Blog

8 Shkurt 2017

Fushat kritike të OWASP Top 10 për Sigurinë e Aplikimit

OWASP - ose Open Web Application Security Project - është një grup autoritar jofitimprurës që harton praktikat më të mira dhe rregullat për planifikimin, bërjen, krijimin dhe ruajtjen e aplikacioneve të sigurta në ueb. OWASP Top 10 është një projekt që tani e tutje, shkarkon një larmi të gjërave më të mira të 10 për t'u marrë me, në mes të ciklit jetësor të avancimit të produktit për të garantuar që aplikacionet e uebit të jenë të sigurta nga pika më e hershme e fillimit.

OWASP Top Ten Kontrollet Proaktive 2016 propozon një rundown të ​​Top 10 Fushat Kritike për Sigurinë e Aplikimit që duhet të mendohet për çdo projekt të përmirësimit të produktit. Aplikimet e programimit që nuk janë të sigurta janë të pafuqishme ndaj sulmeve të jashtme. Ekzekutimi i sigurisë së aplikacionit të uebit është nevoja kryesore për disa projekte të avancimit të produktit, dhe grupi i njerëzve OWASP ndihmon inxhinierët të përfitojnë nga gabimet e të tjerëve, kështu që ata duhet të dinë për rreziqet dhe dobësitë më të fuqishme.

Këtu është një i lodhur i renditur sipas kërkesës së rëndësisë së një pjese të udhëzuesve që duhet të merren parasysh nga inxhinierët gjatë aplikimeve:

  1. Sistemet e zbulimit të ndërhyrjeve dhe regjistrimi
  2. Verifiko Sigurinë sa më shpejt dhe sa më shpesh të jetë e mundur
  3. Vlefshmëria e të gjitha Inputeve
  4. Parametrojeni pyetjet
  5. Kontrollet e Kontakteve
  6. Encoding të të dhënave
  7. Mbrojtja e të dhënave
  8. Zbatimi i Kontrollit të Autentifikimit dhe Identitetit
  9. Përdorni Bibliotekat e Sigurisë dhe Kornizat
  10. Përjashtimi dhe trajtimi i gabimeve

Duke marrë parasysh secilën prej këtyre meditimeve, inxhinierët e uebit duhet të bëjnë ekzaminime të kujdesshme dhe më pas të vazhdojnë më tej për të ndërtuar aplikacionet e tyre të produktit. Certifikimi OWASP nga një fokus i supozuar i përgatitjes mund të ndriçojë rrugën që inxhinierët të bëjnë zgjedhjen më të mirë për të garantuar sigurinë e manifestimeve të tyre të produktit

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!