Blog

22 Dhjetor 2016

CEO i Facebook Mark Zuckerberg ndërton "Jarvis" softuer Butler për shtëpinë e tij

Mark Zuckerberg’s manmade brainpower saturated programming “butler” – named Jarvis – is currently in administration, and even plays with his family, the Facebook boss said Monday.

CEO i Facebook Mark Zuckerberg ndërton "Jarvis" softuer Butler për shtëpinë e tij

Zuckerberg went up against the individual venture this year, committing around 100 hours to making a framework enlivened by the XCHARXIron ManXCHARX film character Jarvis as a virtual aide to deal with his family unit.

“In some ways, this test was simpler than I expected,” Zuckerberg said in a post on his page at the main interpersonal organization.

XCHARXIndeed, my running test (I additionally set out to run 365 miles in 2016) took more aggregate time.XCHARX

Jarvis is not a physical robot, but rather an application Zuckerberg can access through his telephone or PC to control lights, temperature, music, security, apparatuses and that’s just the beginning.

Produkti merr shijet dhe shembujt e tij, dhe gjithashtu fjalë apo ide të reja dhe mund të angazhojë edhe vajzën e tij njëvjeçare Max, sipas Zuckerbergut.

Ditur dukjet

Përgatitja e zakonshme e dialektit dhe kapacitetet e njohjes së fytyrës janë inkorporuar me Jarvis, duke e fuqizuar atë për të kuptuar thirrjet e biseduara ose mesazheve dhe për të kuptuar se kush i lëshon ato, vuri në dukje Zuckerberg.

Produkti mund të vendosë kur një vizitor në hyrje është normale dhe le të hyjnë në shtëpi, ndërsa këshillojnë familjen se dikush ka prekur bazën, siç tregohet nga posti.

“One angle that was a great deal more confounded than I expected was just associating and speaking with the majority of the distinctive frameworks in my home,” Zuckerberg said.

“Most machines aren’t associated with the web yet.”

Associates, për shembull, Jarvis nuk do të kishin nevojë vetëm për pajisje në shtëpitë që do të lidheshin me internetin, ata do të duhej të vazhdonin të konkurronin në modele të rregullta, siç tregohet nga shoqëruesit e Facebook dhe CEO, të cilët u kthyen në produktin e tij të kompozuar tërheq për sipërmarrje.

Pushtimi i tij në AI më tej i kërkoi atij rëndësinë e programimit frymëzues për të kuptuar vendosjen, për shembull, kush po flet dhe ku janë.

“When I instruct it to turn the AC (aerating and cooling) up in ‘my office,’ that implies something totally not quite the same as when Priscilla lets it know precisely the same,” Zuckerberg said, alluding to his better half.

“That one created a few issues!”

Çështje krahasuese mund të dalin kur kërkohet të luhet muzika pa u njoftuar UA se cila dhomë, veçanërisht nëse një foshnjë pushuese është një ndryshore.

Më shumë AI ka, më mirë ajo mund të merret me solicitations hapur-përfundoi, ai vuri në dukje.

“Now, I for the most part simply request that Jarvis ‘play me some music’ and by taking a gander at my past listening designs, it for the most part nails something I’d need to listen,” he said.

Zuckerberg said he tends to content his Jarvis utilizing a “bot” he worked for the Facebook Messenger benefit as opposed to addressing it, generally not to exasperate individuals around him.

Identitetin e AI

Adresimi i UA kishte ndikimin mendor duke e bërë atë të konsideronte atë më shumë si një individ i vërtetë, vuri në dukje ai.

“As far back as I incorporated voice with Jarvis, I’ve additionally needed to work in more funniness,” Zuckerberg said.

“A portion of this is currently it can communicate with Max and I need those connections to engage for her, yet some portion of it is that it now feels like it’s available with us.”

Ai tregoi udhëzimin e UA-së një devijim në të cilin ata e pyesin se kush duhet të gudulisnin, dhe Jarvis në mënyrë arbitrare zgjedh një person në familje, duke përfshirë edhe qenin, për të synuar.

Zuckerberg donte të mbante rritjen e Jarvis dhe tha se ai ishte më i bindur se çdo herë tjetër në kujtesën e kohëve të fundit se inovacioni i AI do të përmirësohej ndjeshëm në vitet e ardhshme pesë deri në 10.

“I’d love to have Jarvis control my Big Green Egg and help me cook, yet that will take considerably more genuine hacking than gear up the T-shirt gun,” he said, alluding to a prominent brand of earthenware cooker.

“In the more extended term, I’d get a kick out of the chance to investigate showing Jarvis how to learn new abilities itself instead of me teaching it how to perform particular errands.”

AI is getting a toehold in individuals’ homes, beginning with gadgets, for example, Amazon Echo and Google Home speakers which connections to individual aides to answer inquiries and control associated gadgets.

Burimi: NDTV Lajme Gadget

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!