Blog

përleshje
6 Dhjetor 2016

Scrum - Një dizajn SCALE FALAS

Scrum - Një dizajn SCALE FREE - Trajnimi Scrum

Microsoft e lehtësoi rastin. Shu është shteti i nxënësve (ndryshimi i 20%, Ha është shteti i mesëm (> 200% ndryshim) dhe Ri është kusht i autoritetit (> 400% ndryshimi është duke u zhvilluar dhe koha për të reklamuar.) Për të hyrë në shtetin Ri ju duhet të kuptoni Ligji i Moore.

Ligji i Moore

Ligji i Moore është thelbësor për të kuptuar pse u bë Scrum dhe përse ajo peshon. Në thelb, në 1965 mbështetësi kryesor i Intel Gordon Moore shikuar se sasia e transistorëve në një çip ishte shumëzuar rreth si clockwork. Kjo ka vazhduar për më shumë se pesëdhjetë vjet. Çështja ishte se përmirësimi i produktit nuk kishte atë lloj zhvillimi eksponencial, por ajo po zhvillohej me të vërtetë. Në 1993, kur u bë Scrum, mora vendin e Bordit të Trustees të Grupit të Menaxhimit të Objekteve për këtë çështje. Pritëm që të marrim programim në një shtrirje eksponenciale të krijimit. Pajisje dhe specialistë të programimit në këshill u bashkuan për të kuptuar këtë dhe unë shkrova disa dokumente për këtë punë, për shembull "Ardhja e një arkitekture të objektit të biznesit" dhe "Pse e dua OMG".

Çfarë ata mësuan në Intel - NUK KA SHUME!

Në samitin e 2016 Construx Software Executive në Seattle, unë u takova me pionierët e shkathët nga Intel që nisën dizajnet 25,000 duke bërë Scrum. Shkallëzimi i transitorëve në një çip ka qenë në ADN-në e Intel pasi që një nga organizatorët e ka hartuar Ligjin e Moore. Pionieri i shkathët vuri në dukje se Intel zbuloi se "skales asgjë" dhe se keni nevojë për një dizajn "SCALE FREE" për t'u kujdesur për këtë çështje. Rrjeti është një ilustrim dhe Scrum është një tjetër.

Si mund ta tregoni kur Scrum juaj është SCALE FALAS

Kur shpërndam letrën primare në Bibliotekën Dixhitale të IEEE-së në një grup të përhapur në mënyrë universale në të gjithë Amerikën e Veriut dhe Rusisë, komentatorët skolastikë vunë në dukje se shumë individë kishin demonstruar rritjen e rentabilitetit me përmirësimin e procesit por askush nuk kishte shpërndarë ndonjë letër që tregon përshtatshmëri të drejtpërdrejtë. Në Shkallën e Shpërndarjes: Menaxhimi i Projektit të Shkathët me Ekipet e Zhvillimit të Jashtëzakonshëm ne kemi demonstruar që shumëfishimi i sasisë së grupeve duke shtuar më shumë grupe në Rusi në një shtrirje të gjerë të SHBA / Kanadeze për përmirësimin e artikullit ka shkaktuar më shumë se një shumëzim të gjenerimit mbarëbotëror.

Në mes të gjithë historisë së përparimit të programimit, kjo mrekulli e përshtatshmërisë së drejtpërdrejtë sapo është shfaqur në ndërmarrjet Scrum. Për një ilustrim tjetër shihni Scrum dhe CMMI Level 5: Potion Magjik për Warriors Code. Kjo është për arsye se Scrum, kur bëhet në mënyrë të duhur është SCALE FREE nga skicë.

Shumë korniza të shkallëzimit nuk janë SCALE FALAS

Ju mund të tregoni nëse jeni duke e bërë strukturën e shkallëzuar është ekzekutimi shkatërrues nëse efikasiteti nuk ka arritur një ndryshim të% 400 dhe kur përfshini më shumë grupe, përfitimi nuk rritet drejtpërdrejt. Ju kurrë nuk do të merrni grupet tuaja SCALE FREE nëse nuk e kuptoni Ligjin e Moore dhe e aktualizoni në programim. Kjo mrekulli është gjetur edhe në grupe jashtë programimit pasi ajo është zonë e lirë.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!