Blog

12 Janar 2017

Trajnime të mahnitshme 7 rreth VMware Certification

/
postuar Nga

VMware, Inc është një ndihmës i Dell Technologies, që jep programimin dhe administrimin e cloud dhe virtualizimit, dhe rastet që janë të parët që virtualizojnë virtualisht x86 inxhinieri në mënyrë monetare. I themeluar në 1998, VMware ndodhet në Palo Alto, Kaliforni. Në 2004, ajo u sigurua dhe u shndërrua në një kopje rezervë të EMC Corporation, më pas në gusht 14, 2007, EMC shiti 15% të organizatës në një IPO të bursës së Nju Jorkut. Organizata shkëmben nën imazhin VMW.

VMware desktop programimi vazhdon të kandidojë në Microsoft Windows, Linux dhe Mac OS X, ndërsa hypervisors e programimit të saj të ndërmarrjeve për serverët, VMware ESX dhe VMware ESXi, ekspozohen hypervisors metalik që drejtohen drejtpërdrejt në pajisjet e serverit pa kërkuar një sistem shtesë të punës themelore. Disa nga trajnimet e mahnitshme në VMware janë si më poshtë:

 • VMware vSphere: Workshop për zgjidhjen e problemeve [V6.0]
 • VMware vSphere: Optimizo dhe Skalizo [V6]
 • VMware Vcloud Director
 • VMware ICM 6.0
 • VMware ICM 5.5
 • VMware Horizon
 • VMware Design

Kursi i trajnimit dhe Certifikimi i VMware

Kurs 1.VMware ICM 5.5 Trajnimi dhe Certifikimi

Ky trajnim praktik shqyrton instalimin, konfigurimin dhe menaxhimin e VMware vSphere®, i cili përbëhet nga VMware ESXi ™ dhe VMware® vCenter Server ™. Ky kurs varet nga përshtatjet e ESXi 5.5 dhe vCenter Server 5.5. Përfundimi i këtij kursi plotëson thelbin për marrjen e provimit VMware® Certified Professional 5.

Objektiv:

Para përfundimit të kursit, duhet të kuptoni kapacitetet e vSphere 5.5 dhe të përfshini dhe të keni kapacitetin për të përmbushur qëllimet shoqëruese:

 • Vendosni një host ESXi
 • Vendosni një rast vCenter Server
 • Vendosni një aparat vCenter Server
 • Menaxhimi i një ESXi kanë shfrytëzuar vCenter Server
 • Menaxho kapacitetin ESXi duke shfrytëzuar vCenter Server
 • Menaxho organizimin e ESXi duke përdorur vCenter Server
 • Menaxho makinat virtuale duke përdorur vCenter Server
 • Vendosni dhe menaxhoni makina virtuale të pajisura me hollësi
 • Migrojeni makinat virtuale me VMware vSphere® vMotion®
 • Menaxhoni infrastrukturën vSphere me VMware vSphere® Web Client dhe VMware vSphere® Client ™
 • Migroja makinat virtuale duke përdorur VMware vSphere® Storage vMotion®
 • Manage merrni për të kontrolluar duke përdorur vCenter Server
 • Monitorimi i shfrytëzimit të aseteve duke përdorur vCenter Server
 • Menaxho VMware vSphere® Disponueshmëria e Lartë, VMware vSphere® Tolerancë ndaj Faultit dhe VMware vSphere®

Mbrojtja e informacionit ™ duke përdorur vCenter Server

 • Aplikoni arna duke përdorur VMware vSphere®Update Manager ™

Inteded Audiencë

 • Drejtuesit e sistemit
 • Inxhinierët e sistemeve
 • Operatorët e ESXi dhe vCenter Server

Prequisite

 • Organizimi i sistemit ndeshen në kornizat e punës të Microsoft Windows ose Linux.
 • Kuptimi i ideve të paraqitura në kursin e VMware Data Center Virtualization Fundamentals për certifikimin VCA-DCV.

