre operacioneve të nivelit të ulët duhet të mekanizohen për të përmirësuar procedurën tuaj. Burimi: Carl P. Lehrmann, Hulumtimi i 451

Merr pas klientët tuaj. Jepni konsideratë të kujdesshme se si "blerësit" e aplikacioneve dhe kornizave tuaja me të vërtetë po i vënë pajisjet të shfrytëzojnë. Ata janë treguesit më të mirë të të cilave procedurat janë nxitësit më të madh të efikasitetit. Gjithashtu, mund të zbuloni ndonjë administratë të re që klientët gjejnë që t'i ndihmojnë ata të përfundojnë punën e tyre më shpejt, aq më mirë dhe më pak në mënyrë ekstravagante. Kjo ju jep një shans për të marrë një hop në llojet e instrumenteve të klientëve janë të destinuara për të kërkuar më vonë.

Dyfishtë poshtë në kontrollet e kostos. Ju nuk mund ta kontrolloni atë që nuk mund ta shihni. Menaxhimi i tregtarëve të shumtë ngatërron procedurën për urdhërimin e administratave të reja. Për të shmangur pengesat e tepërta për ekzekutimin e shpejtë të administratave të reja të dobishme, krijoni një procedurë blerjeje që është po aq e adaptueshme sa vetë administratat. Megjithatë, jo shumë kohë pas administrimit të hapësirës së parë të natës, vlerësoni nëse çdo administratë e re është e justifikuar pavarësisht nga kostoja dhe nëse ka mundësi më të mira dhe më pak të kushtueshme.

Cikli jetësor i aplikimit vazhdon të drejtojë lëvizjen e reve. Fermat e serverëve mund të zmbrapsen, megjithatë ato sigurisht nuk zhduken. Për shkaqe të identifikuara me siguri, qëndrueshmëri, mbrojtje dhe çdo numër të variablave të ndryshëm, disa korniza mbeten në shtëpi për vitet që vijnë. Ju pa dyshim duhet të hiqni dorë nga përpjekjet për të hequr dhe për të lëvizur një aplikim brenda shtëpisë për një përfitim cloud, sidomos ai që është vetëm dy ose tre vjeç dhe në këtë mënyrë nuk ka paguar ende për vete. Sapo të përgatitet një kornizë më e përcaktuar për një rishikim, është më pak e kërkuar që të shtrohet një mbrojtje e biznesit për të shkuar në re.

Shfrytëzojnë forcën e pre-emptable makina virtuale. Meqë ato vazhdojnë jo më shumë se orët e 24, VM-të e paracaktuar janë një vendim i mirë për trajtimin e grumbullimit dhe marrëveshjet me faj të tolerancës, sipas Matthew Cooter të ComputerWeekly në një artikull të nëntorit 2016. VM-të e paracaktuar janë po aq sa 80 për qind më pak të shtrenjtë se shembujt normalë të Google dhe vlera e tyre e rregulluar ndihmon organizatat të organizojnë dhe të merren me shpenzimet e tyre.

Përqafoni një kornizë të koordinuar të administrimit të fermave të serverëve të destinuara për situata virtuale. Kjo është mënyra më e mirë për të garantuar që serveri juaj, grumbullimi, organizimi, siguria, operacionet dhe grupet e aplikacioneve të veprojnë si një njësi e vetmuar drejt objektivave të përbashkëta, siç tregohet nga Jay Litkey, president dhe iniciator i organizatës së specializuar të cloud, Embotics, në nëntor 21, 2016, artikull në revistën Virtual Strategy. Çdo shoqatë e organizuar rreth kufijve zakonorë të bazës fizike është e detyruar të luftojë me lëvizjen për të kaluar rastet dhe situatat me shumë re.

Dalloni aplikacionet në shoqatën tuaj se janë më e përshtatshme për përdorimin e reve në vend. Aplikacionet e zakonshme janë të forta, vazhdojnë të konkurrojnë si VMs, shfrytëzojnë një inxhinieri në shkallë të gjerë dhe janë pjesërisht më të vështirë për të krijuar, dërguar dhe për të vazhduar. Duke u diferencuar, aplikacionet lokale të reve janë më të izoluara dhe administrata e vendosur, përfshirë akumulimet e ndarjeve dhe administratave, në dritën e një skeme të shkallës së parë dhe e thjeshtë për të robotizuar, lëvizur dhe shkallëzuar.

Përqëndrohuni në aplikimet në shoqatën tuaj që do të përfitojnë më së shumti nga një qasje lokale e re dhe do të marrin pjesë në ato që shërbejnë në mënyrë ideale nga organizata në një fazë zakonore të fermës së serverëve. Burimi: TechTarget

Bashkërendoni kërkesat tuaja me administratat që luajnë në cilësitë e tyre. Administratat e mëdha të emrit, për shembull, VMware dhe AWS kanë bifurcuar për të përmbushur nevojat e ndryshme të klientëve të tyre. Për shembull, ndërmarrja Hybrid Cloud e VMware me bazë në vSphere pritet për aplikacione të zakonshme, dhe Cloud Hybrid Native i organizatës është menduar për kornizat e matura të bazuara në shërbime të vogla. Në thelb, Elastic Compute Cloud, Elastic Block Store, korniza e dokumenteve EFS dhe sistemet VPC private pasqyrojnë fermat e serverëve në shtëpi, ndërsa organizata gjithashtu rrit administratat e shumës së shtuar, për shembull, bazat e të dhënave NoSQL, trajtimin e BI, grumbuj të ngjashëm me Hadoopin, mesazh linjat, njoftimet e njoftimit të pushimit, transcoders medias dhe indekset e uebit.

Rregulloni robotizmin në mënyrë të tërthortë mbi situatat e reve. Mënyra kryesore e aftë për t'u marrë me shfrytëzimin e administrimit të shumëfishtë të reve është që të ketë një standard të vetmuar për marrëveshjet që janë të lidhura rrjedhimisht me çdo mjedis. Qasjet përfshijnë vargjet e tilla si serverat virtuale, ngarkesat e punës, grumbullimin e informacionit, rrjedhat e aktivitetit, konsistencën / kontrollin, raportimin dhe sigurinë. Është gjithashtu më pak e kërkuar për të aplikuar përmirësimet dhe ndryshimet kur ju keni një marrëveshje vetjake në mënyrë të tërthortë në kuadër të kornizave të ndryshme në dritën e faktit se përparimet krijojnë pa probleme nga mjedisi në mjedis.

Shitësi i sigurt kthehet në një relike të kohëve të kaluara. Kur ju vareni tërësisht nga një përfitim i hapur, mund të jetë e vështirë të zhvendosni makinat virtuale dhe asetet e ndryshme në një administratë tjetër. Ndër komponentët që duhen marrë parasysh janë ngarkime të ngjashme të krijuara / kompozuese, nevojat për shkëmbimin e informacionit dhe inertitetin e sistemit. Duke u varur më tepër nga përzierja juaj me porosi e administratave të reve, të cilat ndajnë strategji dhe dizajne, përfundoni me ndryshimin e jo me ndryshimin që ju mbikëqyret.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!