Blog

inxhinier i çertifikuar i kuq i kuq Certifikimi i kursit të provimeve RHCE RHCSA
2 E marte 2017

Bëhuni Red Hat Certified Engineer | Certifikimi RHCE

Si dhe Pse të Merrni Certifikatën e Certifikuar të Red Hat Certified Engineer

Një kualifikim i certifikuar nga Red Hat Certified Engineer (RHCE) sigurohet nga një Administrator i Sistemit të Çertifikuar të Red Hat (RHCSA) i cili ka aftësitë, vëmendjen dhe kapacitetet shtesë të kërkuara nga një administrator kornizë me pozicionim më të lartë përgjegjës për kornizat e Red Hat Enterprise Linux® (RHEL) . Ju mund të ktheheni në një RHCE sapo të provoni të përgatiteni për RHSCA dhe të fitoni akreditimin tuaj.

Akreditimi i RHCSA është një qëndrim midis kualifikimeve më të njohura nga koleksioni i Red Hat. Në përgjithësi, Red Hat ofron provime afirmimi pas realizimit të një programi përgatitjeje. Kjo përgatitje është planifikuar për specialistë të TI-së për një larmi të hapësirave që janë të zënë me kryerjen e punëve të rëndësishme të administratës Linux duke përfshirë instalimin, lidhjen e rrjetit, ruajtjen e ruajtjes fizike dhe menaxhimin themelor të sigurisë.

Si të merrni certifikatën e certifikuar nga Red Hat Certified Engineer?

Në rast se përpiqeni të përfundoni qartë një RHCE, ju duhet të shkoni në faqen e internetit të Red Hat dhe kërkoni për një koleg të përgatitur sigurisht në rajonin tuaj. Ju mund të kontaktoni ekspertët e veçantë dhe të kërkoni për RHCSA. Për të pastruar provimin e certifikuar të Red Hat Certified Engine, ju duhet të merrni në secilën prej subjekteve të programit të përgatitjes dhe përveç kësaj kënde të ndryshme, për shembull, planin e aranzhimeve të rrjetit. Subjektet janë të aksesueshëm në materialet përgatitore dhe kurset e dhëna nga bashkëlojtari i përgatitjes. Ju mund të paraqiteni për një provim konfirmimi Red Hat në orarin tuaj të favorizuar. Sesioni i testimit drejtohet në një kornizë të sigurt në një fokus testimi të rregulluar në mënyrë produktive. Gjithashtu, ju mund të merrni një gjilpërë në zgjedhje të ndryshme të përgatitjes së Red Hat dhe të organizoni sa më mirë sesionet tuaja të provimeve.

Cila është kursi i provimit të RHCSA?

Provimi i provimit të provimit të RHCSA i jep themelet shpresëdhënësve duke u përpjekur të përfundojnë administratorët e kornizës Linux përmes paraqitjes së spekulimeve të linjave esenciale të ngarkuar dhe pajisjeve shtesë të nivelit sipërmarrës. Këto hipoteza janë shtrirë më tej në projektin shoqërues, Red Hat System Administration II.

Këtu është skica e kursit të provimit të RHCSA:

  • Hyrje në teoritë e linjës së komandës
  • Përdorimi i strukturave të skedarëve Linux
  • Instalimi i mësimit dhe konfigurimi i shërbimeve dhe komponentëve të softuerit
  • Krijimi dhe implementimi i sistemeve të virtualizuara
  • Vendosja e aksesit të firewall dhe lidhjeve të rrjetit
  • Drejtimi i ruajtjes fizike
  • Administrimi dhe monitorimi i proceseve
  • Rivlerësimi i dosjeve të regjistrit të sistemit
  • Sigurimi dhe kontrollimi i skedarëve
  • Menaxhimi i grupeve dhe përdoruesve

Pse të merrni certifikatën e çertifikuar nga Red Hat Certified Engineer?

Konfirmimi i RHCSA është themelor për t'u kthyer në një RHCE. Kursi i konfirmimit të Red Hat përqendrohet tek specialistët, administratorët e kornizave, administratorët e aplikacioneve, planifikuesit dhe dizajnerët e ndërmarrjeve, pavarësisht virtualizimit dhe administratorëve të cloud që kryejnë RHEL në themelin e tyre të TI. Kursi garanton që konkurrentët të jenë mjaft të aftë në RHEL duke kërkuar provime afirmimi në dritën e ekzekutimit. Pas miratimit të provimit të akreditimit nga Red Hat, ju merrni proklamimin e një masteri të afirmuar Red Hat. Kjo ju ofron një shans për të arritur grupin e njerëzve Red Hat, të lidheni me bosët e mundshëm, kornizat të mendojnë për tubime dhe të bashkëpunojnë në sipërmarrje.

Ndërkohë që disa teste të akreditimit kërkojnë kërkime të mbushura me zgjedhje të shumëfishta në lidhje me risitë specifike, Red Hat ju kërkon të drejtoni dhe të arrini detyra të vërteta duke zbatuar aftësinë e Red Hat duke mbajtur parasysh qëllimin përfundimtar për të pastruar provimet e tij. Përkundër faktit se nuk ka parakushte të miratuara për këtë kurs, njohuritë e ndërlidhura në menaxhimin e kuadrit të punës do të jenë në një shkallë të lartë të vlefshme.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!