2. VMware vSphere: Optimizo dhe shkallëzon kursin e trajnimit dhe certifikimit [V6]

VMware vSphere: Optimize and Scale është projektuar për klientët me përvojë VMware vSphere®. Ajo edukon prirjet e shtyrë për rregullimin dhe mbajtjen e një infrastrukture virtuale jashtëzakonisht të arritshme dhe të gjithanshme. Përmes një përzierjeje të adresës dhe laboratorëve praktikë, do të konfiguroni dhe do të përmirësoni pikat kryesore të vSphere që prodhojnë një strukturë për një infrastrukturë me të vërtetë të gjithanshme dhe të flitet për kur dhe ku këto komponente kanë ndikimin më të mirë. Çdo individ i cili është i përgatitur për të marrë kuptimin e tyre të vSphere në një nivel më të thellë dhe të kuptoj se si të shfrytëzohen komponentët e shtyrë dhe kontrollet do të përfitojnë jashtëzakonisht shumë nga ky kurs.

Objektivi:

 • Konfiguro dhe menaxho administrimin e sistemeve ESXi dhe kapacitetin për një ndërmarrje të shtrirë dhe moderne
 • Menaxhoni ndryshimet në mjedisin vSphere
 • Optimizoni ekzekutimin e të gjitha pjesëve të vSphere
 • Ngurto mjedisin vSphere kundrejt rreziqeve të sigurisë
 • Zgjidhja e problemeve të fajësimit dhe njohja e shoferëve të tyre bazë
 • Përdorni VMware vSphere® ESXi ™ Shell dhe VMware vSphere® Management Assistant për të menaxhuar vSphere
 • Përdorni VMware vSphere® Auto Deploy ™ për organizimin e hostave ESXi

Publiku i synuar:

 • Mbikëqyrësit e kuadrove me eksperiencë
 • Inxhinierët e sistemeve
 • Integratorët e sistemit

Prequisite:

Përfundimi i një prej kurseve shoqëruese:

 • VMware vSphere: Instalo, Konfiguro, Menaxho [5.5 ose 6]
 • VMware vSphere: Fast Track

Nga ana tjetër, pjesëmarrja proporcionale dhe organizimi me ESXi dhe vCenter Server

Takimi i punës me provokimin e urdhrit është shumë i përshkruar.

3. Kurs trajnimi dhe Certifikimi i VMware Vcloud Director

Ky kurs eLearning në VMware vCloud Director do t'ju japë një kuptim themelor të drejtorit vCloud dhe pjesëve, dizajnit dhe komponentëve të tij të ndryshëm.

Kursi do të fillojë me një rishikim të kompjuterëve të shpërndarë dhe do të sqarojë marrëveshjet e ofruara nga VMware për kompjuterin e shpërndarë. Tjetra, do të hetojmë inxhinierinë, segmentet, dhe instalimin dhe konfigurimin e drejtorit vCloud. Së fundmi, do të marrësh një kuptim të porosive menaxheriale dhe klientëve të fundit dhe organizimit të sistemit në drejtorin vCloud.

Objektivi:

Drejt përfundimit të këtij kursi, ju do të keni aftësinë për të:

 • Jepni një skicë të VMware vCloud Director
 • Përshkruani inxhinierimin dhe pjesët e drejtorit vCloud
 • Instaloni dhe konfiguro vCloud Director
 • Përshkruani ndërmarrjet e organizimit në drejtorin vCloud
 • Identifikoni llojet e sistemeve dhe pishinave të sistemit në drejtorin vCloud
 • Jepni një skicë të vendosjes dhe mbështetjes së drejtorit vCloud

Prequisite:

Njohja e domosdoshme e virtualizimit dhe avancimi i cloud

4. Kurs trajnimi dhe Certifikimi i VMware ICM 6.0

VMware vSphere: Instalo, Konfiguro, Menaxhon nxjerr në pah trajnimin serioz që vë në dukje në instalimin, dizajnimin dhe mbikëqyrjen e VMware vSphere® 6, që përfshin VMware ESXi ™ 6 dhe VMware vCenter Server ™ 6. Ky kurs ju përcakton për të rregulluar një infrastrukturë vSphere për një shoqatë të çdo madhësie dhe strukturat e krijimit për shumicën e risive të tjera të VMware në fermën server të karakterizuar nga produkti.

