Blog

30 Janar 2017

Pse Kuadri i TOGAF përdoret për të bashkuar IT & Biznes

/
postuar Nga

Ndryshimi i biznesit po nxit një rregullim në marrëdhëniet midis IT dhe biznesit. Forcat e brendshme dhe ato të jashtme janë të detyruara që shoqatat të jenë më të pranueshme ndaj nevojave të klientit dhe të arrijnë efikasitetin operacional dhe inovativ. Ekspertët e IT-së në përgjithësi vetëm duhet të përqendrohen në inxhinieri inovative. Aktualisht, inxhinieria e përgjithshme e ndërmarrjes duhet të konsiderohet me një qëllim përfundimtar specifik për të marrë pengesa ndërmjet kapaciteteve të inovacionit dhe teknikës së biznesit. Ju do të mendoni se çfarë është Togaf Pikërisht.

Çfarë është TOGAF®?

Korniza e Arkitekturës së Hapur të Grupit të Hapur, TOGAF, është një standard i perceptuar tërësisht për krijimin e dizajnit të përpjekjeve. Sistemi i plotë përfshin strategjitë dhe një aranzhim instrumentesh mbështetëse për të siguruar shoqata me aftësinë për të garantuar çdo pjesë strukturore të veta, janë të përshtatura për mbajtjen kryesore të biznesit.

Përfitimet e TOGAF

Garantoj që të gjithë flasin për një dialekt të ngjashëm.

Ruajtja e distancës strategjike nga sigurimi në marrëveshjet kufizuese duke institucionalizuar në teknikat e hapura për dizajn të madh të biznesit.

Kurseni kohën dhe paratë e gatshme, dhe shfrytëzoni pasuritë më shumë në mënyrë adekuate.

Arritja e shkallës së dukshme të përfitimit (ROI).

Përmbledhje TOGAF

Sistemi i TOGAF mund të përshkruhet më së miri nga pesë shtresa të shoqëruara, siç karakterizohet nga Grupi i Hapur:

Parimet e Dizajnit, Vizioni dhe Kërkesat: Ky shtresë portretizon periudhën themelore të një cikli përparimi inxhinierik. Përfshinë të dhëna për karakterizimin e shkallës, dallimin e partnerëve, vizionin e dizajnit dhe marrjen e miratimit.

Arkitektura e biznesit: Përshkruan avancimin e një dizajni biznesi për të mbështetur një vizion të përshtatshëm të inxhinierisë.

Arkitektura e sistemeve të të dhënave: Kjo shtresë portretizon avancimin e modeleve të kornizave të të dhënave për një zgjatje të dizajnit duke përfshirë përmirësimin e strukturave të informacionit dhe aplikimit.

Arkitektura e Inovacionit: Kjo shtresë përshkruan përmirësimin e inxhinierisë së inovacionit për një zgjatje të dizajnit.

Inxhinieri Realizim: Ky shtresë është njohja e segmenteve kompozicionale që janë jetike për të ngritur nderimin e biznesit.

Zakonisht, ekspertët e teknologjisë së informacionit janë përqendruar mjaft afër kohëve të fundit në shtresën e Arkitekturës së Teknologjisë, si dhe në avancimet dhe inovacionet e veçanta. Kufizimi i përqendrimit në një shtresë të vetme është e barabartë me punën në një depo, duke e bërë atë të vështirë të arrihet një perspektivë gjithëpërfshirëse e biznesit. Konsiderata duhet t'i kushtohet të gjitha shtresave për të garantuar rregullim të ligjshëm me standardet e biznesit, vizionin, nevojat dhe dizajnin.

Shoqatat në mënyrë progresive kërkojnë që ekspertët e IT-së të marrin një kuptim më të hollësishëm të biznesit për të garantuar që aranzhimet e inovacionit të rritin nevojat e biznesit, vizionin dhe teknikën. Fusing Teknika TOGAF inkurajon një kuptim të biznesit dhe realizon IT vjen në lidhje me atë që ndihmojnë nderim të biznesit.

Trajnimi Togaf : TOGAF Kornizën e Arkitekturës së Hapur të Grupit, përcakton një metodë të detajuar dhe burime mbështetëse për zhvillimin e Ndërmarrjeve të Arkitekturës. TAGAF 9 është versioni më i fundit i kornizës së Open Group. Mund të thuhet se TOGAF 9 është standardi global për Arkitekturën e Ndërmarrjeve.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!