Blog

27 E marte 2017

Splunk Certification - Intervistë Pyetje dhe Përgjigje

Kursi i trajnimit Splunk do t'ju japë me aftësitë që pritet të analizojnë të dhënat e krijuara nga makina duke përdorur softuerin Splunk. Splunk Analytics do t'ju japë një shans për të analizuar vëllime të mëdha të të dhënave. Ky kurs i certifikimit Splunk përfshin trajnimin në hetimin esencial, ndarjen dhe kursimin e rezultateve, etiketat dhe llojet e ngjarjeve, prodhimin e raporteve dhe krijimin e tabelave. Kjo do t'ju ndihmojë në inxhinieri ace splunk, syslog Splunk, server syslog, ekzaminim log, alarmet, hetim, dhe dashboards dhe të ju bëjë një zhvillues efektiv Splunk.

Ekzekutimi i Splunk do të ndryshojë biznesin tuaj dhe do të shkojë në nivelin e mëposhtëm. Sido që të jetë, pyetja është: A i detyron aftësitë dhe kapacitetet të jesh një Splunker? Në rast se po, atëherë vendosni veten për takimin më të frikshëm të punonjësve të ardhshëm në dritën e faktit se opozita është e jashtëzakonshme. Ju mund të filloni duke përjetuar pyetjet më të njohura të intervistës Splunk të cilat janë thënë në këtë blog.

Pyetjet dhe përgjigjet për Intervistimin e 10 për Certifikimin e Splunk

Çfarë është Splunk? Pse përdoret Splunk për zbulimin e të dhënave të makinës?

Splunk është Google për të dhënat e makinës suaj. Është një softuer / motor i përdorur për parashikimin, shikimin, njoftimin dhe vëzhgimin e të dhënave të ndërmarrjes suaj. Splunk merr të dhëna fitimprurëse makine dhe e shndërron atë në njohuri operacionale të aftë duke i dhënë të kuptuarit në kohë reale të dhënave tuaja përmes tabelave, paralajmërimeve, raporteve dhe kështu me radhë.

Splunk përdoret për thyerjen e të dhënave të makinerisë pasi mund të japë eksperienca në administrimin e aplikacioneve, operacionet e TI, sigurinë, konsistencën, identifikimin e gabuar, perceptimin e riskut e kështu me radhë.

Cilat janë pjesët e inxhinierisë së splunk / splunk?

  • Shiko kokën - i jep GUI kërkimit
  • Indexer - fotografi të dhënat dhe të dhënat e makinës.
  • Forwarder - Përpara futet në Indexer
  • Serveri për vendosjen - Menaxhon segmentet e ndara në gjendje të shpërndarë.

Cila është shfrytëzimi i Master Licencës në Splunk?

Ace e Licencës në Splunk është përgjegjëse për të garantuar që masa ideale e të dhënave të depozitohet. Licenca Splunk varet nga vëllimi i të dhënave që shkon në skenë brenda një dritare 24hr dhe përgjatë këtyre linjave, garantojnë se toka mbetet brenda kufijve të vëllimit të marrë.

Çfarë është Splunk DB lidhur?

Është një modul i përgjithshëm i bazës së të dhënave SQL që ju lejon të përfshini me lehtësi të dhënat e bazës së të dhënave me pyetjet dhe raportet e Splunk. Ai jep integrim të besueshëm, të adaptueshëm dhe në kohë reale midis Splunk Enterprise dhe bazave të të dhënave relacionale.

Sqaroni 'shkelje të licencës' nga perspektiva Splunk.

Në rast se ju tejkaloni kufirin e të dhënave, atëherë do të demonstrohet gabim i "shkeljes së licencës". Licenca që paralajmëron se është hedhur, do të durojë për ditët e 14. Në një licencë biznesi ose biznesi ju mund të keni njoftime 5 brenda një dritareje të lëvizjes së ditës së 30 para se artikujt dhe raportet e listës së Indeksit tuaj të lënë aktivizimin. Në një formë të lirë, ajo do të tregojë vetëm 3 tallies e kujdes.

Cila është lista e përmbledhjes në skenë?

Lista Përmbledhëse është skedari skadar i parazgjedhur (skedari që plunk Enterprise shfrytëzon në shansin jashtë që nuk tregoni një tjetër). Në shansin jashtë që ju zgjidhni për të drejtuar shumë lloje të raporteve të përmbledhjeve të përmbledhjeve, mund t'ju duhet të bëni skedarë shtesë të rënë.

Cila është e ndryshme midis statistikave dhe komandave të ngjarjeve?

Hedhja e statistikave bën njohuri të dobëta të secilës dhe të çdo fushe të tanishme në depozitimin e dosjeve tuaja dhe i rezervon ato si cilësi në fusha të reja. Ngjarjet e ngjarjeve janë si ngarkesa statistikore, përveç se rezultatet e grumbullimit janë shtuar në vijë të secilës ngjarje dhe vetëm nëse agregati lidhet me atë ngjarje. Eventstats regjistron pyetjen për matje si statistikat, megjithatë i mbledh ato në të dhënat e para të papërpunuara.

Cilat janë bazat e Splunk? Qartësoni ciklin e jetës.

Një katalog që përmban të dhëna të regjistruara njihet si një enë Splunk. Ajo gjithashtu përmban ngjarje të një periudhe të caktuar. Lifecycle vjedh përfshin pas fazave:

  • Hot - Ai përmban si të dhëna të listuara më vonë dhe është i hapur për kompozimin. Për secilën listë, ka të paktën një pellg të nxehtë të arritshëm
  • Ngrohtë - Në të dhënat e fazës së ngrohtë u zhvendos nga nxehtësia
  • Ftohtë - Të dhënat e fazës së ftohtë lëvizën nga të ngrohtë
  • Ngrira - Të dhënat u zhvendosën nga ftohtë. Indexer fshin të dhënat e ngurtësuara si një çështje sigurisht megjithatë klientët mund të njëjtën mënyrë të depozitojnë atë.
  • Shkyçur - Informacioni u rivendos nga një regjistër. Në shansin që ju të dokumentoni të dhëna të ngurtësuara, më vonë mund ta ktheni atë në rekord (nga shkrirja).

Sqaroni kapacitetin e Menaxhuesit të Alertit?

Mbikëqyrësi i gatshëm tregon se shumica e njerëzve që janë të lodhur nga fundi i le të shkojë të paralajmërojnë, për shembull, ngjarjet e gatshme. Ai jep një lidhje për të parë listat e indeksuara nga kjo kujdes aktiv. Po ashtu tregon emrin e gatshëm, aplikimin, llojin (të rezervuar, në kohë reale ose dritaren në lëvizje), seriozitetin dhe mënyrën.

Qartësoni dallimin midis grumbullimit të kokës së kërkimit dhe krijimit të kokës së kërkimit?

Kërkoni grumbullimin e kokës është një grumbullim i serverëve të lidhur që përdoren për të ndarë ngarkesën, Konfigurimin dhe të dhënat e konsumatorëve, ndërsa grupi i kokës është një pjesë e ndërmarrjeve të ndyta që kërkojnë shkon për të mbushur si një aktivitet kryesor për kërkimin. Meqenëse grupi i kreut të hulumtimit rrit përputhshmërinë e pjesës, kontrollet dhe ndjekjet e ngjashme mund të drejtohen dhe shihen nga çdo individ nga grupi.

Splunk Training

Get Splunk Training in Just 4 Days
Regjistro tani

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!