Objektivi:

Përshkruani produktin që karakterizohet nga fermeri i serverit

 • Vendosja e një ESXi kanë dhe të bëjnë makina virtuale
 • Përshkruani vCenter Server design
 • Vendosni një ngjarje Server vCenter ose VMware vCenter Server ™ Appliance ™
 • Përdorni vCenter Server për të menaxhuar një ESXi kanë
 • Konfiguro dhe menaxho infrastrukturën vSphere me VMware vSphere® Client ™ dhe VMware vSphere® Web Client
 • Konfiguro sistemet virtuale me çelsat standarde vSphere
 • Përdorni vCenter Server për të menaxhuar llojet e ndryshme të magazinimit të klientëve: VMware vSphere® VMFS, NFS, virtual SAN, për më tepër, Vëllime Virtual
 • Menaxhoni makinat virtuale, skicat, klonet dhe pamjet
 • Krijo një vApp
 • Përshkruani dhe shfrytëzoni bibliotekën e substancave
 • Migrojeni makinat virtuale me VMware vSphere® vMotion®
 • Përdoreni VMware vSphere® Storage vMotion® për të lëvizur rezervimin virtual të makinës
 • Monitoroni përdorimin e aseteve dhe menaxhoni pishina të aseteve
 • Përdorni VMware vRealize ™ Operations Manager ™ për të njohur dhe zgjidhur çështjet përmes hetimeve dhe paralajmërimeve
 • Menaxhoni VMware vSphere® Disponueshmëria e Lartë dhe VMware vSphere® Tolerancën e Gabimeve
 • Përdorni VMware vSphere® Replication ™ dhe VMware vSphere® Data Protection ™ për të kopjuar makinat virtuale dhe për të kryer rikuperimin e informacionit
 • Përdorimi i grupeve VMware vSphere® Distributed Resource Scheduler ™ për të rritur kanë shkathtësi
 • Përdorni vSphere ndryshime të shpërndara për të përmirësuar shkathtësinë e rregullimit
 • Përdorni VMware vSphere® Update Manager ™ për të aplikuar rregullime dhe kryerjen e hetimeve themelore të ESXi ka, makinat virtuale dhe operacionet e serverit vCenter

Publiku i synuar:

 • Mbikëqyrësit e sistemit
 • Inxhinierët e sistemeve

Prequisite:

 • Organizimi i sistemit ndeshen në kornizat e punës të Microsoft Windows ose Linux
 • Kuptimi i ideve të paraqitura në kursin e VMware Data Center Virtualization Fundamentals për certifikimin VCA-DCV

5. VMware vSphere: Trajnimi i Troubleshooting Workshop [V6.0]

Kjo punëtori praktike e trajnimit ju jep informacionin, aftësitë dhe kapacitetet për të përmbushur aftësitë në hetimin e mjedisit VMware vSphere® 6. Kjo punëtori zgjeron aftësinë tuaj dhe aftësinë për të shfrytëzuar ndërfaqen e vijës së rendit, VMware vSphere® Web Client, VMware vRealize® Log lnsight ™ dhe pajisje të ndryshme për të prishur dhe trajtuar çështjet.

