Blog

rhcsa laborator
22 Shkurt 2017

Si të krijoni një laborator për RHCSA? | RHCSA Lab

/
postuar Nga

Setup Lab për RHCSA

Së pari, keni nevojë për një sistem operimi të klonës për RHCSA, për shembull, CentOS, Fedora ose RHEL 7 (në këtë rast keni nevojë për anëtarësim). Unë do të propozoj që ju të shfrytëzoni CentOS Project pasi që ai jep praktikisht çdo komponent si Red Hat Enterprise Linux megjithatë pa mbështetje për ndërmarrje dhe një anëtarësim për RHN. Nëse nuk keni mendje të qëndroni larg nga Fedora për këtë.

CentOS mund të futet si në harduer fizik ashtu edhe virtual.

Kërkesat e konfigurimit

 • 512Mb e RAM
 • Një disk i fortë 4GB
 • Një kartë rrjeti

Parakusht i mëparshëm do t'ju lejojë të kryeni një instalim të parëndësishëm të CentOS. Megjithatë, në rast se ju duhet të luajnë çdo një nga detyrat për provimin RHCSA, parakushtet e papërfillshme duhet të jenë:

 • Platforma 64-bit e mbështetur
 • 1GB RAM
 • Një DVD drive
 • Një kartë rrjeti

Unë do t'ju rekomandoj që të krijoni tre servera unik, të emëruar si:

 • Server 1
 • Server 2
 • FreeIPA

Server 1 është një instalim bazë CentOS dhe Server 2 përdoret kur përdorimi i serverit të klientit duhet të gjykohet. Serveri i FreeIPA kërkohet për ndërmarrjet e identifikuara me konfirmim dhe Network File System (NFS).

Për të konfiguruar një laborator, unë do t'ju propozoj të shfrytëzoni një marrëveshje të virtualizimit desktop, për shembull, VMware ose Oracle Virtual Box. Kjo i jep elementet, për shembull, previews (ju fuqizojnë që të ktheheni në mënyrë efektive në gjendjen e kaluar të konfigurimit). Ju gjithashtu mund të prezantoheni në një harduer të vërtetë por është më pak i adaptueshëm.

Ventures për të luajtur nga një Instalimi Manual për të konfiguruar RHCSA LAB

 • Merrni DVD-në tuaj të instalimit ose USB dhe nisni PC në të cilin keni nevojë të prezentoni CentOS.
 • Ju do të shihni Menuja e nisjes CentOS: Zgjidhni Instalo CentOS 7
 • Pasi sistemi bazë nga i cili do të luani instalimin është bërë pirg, do të shihni ekranin Mirë se erdhët tek CentOS 7. Nga ky ekran ju mund të zgjidhni dialekte dhe konsolë cilësimet siç tregohet nga dizajni juaj.
 • Në vazhdën e zgjedhjes së cilësimeve të konsolës dhe dialektit, do të shihni ekranin e rënë të instaluar. Nga ky ekran ju përcaktoni të gjitha cilësimet që ju duhet të përdorni. Ky ekran ka shtatë alternativa të veçanta:
  • Data dhe ora
  • Konsol
  • Gjuhët Mbështetje
  • Burimi i instalimit
  • Përzgjedhja e softuerit
  • Destinacioni i instalimit
  • Rrjeti dhe emri i hostit
 • Alternativat Data & Ora, Konsol dhe Mbështetja e Gjuhës dhe konfiguruar më parë për më tepër. Ndërsa po nisni nga Media Lokale, Souce-ja e instalimit duhet të jetë Media Lokale.
 • Nga zgjedhja e zgjedhjes së softuerit, zgjidhni Server me alternativë GUI. Për më tepër, nuk ka arsye bindëse për të zgjedhur shtesën, pasi mund t'i prezantojmë ato më vonë. (Mund të jenë disa njerëz që do të thonin se "mbikëqyrësit e vërtetë menaxhojnë linjën e ngarkuar, por bëhen gati për provimet RHCSA dhe RHCE nuk ka të bëjë me të qenit një drejtor i vërtetë."
 • Aktualisht në zgjedhjen e Destinacionit të Instalimit unë do të rregulloj parcelimin. Sigurohuni që keni zgjedhur diskun që duhet të përdorni. (Përveç kësaj, braktisni disa grumbullime për një set që shfrytëzon LVM. Snap Done.
 • Nga ky ekran, kliko + për të përfshirë Gadgets të reja disk. Për ngritjen e kushtit që kërkohet në këtë kurs, unë përshkruaj duke përdorur disenancën e diskuerit (në dritën e një disku të fortë 20GB)
  • / boot ngritur në një paketë të zakonshme të dizajnuar nga XFS, matni 500MB
  • Një vëllim koherent i organizuar nga XFS me një madhësi të 10GB që është montuar në /
  • Një volum inteligjent 1GB që përdoret si hapësirë ​​swap.
 1. Para se konfigurimi të zgjidhet në disk, do të shihni një ekran që tregon një dobësi të përparimeve që keni lidhur. Në shansin jashtë që çdo gjë të duket e mrekullueshme, klikoni Prano ndryshime për të kompozuar konfigurimin tuaj. 10.
 2. Pjesa e fundit e skemës së instalimit ju lejon të krijoni rrjetëzimin. Shih se duhet të organizoni diçka. Në rast se nuk bëni asgjë, serveri juaj nuk do të ketë kapacitetin për t'u ndërfaqur me ndonjë rrjet. Nga Ekrani Përmbledhja e Instalimit, klikoni Rrjetin dhe Hostname për të vendosur rrjetëzimin.
 3. Aktualisht vendosni fjalëkalimin e rrënjës dhe Krijimin e përdoruesit. Përpiquni të vendosni një fjalëkalim të thjeshtë, për shembull, "understudy".
 4. Pas instalimit, Reboot.

Luaj nga e njëjta gjë për Server 2.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!