Kjo punëtori varet nga VMware ESXi ™ 6 dhe VMware vCenter Server ™ 6.

objektivat:

Para përfundimit të kursit, ju duhet të keni kapacitetin për të përmbushur destinacionet shoqëruese:

 • Përdorni vSphere Web Client, ndërfaqen e linjës së ngarkimit dhe shkrimet për të analizuar dhe zgjidhur çështjet në mjedisin vSphere
 • Prezantoni standardet dhe metodologjinë e hetimit
 • Zgjidhja e problemeve të organizimit dhe rikuperimi nga këto çështje
 • Analizoni grumbullimin e situatave zhgënjyese dhe zgjidhni çështjet
 • Zgjidhja e problemeve të grupeve të zhgënjimit të grupit vSphere dhe shembja e shkaqeve të mundshme
 • Diagnose çështjet e rregullta të Disponueshmërisë VMware vSphere® të rregullt dhe japin aranzhime
 • Zgjidhja e problemeve të identifikuara me lëvizjen virtuale të makinës (VMware vSphere® vMotion®) dhe lëvizja përpara e shfrytëzimit të aseteve (VMware vSphere® Distributed Resource Scheduler ™)
 • Zgjidhja e problemeve të serverit vCenter
 • Identifikimi ESXi ka probleme, analizon situatat e zhgënjimit, dhe i drejton ato
 • Zgjidhja e problemeve të makinave të dëmtuara virtuale, duke përfshirë çështjet e instalimit, çështjet e parapamjes, çështjet e shoqërimit dhe më shumë

Grupi i synuar:

• Administratorët e sistemit
• Integratorët e sistemit

Prequisite:

Subjektet e kërkuara përfshijnë realizimin e njërit prej shoqëruesve:

 • VMware Certified Professional 6 - Virtualizimi i Qendrës së të Dhënave (VCP6-DCV)
 • VMware vSphere: Fast Track [V6]
 • VMware vSphere: Optimizo dhe Skalizo [V6]
 • Bashkëpunimi i barabartë me mësimin dhe përfshirjen e organizatës me ESXi dhe vCenter Server
 • Përfshirja në punën me një ndërfaqe lineare është shumë e përshkruar.

6. Kursi i Trajnimit dhe Certifikimi i VMware Horizon

Ky kurs pesë-ditor, praktik, ju jep aftësi për të përcjellë desktop dhe aplikacione virtuale përmes një stadi të vetëm virtual të infrastrukturës në desktop. Ky kurs ndërton aftësitë tuaja për instalimin, rregullimin dhe mbikëqyrjen e VMware Horizon® 7 nëpërmjet një përzierjeje të adresës dhe laboratorëve praktikë. Ju do të kuptoni se si të konfiguroni dhe vendosni pishina të makinave virtuale, si të menaxhoni hyrjen dhe sigurinë e makinave, dhe si të jepni një mjedis të ndryshuar desktop për t'i dhënë fund klientëve.

objektivat:

Para përfundimit të kursit, ju duhet të keni kapacitetin për të përmbushur objektivat shoqëruese:

 • Identifikoni pjesët e VMware Horizon
 • Instaloni dhe konfiguroni View Connection Server
 • Instaloni dhe konfiguroni desktops virtuale
 • Konfiguro dhe menaxho kornizat VMware Horizon® Client ™
 • Konfiguro dhe menaxho pishinat e makinave fizike dhe virtuale
 • Konfiguro dhe menaxho pishina të mekanizuara të makinave të plota virtuale
 • Konfiguro dhe menaxho pishinat e kompjuterëve të lidhur me klon
 • Konfiguro dhe menaxho pishina të mekanizuara të kloneve të momentit
 • Konfiguro dhe menaxho shërbimet e Desktop Remote Desktop (RDS) të desktopeve dhe aplikacioneve
 • Përdorni Administratorin Horizon për të konfiguruar mjedisin Horizon VMware
 • Konfiguro qasje të sigurt në desktop virtual
 • Përdoreni VMware User Environment Manager ™ për të menaxhuar personalizimin e klientit dhe konfigurimin e aplikacioneve
 • Përshkruani sipërmarrjet për të vendosur menaxhimin e profilit
 • Përdorni VMware App Vëllime ™ për të rregulluar dhe menaxhuar aplikacionet
 • Menaxho ekzekutimin dhe përshtatshmërinë e një dislokimi të VMware Horizon

Audienca e synuar:

Stafi i specializuar që punon në divizionet IT të organizatave të klientëve të fundit dhe individëve të cilët janë përgjegjës për bartjen e administratave desktop të largëta ose virtuale

Prequisite:

Klientët që ndjekin këtë kurs duhet të kenë të paktën aftësitë e mëposhtme të infrastrukturës VMware:
• Përdorni VMware vSphere® Web Client për të parë gjendjen e makinave virtuale, datastores dhe rrjeteve
• Hapni një tastierë virtuale të makinës në VMware vCenter Server® dhe qaseni në sistemin operativ të vizitorëve
• Krijo fotografi të makinave virtuale
• Konfiguro specifikimet e personalizimit të mysafirëve
• Modifikoni vetitë virtuale të makinës
• Convert një makinë virtuale në një template
• Vendosja e një makine virtuale nga një template.Attents duhet të kenë të paktën përvojën e mëposhtme të administrimit të sistemit Microsoft Windows:
• Konfiguro shërbimet e Active Directory, duke përfshirë DNS, DHCP dhe sinkronizimin e kohës
• Kufizoni aktivitetet e përdoruesve duke zbatuar objektet e Politikës së Grupit
• Konfiguro sistemet e Windows për të lejuar lidhjet në distancë në distancë
• Ndërtimi i një lidhje ODBC me një bazë të dhënash të SQL Server

7. Kurs trajnimi dhe Certifikimi i VMware Design

Ky kurs i përforcuar i orëve të trajnimit ju furnizon me të mësuarit, aftësitë dhe kapacitetet për të hartuar dhe vendosur një infrastrukturë virtuale VMware vSphere® 6.0. Ju merrni pas një mënyre të demonstruar për t'u marrë me dizajnimin dhe vendosjen e një marrëveshje virtualizimi që është i arritshëm, i gjithanshëm, i dëgjueshëm dhe i sigurtë dhe që shfrytëzon praktikat më të mira të VMware.

Ky kurs shqyrton avantazhet dhe rreziqet e mundësive të projektimit të arritshme dhe jep të dhëna për të rritur zgjidhjen në zgjedhjet e dizajnit të shëndoshë.

Në këtë kurs, ju ngjallni aftësitë tuaja të dizajnit duke punuar me shokët në një zgjatje të dizajnit. Po ashtu, vendosni pjesë të një skeme të përfunduar vSphere.

Ky kurs varet nga VMware ESXi ™ 6.0 dhe VMware vCenter Server ™ 6.0.

objektivat:

Para përfundimit të kursit, ju duhet të keni kapacitetin për të përmbushur destinacionet shoqëruese:

 • Vlerësoni nevojat e biznesit dhe aplikimit të mjedisit aktual
 • Kuptoni dhe zbatoni një strukturë në një dizajn
 • Analizoni vendimet e projektimit dhe propozimet më të mira
 • Hartimi dhe vendosja e infrastrukturës së menaxhimit të qendrës për një ndërmarrje
 • Hartimi dhe vendosja e fermës së serverit virtual për një ndërmarrje
 • Hartimi dhe vendosja e infrastrukturës së procesit për një ndërmarrje
 • Hartimi dhe vendosja e infrastrukturës së kapaciteteve dhe sistemeve të administratës për një ndërmarrje
 • Dizajnimi dhe vendosja e makinave virtuale për të drejtuar aplikacionet në një infrastrukturë vSphere
 • Hartimi dhe vendosja e sigurisë së sigurisë, menaxhimit dhe përfitimeve të rikuperueshme për një ndërmarrje

Grupi i synuar:

Integrues të kuadrit me eksperiencë; specialistë përgjegjës për dizajnimin dhe vendosjen e situatave të vSphere

Prequisites:

Plotësimi i kurseve shoqëruese:

 • VMware vSphere: Instalo, Konfiguro, Menaxho [V6.0]
 • VMware vSphere: Optimizo dhe Skalizo [V6.0]

Nga ana tjetër përfshirja proporcionale me vendosjen e vSphere

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!